حجتالاسلام والمسلمین صادق گلزاده، معاون فرهنگی و پژوهشی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره جزئیات مراسم جشن میلاد حضرت رسول اکرم(ص) با حضور مهمانان کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی، پنجشنبه شب، در حرم مطهر حضرت امام(ره) گفت: کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی امسال به پدیده بسیار گسترده و مبارکی تبدیل شده است که ویژه برنامههای جانبی فوقالعادهای دارد در حدی که هریک از این ویژه برنامهها مستقلا به عنوان یک برنامه برجسته و ممتاز ملی و بینالمللی میتواند مورد توجه قرار گیرد.
جزئیات جشن میلاد پیامبر(ص) در حرم مطهر امام(ره)
وی افزود: از جمله این برنامهها، مراسم جشن بزرگ میلاد پیامبر رحمت و مهربانی، حضرت محمد(ص) و امام جعفر صادق(ع) در مرقد مطهر حضرت امام(ره) است که روز پنجشنبه بعد از نماز مغرب و عشا برگزار خواهد شد.
حجتالاسلام گلزاده درباره ویژگیهای این برنامه گفت: در این جشن شاهد حضور گسترده و قابل توجه مهمانان خارجی و داخلی بیست و هشتمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی خواهیم بود که در نوع خود برای چنین جشن بینالمللی سابقه و نظیری ندارد و تقریبا از حدود 60 کشور اسلامی و شاید هم بیشتر در این جمع حضور خواهند یافت.
وی ادامه داد: برای عموم مردم و به ویژه نسل جوان هم جاذبههای بسیار خوبی در این جشن در نظر گرفته شده است که شامل ویژه برنامههایی از قبیل سرودها و تواشیحهاست که برنامههایی جوانپسند و مذهبی است. لذا از نسل جوان هم دعوت میکنم در این برنامه حضور داشته باشند.
معاون فرهنگی مجمع جهانی تقریب مذاهب اظهار کرد: همچنین در این مراسم حجتالاسلام و المسلمین سید حسن خمینی، تولیت حرم مطهر حضرت امام(ره)، و آیتالله محسن اراکی، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب، سخنان ارزشمندی ایراد خواهند کرد.
وی عنوان کرد: در واقع این جشن، جنگ جامعی است که همراه با زیارت مرقد امام(ره) و تجدید بیعت نمایندگان کشورهای اسلامی با حضرت امام(ره) در خجسته میلاد حضرت رسول اکرم(ص) و صادق آل محمد خواهد بود.
حضو سایر اقشار جهان اسلام در کنار علما، ویژگی متفاوت کنفرانس وحدت امسال
حجتالاسلام گلزاده درباره ویژگی متفاوت کنفرانس وحدت امسال نسبت به سالهای گذشته مبنی بر دعوت از اقشار دیگر از جمله، تجار، دانشجویان، رؤسای دانشگاهها و بانوان جهان اسلام در کنار علما و اندیشمندان اسلامی و تأثیر این مسئله بر گسترش اندیشه وحدت در میان سایر اقشار جهان اسلام گفت: این مسئله تبیینکننده یکی از اهداف و اسرار اصلی کنفرانس بیست و هشتم وحدت در سال 1393 است. کمیسیونها، اجلاسیهها و جشنوارههای جانبی که در کنفرانس امسال لحاظ شده است با هدف توسعه اندیشه و ایده وحدت به میان سایر گروهها و اقشار فعال در جهان اسلام است.
معاون فرهنگی مجمع جهانی تقریب مذاهب ابراز کرد: در این راستا دو جشنواره عظیم بینالمللی شعر فارسی و عربی در روزهای 24 و 25 دی در شهر مقدس قم در سالن همایشهای دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه برگزار میشود که در آنجا سخنرانیهای تخصصی در حوزه وحدت و تقریب انجام خواهد شد و اشعار دلنشین به دو زبان فارسی و عربی در زمینه وحدت امت اسلامی قرائت میشود.
وی یادآور شد: امسال مهمانان متفاوتی با سنوات گذشته به لحاظ کمی و کیفی در کنفرانس بینالمللی وحدت حضور مییابند که شامل تجار و بازرگانان، اساتید و رؤسای دانشگاههای جهان اسلام، دانشجویان و جوانان فعال تقریبی و بانوان میباشد.
حجتالاسلام گلزاده افزود: حقیقت مطلب این است که اگر وحدت در سطح نخبگان و اندیشمندان باقی بماند و به سطح عموم جامعه و سایر اقشار مردم سرایت پیدا نکند و توسعه نیابد به هدف کامل خود نخواهد رسید.
وی تأکید کرد: به صورت طبیعی اندیشمندان و علما در قالب کمیسیون علمای مقاومت در افتتاحیه و اختتامیه به نقد و نظر رویارو خواهند پرداخت. اما در کمیسیون سایر اقشار که ذکر شد نیز سطوح مختلف امت اسلامی وارد گفتوگو و بحث با هم خواهند شد و انشاالله شاهد آثار و برکات وحدت در میان اقشار مختلف باشیم به طوری که در تجارت و بازرگانی بازار مشترک اسلامی تحقق و سامان یابد.
حجتالاسلام گلزاده اظهار کرد: در حوزه دانشجویان و جوانان بتواند نسل جوان امت اسلامی را در کنار هم قرار دهد. در سطح اساتید و رؤسای دانشگاهها بتواند نخبگان عملی و دانشگاهی را در سایهسار وحدت همراه یکدیگر سازد.
وی ادامه داد: همچنین در حوزه علمای مقاومت بتواند قدرت مدافعین عزت اسلام و نجات قدس و سایر ممالک اسلامی را مضاعف سازد و در کنارهم تقویت کند و در حوزه بانوان نیز این کنفرانس بتواند مشارکت این بخش مهم جامعه اسلامی در مسائل خانواده، اجتماعی و فرهنگی تقویت کند.
حجتالاسلام گلزاده یادآور شد: حقیقتا آنچه امسال در حال وقوع است جریانی بس عظیم در حوزه وحدت اسلامی تحت عنوان کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی است که هر کدام از این برنامههای اصلی و جانبی به تنهایی یکی از سنگینترین اجلاسیههای بینالمللی تلقی میشود.