کد خبر: 2677732
تاریخ انتشار : ۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۶

برگزاری سمینار «رسالت علما و وحدت اسلامی» در کابل

شعب خارجی: دومین سمینار علمی «رسالت علما و وحدت اسلامی» دیروز، ۱۵ دی، به مناسبت ولادت پیامبر گرامی اسلام(ص) و هفته وحدت از سوی شورای اخوت اسلامی افغانستان در کابل برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از خبرگزاری صدای افغان(آوا)، این همایش با حضور علما، روحانیون، وکلای شورای ملی، دانشمندان و فرهنگیان در هتل «صدف» شهر کابل برگزار شد و سخنرانان در آن، جهان اسلام را یک پیکر واحد خوانده و گفتند هدف امت اسلامی بدون شناخت کامل اسلام ناب محمدی میسر نیست. 
حاج محمد محقق، معاون دوم ریاست اجراییه دولت وحدت ملی افغانستان در این سمینار ضمن تبریک زادروز ولادت آخرین سفیر وحی الهی حضرت محمد(ص) گفت: وحدت اسلامی بدون بصیرت و شناخت میسر نیست و وحدت صفوف به وحدت افکار و اندیشه‌ها و درک صحیح اسلام واقعی بستگی دارد. 
محقق با انتقاد از افراط‌گرایی در جوامع اسلامی گفت: اسلام با افراط‌گرایی هیچ نسبتی نداشته و ایجاد گروه‌های افراطی در میان مسلمانان نقشه دیرینه استعمار است. 
وی تأکید کرد: گروه‌های تکفیری که امروز به مسلمان‌کشی هیچ اهمیتی نمی‌دهند و قتل انسان را مانند له‌کردن مورچه در زیر پا می‌دانند، از تفکر اسلامی منشأ نمی‌گیرد؛ بلکه ساخته و پرداخته بیگانگان است. 
وی گفت: امروز رسالت علما این است که در میان حوزه‌های علمیه، دست به بیدارگری بزنند و از نفوذ تفکر افراطی‌گری در میان جوامع اسلامی جلو گیری کنند. 
مولوی حبیب‌الله حسام، رئیس شورای اخوت اسلامی نیز گفت: اولین اقدام رسول گرامی اسلام(ص) مبارزه با خرافه‌پرستی بود و آن حضرت توانست با تعلیمات ملکوتی و آسمانی خویش، رسومات جاهلی را از جامعه انسانی ریشه‌کن کند و به جای آن عقل و منطق را حاکم سازد. 
به گفته این عالم دینی، پس از رحلت پیامبر(ص)، مسلمانان اندک اندک از اصول اسلام فاصله گرفتند و جاهلیت امروز باعث تفرقه میان مسلمانان شده و امت را خسته کرده است. 
وی از گسترش افراط‌گرایی در دنیای اسلام ابراز نگرانی کرد و گفت: اسلام افراط‌گری را تأیید نکرده است و این تفکر زاده اسلام نیست. 
مولوی حبیب‌الله حسام تصریح کرد: کشتار انسان‌ها در اکثر کشورهای اسلامی، نه به نفع اسلام و نه به نفع امت و تمدن اسلامی است. 
دیگر سخنرانان سمینار نیز بر پیروی از سیره رسول خدا(ص) تأکید و اعلام کردند: پیامبر گرامی اسلام(ص) حق عظیمی بر گردن امت اسلام دارد و ایمان‌داشتن به رسالت آن حضرت، محبت به وی و همچنین پیروی از سیره و روش آن بزرگوار جزء این حقوق است.

captcha