کد خبر: 2684143
تاریخ انتشار : ۱۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۴

برگزاری نشست «نفی خشونت و افراط‌گرایی» در دانشگاه دارالسلام

شعب خارجی: رایزنی فرهنگی ایران در تانزانیا با همکاری دانشجویان شیعه و دانشگاه دارالسلام، نشست «نفی خشونت و افراط‌گرایی» را با هدف مقابله با تفرقه مسلمانان، برگزار کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از اداره‌کل روابط عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، رایزنی فرهنگی کشورمان در تانزانیا، این نشست یک روزه به مناسبت میلاد با سعادت پیامبر گرامی اسلام (ص) با همکاری انجمن دانشجویی (TIPO) شامل دانشجویان شیعه اثنی عشری تانزانیا و دانشگاه دارالسلام در محل این دانشگاه برگزار شد که با پوشش خبری از سوی تلویزیون دانشگاه و نیز تلویزیون IBN تانزانیا، همراه بود.
این نشست به‌منظور لزوم بهره‌گیری از این فرصت در تبیین سیاست دین مبین اسلام و پیامبر اکرم(ص) در نفی خشونت و افراط‌گرایی که جهان اسلام امروز دچارآن است و توطئه «اسلام‌هراسی» در قالب جنایات تکفیری‌ها و تلاش مذبوحانه در ایجاد تفرقه بین شیعه و سنی که در حال گسترش است، برگزار شد.
 دراین نشست که با حضور موسی عیدی، معاون دانشگاه دارالسلام، برگزار شد، مرتضی صبوری، رایزن فرهنگی کشورمان در تانزانیا، شیخ حمید جلال، مدیر حوزه امام جعفر صادق (ع) و شیخ ملبی، از اساتید حوزه، درباره مکتب اسلام راستین، خطرات تکفیری‌ها و لزوم حفظ و تقویت وحدت مسلمانان، سخنرانی کردند.
مرتضی صبوری، رایزن فرهنگی ایران در تانزانیا، در سخنان خود، با تشریح وقایع 15 سال اخیر، گفت: بعد از مطرح‌شدن مبارزه با تروریسم در پی پیدایش گروه‌های افراطی اسلامی چون طالبان و القاعده و اینک داعش که ضربات سنگینی بر پیکر اسلام وارد آمده است، دشمنان با ایجاد و پرورش گروه‌های افراطی به نام اسلام، علیه اسلام و آموزه‌های حیات‌بخش و رهایی‌بخش آن تاخت و تاز کردند و تلاش دارند که چهره سراسر رحمت پیامبر گرامی اسلام (ص) را در دیدگان ابنای بشر به چهره‌ای خشن و طالب خشونت تغییر دهند.
وی با اشاره به حوادث عراق و سوریه که گروه‌های تکفیری در تلاش برای تخریب چهره نورانی اسلام هستند، از دانشجویان درخواست کرد تا به عنوان نخبگان جامعه، پیرامون حوادث و تحولات جهان پیرامونی خود بادقت و تیزبینی مطالعه کنند و اجازه ندهند که دشمنان اسلام و بشریت که قصد چپاول ثروت‌های ملل را با عناوین مختلف دارند، به خواست نامشروع خود برسند و سرنوشت ملت‌ها را به دست گیرند.
صبوری در پایان سخنان خود، بر مسئولیت تمامی مسلمانان به ویژه علما، در روشنگری در خصوص جنایات تکفیری‌ها و حامیان آنها و معرفی اسلام واقعی و همچنین لزوم تقویت وحدت مسلمین و هم‌زیستی با سایر فرق و ادیان، تأکید کرد.
شیخ حمید جلال، مدیر حوزه امام جعفر صادق(ع) نیز در سخنان خود با اشاره به آیات قرآن در توصیف پیامبر اسلام(ص)، گفت: پیامبر گرامی اسلام(ص) برای همه جهانیان و نه تنها مسلمین، رحمت است و گسترش اسلام در جهان، به دلیل همین سیاست رحمت پیامبر(ص) و اسلام بوده است.
وی با اشاره به اولین هجرت مسلمانان، آن را سرآغاز ورود اسلام به قاره آفریقا دانست و گفت: پس از آن بود که مردم این قاره با پیام آزادی‌بخش اسلام آشنا شدند و به آن گرویدند. امروز هم برخلاف همه توطئه‌ها که به دنبال اسلام‌هراسی هستند و جنایات گروه‌های افراطی در نقاط مختلف جهان، به ویژه سوریه، عراق و افغانستان، چنانچه مردم با پیام راستین اسلام آشنا شوند آن را می‌پذیرند؛ زیرا اسلام، دین رحمت و منطق است و پیروان خود را از افراط‌گرایی دور می‌کند.
وی ادامه داد: در برخی احادیث آمده است که همه بنی‌آدم فارغ از دین و مسلکشان باهم برادر هستند؛ بنابراین چنین دینی که پیامبرش هم رحمت برای جهانیان است، نمی‌تواند خشونت را ترویج کند و کسانی که به اسم اسلام، ظلم و جنایت می‌کنند نه تنها مسلمان نیستند؛ بلکه دشمن اسلام و پیامبر اسلام(ص) هستند.
در ادامه شیخ ملبی، از اساتید حوزه در تانزانیا، درباره نقش اسلام در گسترش علم در جهان سخنرانی کرد و با اشاره به آیات قرآنی که انسان را به طلب علم دعوت و خداوند در آن خود را اولین معلم بشر معرفی می‌کند، به نقش مسلمانان در ترویج علوم مختلف در جهان پرداخت.
وی با بیان نمونه‌هایی از دانشمندان مسلمان مانند جابر بن حیان، زکریای رازی و ابن‌سینا، اظهار کرد: برخلاف تبلیغات که غرب را پیشگام در کشف علوم و ترویج آن معرفی می‌کند، باید گفت که اسلام و مسلمانان، نقش کلیدی در اکتشافات علمی و ترویج علوم داشته‌اند؛ ولی متأسفانه در قرون اخیر با سرکوب مسلمانان و مشکلاتی که جهان اسلام با آن مواجه بوده است، غرب خود را مدعی علم و دانش بشری معرفی کرده و با تبلیغات و تحریف تاریخ، چنین باوری را در بین جوانان و اساتید ما رواج داده است که هر که طالب علم است باید سراغ غربی‌ها و منابع غربی برود.
شیخ ملبی، در پایان سخنان خود، با اشاره به الگوبودن ایران در دستیابی به علوم و فن‌آوری‌های نوین، به دانشجویان تأکید کرد که با مراجعه به تاریخ و با اتکا بر توانمندی‌های خود، تلاش کنند که عزت علمی مسلمانان احیا شود.

captcha