سمیه حاجعلی، داور مسابقات قرآن در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، درخصوص بعد فرهنگی اولین جشنواره قرآن و عترت سازمان جوانان هلال احمر گفت: با توجه به اینکه اساساً هدف برگزاری مسابقات قرآن ایجاد انگیزه برای انس بیشتر و آشنایی با مفاهیم قرآنی است و با توجه به پیامهای کلام وحی درخصوص تعاون و کمک به دیگران، بر و نیکی و نیز اینکه خود سازمان جوانان هلال احمر بهدلیل کمک به انسانها شکل یافته است، این مسابقات باعث میشود اعضا و کارکنان این سازمان با پشتوانه بیشتر و بهتری به همنوعان خود کمک کنند.
ارزیابی میزان استقبال از جشنواره قرآن و عترت سازمان جوانان هلال احمر
حاجعلی درخصوص ارزیابی میزان استقبال از جشنواره قرآن و عترت جوانان هلال احمر گفت: اولین دوره مسابقات خیلی عالی برگزار شد و من فکر نمیکردم در این سطح کیفی و با این کیفیت خوب علمی و اجرایی اجرا شود. از لحاظ سطح داوری هم جشنواره عالی بود و هم از لحاط آئیننامه مسابقات آئیننامه متقنی بود.
وی ادامه داد: این دوره در بهمنماه سال گذشته آغاز شده و در مرحله اول در استانهای کشور حدود شش هزار نفر شرکت و 800 نفر به مرحله نهایی راه پیدا کرده بودند. ما از مرکز برای هر استانی ناظر کیفی میفرستادیم که در داوری در استانها نظارت داشته باشند. این باعث شد که ما هم در استانهای شاهد کیفیت بالای برگزاری باشیم و هم در سطح کشوری شاهد حضور افراد قوی در سطح داوران و شرکتکنندکان باشیم. جای تبریک به برگزارکنندگان جشنواره دارد که در دور اول به لحاظ کیفیت خوب و عالی برگزار شد.
حاجعلی درخصوص سطح رقابتها گفت: از لحاظ کیفیت افراد شرکتکننده افرادی بودند که در سطح کشور چه در مسابقات اوقاف و چه دانشجویی حاضر بودند و افراد شاخصی بودند و قبلاً در مسابقات دیگر هم شرکت داشتند و از لحاظ سطح قرائت و حفظ سطح بالایی را شاهد بودیم. در رشته حفظ سی جزء شاهد حضور حافظان کل قرآن بودیم که در مسابقات بینالمللی هم حضور داشتند. معتقدم اگر جشنواره با همین روند پیش برود بسیار تأثیر مثبتی خواهد داشت.