کد خبر: 2684251
تاریخ انتشار : ۱۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۵:۵۷
مهم‌ترین رویدادهای سیاسی هفته/

سخنان رهبر معظم انقلاب در جمع هزاران نفر از مردم قم/ آغاز کنفرانس وحدت

گروه سیاسی: سخنان رهبر معظم انقلاب در جمع هزاران نفر از مردم قم، آغاز به کار کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی و برگزاری اولین کنفرانس اقتصاد ایران با سخنرانی رئیس جمهور از جمله مهم‌ترین رویدادهای سیاسی هفته جاری بود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) مهم‎ترین رویدادهای سیاسی به شرح ذیل است:

واکنش افخم به ادعای آسوشیتدپرس

مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه، روز شنبه با تکذیب خبر آسوشیتدپرس تاکید کرد: هیچ گونه توافقی در هیچ یک از موضوعات مورد مذاکره هسته‌ای هنوز صورت نگرفته است.
افخم افزود: این گونه فضا‌سازی‌های رسانه‌ای با اغراض خاص سیاسی صورت می‌گیرد و هدف اصلی آن تخریب فضای مذاکرات و پیچیده‌تر کردن حل و فصل موضوعات است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس جمعه شب در خبری مدعی شد: ایران و گروه 1+ 5 برای نخستین بار توانسته‌اند سندی را تدوین کنند که در آن، جزییاتی از توافق نهایی هسته‌ای گنجانده شده است.
این خبرگزاری به نقل از دو دیپلمات آگاه ادعا کرد: مذاکره کنندگان دو طرف در جریان نشست‌های برگزارشده در ماه دسامبر (26 آذر) با تدوین این سند برای نخستین بار موفق شده‌اند هم محدوده‌های توافق نهایی را تعیین کنند و هم اختلاف نظرهای موجود برای حل مسایل باقی‌مانده را به طور مکتوب، مشخص سازند.

رد طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر از سوی شورای نگهبان

نجات‌الله ابراهیمیان، سخنگوی شورای نگهبان، روز شنبه در نشست خبری اعلام کرد: طرح 24 ماده‌ای حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر مغایر با قانون اساسی شناخته شد و به تأیید نرسید.
ابراهیمیان افزود: مغایرت طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر در 14 بند اعلام شده است و به دلیل برخی تذکرها و ابهامات، نامه نظرات شورای نگهبان به مجلس شورای اسلامی ارسال شد.

سخنرانی رئیس جمهور در اولین کنفرانس اقتصاد ایران

اولین کنفرانس اقتصاد ایران روز یکشنبه با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی، رئیس جمهور کشورمان آغاز به کار کرد.
رئیس جمهور در این کنفرانس با با تاکید بر اینکه اقتصاد در کشور با انحصار پیشرفت نمی کند، اظهار کرد: اگر تولید کننده فقط من هستم و شما هم مجبور هستید فقط از من خرید کنید، برای چه تولیدم را ارزان و کیفیت آن را بالا ببرم، خیلی خیلی باید مسلمان بود از سلمان و ابوذر هم بالاتر.
رئیس جمهور گفت: اقتصاد باید از انحصار نجات یابد و باید در صحنه رقابت حضور یابد و شفافیت داشته باشد و همه دستگاه‌های دولتی فعالیت اقتصادی خود را به صورت شفاف بیان کنند و روی سایت قرار دهند.
روحانی اظهار کرد: همه مردم با هم باید از آمار، ارقام و طرح‌های اقتصادی در یک لحظه باخبر شوند، اینجا پسرعمه، پسر خاله نداریم. اگر شفافیت در کار بود ورانت نبود و انشاءالله توانستیم با فساد هم مقابله کنیم که همه جا ریشه دوانده است، مگر می شود با فساد حرکت اقتصادی ما سرعت پیدا کند.
رئیس جمهور گفت: یکی از اصول قانون اساسی که از روز اول تاکنون اجرا نشده و من به عنوان مسئول اجرای قانون اساسی بسیار دلم می خواهد شرایطی فراهم شود تا یکبار هم که شده به این اصل قانون اساسی عمل شود. قانون اساسی به ما می‌گوید در مسایل مهم اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی به جای اینکه قانون در مجلس تصویب شود، ماده قانونی یا برنامه مستقیم به آراء عمومی مردم و همه‌پرسی گذاشته شود.
روحانی افزود: یکبار هم که شده یک مسئله بسیار مهم که ممکن است اختلافی هم باشد؛ البته اختلافی بودن اشکالی ندارد و نظرات همیشه یکسان نیست؛ یکبار آن مورد مهم که برای همه ما اهمیت دارد و در زندگی ما تأثیرگذار است از مردم مستقیم بپرسیم. مجلس شورای اسلامی اهلا و سهلا، سر جای خودش محفوظ، ما هم احترام می کنیم، رای دهند قانون بگذرانند.
روحانی با بیان این که بزرگترین مشکلی که در سال های گذشته با آن مواجه بودیم، استفاده نکردن از نظرات کارشناسان بود، گفت: در بخش اقتصاد از دانشمندان، دانشگاهیان، محققان، صاحبان تجربه و کارآفرینان نپرسیدند و از تجربه و دانش آنان به خوبی استفاده نشد.
وی با بیان مثالی درباره خوددرمانی توضیح داد: عده ای طبق نظر خودشان دارو مصرف می‌کنند، اقتصاد ما در مقطعی دنبال خوددرمانی بودند، عده‌ای در اتاقی بودند و از داروهایی که از گذشته بود، استفاده می‌کردند. در یک اقتصاد سالم هم نمی شود از نظر کارشناسی استفاده نکرد، در یک اقتصاد رو به رشد پایدار هم نمی‌شود از کارشناسان استفاده نکرد.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که اقتصاد بیشتر سیاسی شده است، گفت:شما می‌گویید که از همه مالیات بگیرید، کاملا کار درستی است، نمی شود یک نهاد که کار اقتصادی می‌کند، مالیات ندهد، اما تا می‌گوییم که فلان نهاد هم باید مالیات بدهد، می بینیم چه بساطی می‌شود.
روحانی تصریح کرد: البته این دولت هرچه را که به نفع مردم ببیند، بدون واهمه از هیچ کسی و هیچ نهادی به مردم خواهد گفت و اگر لازم باشد لایحه هم تقدیم خواهد کرد اما بدانید که برخی سیاست داخلی قویی دارند.
رئیس جمهور با بیان این که رقابت‌های جناحی ایرادی ندارد اما باید در مسایل ملی به فکر رشد پایدار بود، تصریح کرد: بررسی های مقدماتی بانک مرکزی نشان می دهد که در دو فصل پیاپی مجموعا رشد اقتصادی حدود 4 درصد داشته ایم و این امیدوار کننده است.
روحانی خاطرنشان کرد: ان شاء الله پایان امسال، اقتصاد ما دارای رشد مثبت خواهد بود بعد از دو سال رشد منفی که پشت سر گذراندیم که در تاریخ کشور ما بی سابقه بود، رشد منفی توام با تورم بالا.
رئیس جمهور با بیان این که در میز مذاکره بحث آرمان و اصول نیست، افزود: سر میز مذاکره نه آنها و نه ما راجع به آرمان و اصول بحث نمی‌کنیم، چون در دنیای امروز هر کشوری دنبال منافع خود است. تهدیدها، فرصت ها و منافع مشترک و اختصاصی اساس سیاست خارجی است و درباره اصول و آرمان‌ها بحث نمی‌شود.
روحانی اضافه کرد: مگر در توافق ژنو در بحث هسته‌ای، آرمان‌ها و اصولمان را معامله کردیم؟ با هم حرف زدیم و توافق کردیم. چون ما یک خواست داشتیم و آنها هم خواست خودشان را مطرح کردند.
رئیس دولت تدبیر و امید با بیان این که معنای مذاکرات این است که پلی بین خواست ما و طرف مقابل تعریف شود، خاطرنشان کرد: در توافق ژنو بخشی از تحریم‌ها در حوزه خودرو، پتروشیمی و کشتیرانی برطرف شد و بخشی از اموال بلوکه شده ما آزاد شد. حال اگر در مقابل ما نیز شفافیت بیشتری نشان دهیم و بگوییم فلان نوع غنی سازی که در حال حاضر به آن نیاز نداریم برای مدتی متوقف می‌شود، آیا این کار به معنای زیر سؤال رفتن آرمان‌ها و اصول ما است؟ آرمان ما به سانتریفیوژ وصل نیست، آرمان ما به مغز، قلب و اراده ما وصل است.
رئیس جمهور به موضوع یارانه ها و تاکید فراوان مبنی بر عدم پرداخت یارانه به افراد ثروتمند اشاره کرد و گفت: شناسایی افرادی که نیازمند نیستند کار سختی است. البته 50 در صد این افراد راحت شناسایی می‌شوند اما در شناسایی 50 درصد دیگر مشکلات فراوانی وجود دارد و باعث قضاوت در جامعه می شود.
روحانی با اشاره به این که ما یک سیستم اطلاعاتی جامع و کامل برای 80 میلیون جمعیت ایرانی نداریم، افزود: گفته می شود به ایرانیان خارج از کشور یارانه ندهید اما عده ای از آنها مریض هستند و برای درمان از کشور خارج شده اند یا عده‌ای دیگر کارگر یا دانشجو هستند. همچنین گفته می شود مثلاً درآمد 3 میلیون را مشخص کرده و بر اساس آن به افراد یارانه تعلق بگیرد که این موضوع نیز در تهران، روستاها، مرکز شهر یا خانواده هایی که معلول دارند، متفاوت است و نمی توان بر اساس آن عمل کرد.

سخنرانی رئیس مجلس در اختتامیه مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان

علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، یکشنبه شب در آئین اختتامیه پنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان با انتقاد از برخی کشورها که تصور می کنند پایین آمدن قیمت نفت کشورهای اسلامی را دچار ضرر می‌کند، تصریح کرد: این کشورهای خیال‌پرداز سخت اشتباه می‌کنند چرا که ما در حال تمرین هستیم تا اقتصادمان مبتنی به نفت نباشد.
رییس مجلس شورای اسلامی، افزایش افراد صاحب‌نظر و دانشمند و گسترش علم و دانش و عقلانیت را از جمله ظرفیت‌های جهان اسلام دانست و گفت: توجه به عقلانیت و دانش در کشورهای اسلامی بسیار بیشتر شده است و شاهد هستیم حتی در کشورمان نیز رشد علمی به طور فزاینده‌ای گسترش پیدا کرده است.
لاریجانی ادامه داد: برای استفاده از این ظرفیت‌ها مشکلاتی وجود دارد؛ یکی این که دل در گرو کشورهایی دارند که از خارج از جهان اسلام هستند و به جای استفاده از ظرفیت‌های خود به ظرفیت‌های آن ها توجه می کنند و تاسف بارتر این که با گفته آن ها در میان خود و بین مسلمانان تفرقه ایجاد می کنند و این کجای مبانی توحیدی ماست.
وی افزود: حال این سؤال مطرح است که چرا مسلمانان نباید قدرتمند باشند و چرا نباید در سطح اول زندگی کنند. کجای عزت اسلامی گفته است که مسلمانان به این شکل زندگی کنند و هرقدرتی برای آن ها تعیین تکلیف کند و این نکته مهم است که مسلمانان باید براساس دموکراسی دینی و بر مبنای اصول قرآنی متعالی در سطح بالایی از زندگی باشند.
رئیس مجلس با بیان اینکه مشکل دیگر مسلمانان ایجاد اختلاف و تفرقه‌افکنی میان آنان است، گفت: جای تاسف دارد که برخی کشورها به این تفرقه‌ها دامن می زنند.
وی ادامه داد: مگر همه مسلمانان در یک کتاب و یک آیین و یک روش و یک قبله نیستند، پس چرا این قدر بر تفرقه تاکید می‌کنند و چرا به جای استفاده از ظرفیت‌های درونی جهان اسلام به دنبال ایجاد نفاق و فاصله هستند و این همه عوامل وحدت را کنار می‌گذارند و به سمت جزئیات تفرقه‌انگیز می‌روند.

مجلس از پاسخ ظریف قانع شد

در جلسه علنی روز سه شنبه مجلس شورای اسلامی سؤال جواد کریمی قدوسی، عضو کمیسیون امنیت ملی از محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان مبنی بر دلایل نادیده گرفتن مصادیق حقوق هسته ای ملت ایران در موافقتنامه ژنو و عدم پاسخ جدی به اهانت مقامات آمریکایی در دستور کار قرار گرفت.
ظریف در پاسخ به این سؤالات اظهار کرد: قدرت ایران از عوامل متعدد طبیعی، انسانی، اعتقادی، دفاعی و سیاسی نشئت می‌گیرد که برجسته‌ترین آن فرهنگ استقلال‌طلبی، عزت‌مداری، اعتماد به نفس و مقاومت مردم دلاور ایران است که همانا گفتمان اصیل انقلاب اسلامی، یادگار امام راحل و تاکید مکرر رهبر معظم انقلاب است، قدرتی که تمام ابزارها و حربه‌ها علیه این ملت دلاور را ناکارآمد ساخته است.
وی ادامه داد: به جاست که همین جا، به روان پاک شهدای انقلاب و جنگ تحمیلی که عالی‌ترین و والاترین نماد این قدرت عظیم هستند، درود برفرستیم و از روح بلندشان مدد جوییم.
وی تصریح کرد: عجیب نیست که بدخواهان ایران، اسلام و انقلاب با هراس از این توانمندی برای اعمال این قدرت و نفوذ ایران مانع تراشی کنند.
وی یادآور شد: آخرین ترفندی که برای این منظور، برنامه‌ریزی و برای مدت نسبتا طولانی اجرا کردند، تهدید‌انگاری و تهدید نمایی برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران بود که با دو هدف عمده طراحی شده بود.
وزیر امور خارجه توضیح داد: نخست ترسیم چهره ای ناامن و خطرناک از ایران که صلح و امنیت بین المللی را به خطر می اندازد و دوم تضعیف توان اقتصادی، دفاعی و صنعتی کشور و تحمیل فشار بر مردم خوب ما از طریق تحریم‌های ظالمانه، نامشروع شورای امنیت، دوجانبه و چند جانبه است.
وزیر امور خارجه گفت: مردم دلاور ایران با مشارکت گسترده و آگاهانه در انتخابات ریاست جمهوری و با پشتیبانی هوشمندانه از رویکرد تدبیر و اعتدال، زمینه ورود جمهوری اسلامی ایران به مذاکرات هسته‌ای را فراهم کردند.
رییس هیئت مذاکره کننده هسته‌ای ایران تصریح کرد: این مذاکرات از یک سو چهره‌ای تعامل‌گرا، باثبات و قدرتمند از ایران نشان داد و از سوی دیگر از گسترش تحریم‌ها جلوگیری کرد و در ساختمان تحریم‌ها خلل انداخت.
وی تصریح کرد: سیاست‌های بصیرت‌آمیز جمهوری اسلامی ایران تحت هدایت مقام معظم رهبری سبب شد که حتی دولتمردان آمریکایی به نقش مهم ایران در تحولات منطقه اذعان کنند.
وزیر امور خارجه اضافه کرد: سیاست خارجی جمهوری اسلامی توانسته است در پی توافق ژنو با فضاسازی‌های خصمانه و بهانه جویی‌های هر روز علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی مقابله و سهم کوچکی در ارتقای امنیت و اقتدارکشور ایجاد کند و این جزئی از وظایف قانونی و ذاتی دستگاه دیپلماسی است.
وی ادامه داد: من به شما اطمینان می دهم که دولت و تیم مذاکره کننده هیچ هدف سیاسی و جناحی را در مذاکرات هسته‌ای دنبال نکرده و دنبال نخواهد کرد.
ظریف افزود: بنده کمترین، با بیش از سه دهه مطالعه و تجربه و تدریس در سیاست خارجی عمیقا اعتقاد دارم که جناحی شدن سیاست خارجی نقطه بی‌بازگشت شکست آن است و هزینه کردن از منافع ملی برای اهداف جناحی و سیاسی گناهی نابخشودنی است.
وزیر امور خارجه گفت: به همین دلیل بحث هسته‌ای بر مبنای فتوای درخشان مقام معظم رهبری طراحی شده وبه عنوان یک امر ملی و فراجناحی پیگری می‌شود و ما از منافع همه مردم دفاع می‌کنیم و اهداف عالی کشور را مد نظر قرار می دهیم و یقین دارم همه برادران و خواهران در خانه ملت هم همین هدف را دنبال می کنند.
ظریف تصریح کرد: امروز اصل غنی‌سازی مورد مذاکره نیست و در توافق ژنو هم بر آن تاکید شده است و تمامی مذاکرات ما بر خلاف تمامی تحلیل‌هایی که بعد از توافق ژنو انجام شد و بنده و همکارانم در برابر آن به خاطر منافع ملی سکوت کردیم و خواهیم کرد راجع به میزان غنی‌سازی است.
وزیر خارجه افزود: کسی در مذاکرات راجع به غنی‌سازی خارج از ایران صحبت نمی‌کند تنها صحبت از میزان غنی‌سازی است چرا که امروز غنی‌سازی و حرکت به سمت غنی‌سازی صنعتی به عنوان یک واقعیت مسلم برای همه حاصل شده است و دیگر کسی نسبت به آن تردیدی ندارد.
وی افزود: همه این دستاوردها به مدد مقاومت مردم و تلاش دانشمندان هسته‌ای و خون پاک شهدای هسته ای به دست آمده است که به روح آنها درود می‌فرستیم.
ظریف گفت: برادران و خواهران عزیز! امروز کسی از تعلیق غنی‌سازی یا تعطیلی فردو و اراک صحبت نمی‌کند و کارشناسان توانمند ما در مذاکرات کارشناسی با همتایان خود در گروه 1+5 مسئول مباحث ریز فنی هستند و در مورد جزئیات ادامه کار تأسیسات هسته‌ای ایران با آنها گفت‌و‌گو می‌کنند.
ظریف گفت: البته در این شرایط نباید تعجب کرد و یا حتی نگران شد که طرف‌های مذاکره ما ادعاهایی برای اقناع افکارعمومی خود و مهمتر از آن ساکت کردن گروه‌های فشار داخلی و خارجی مطرح کنند. مثلا بگویند با تفاهم هسته‌ای، امنیت رژیم صهیونیستی افزایش یافته است.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشور گفت: امروز دیگر رهبران غربی هم به عنوان ترجیع‌بند سخنانشان از برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران به عنوان برنامه سلاح هسته‌ای یاد نمی‌کنند و نتانیاهو در این ادعا در دنیا منزوی شده است.
وی افزود: امروز حتی رهبران آمریکا و غرب در صحبت راجع به ایران بر مخالفت جمهوری اسلامی با سلاح‌های کشتار جمعی مبنی بر فتوای درخشان مقام معظم رهبری تاکید می‌کنند.
در پایان نمایندگان با 125 رای موافق در مقابل 86 رای مخالف از توضیحات ظریف قانع شدند.

28 دی، دور بعدی مذاکرات در ژنو

سید عباس عراقچی، عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای اعلام کرد: دور بعدی مذاکرات ایران و گروه 1+5 18 ژانویه (28 دی ماه) در شهر ژنو سوئیس در سطح معاونان وزرای خارجه برگزار می‌شود.
وی افزود: قبل از آن هیئت مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران با هیئت‌های آمریکا و روسیه دیدارهای دو‌جانبه‌ای خواهد داشت که تاریخ‌های آن در حال تنظیم است.

افتتاح بیست و هشتمین کنفرانس بین‌المللی وحدت با سخنرانی رئیس جمهور

بیست و هشتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی روز چهارشنبه با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی، رئیس جمهوری آغاز به کار کرد.
رئیس جمهور در مراسم افتتاحیه این کنفرانس اظهار کرد: در طول یکسال گذشته دنیای اسلام شاهد کشتارها، کشمکش ها و اختلافات و جنگ های باور ناکردنی بود.
روحانی با تاکید بر اینکه وحدت در دنیای اسلام با تکرار کلمه وحدت ایجاد نخواهد شد، گفت: کنفرانس‌های وحدت اسلامی هم تنها و تنها می‌تواند آغازی برای پیمودن مسیر دشوار وحدت و اتحاد و یکپارچگی باشد؛ کنفرانس‌ها به تنهایی قادر نیستند تفرقه دنیای اسلام را به وحدت جهان اسلام تبدیل سازند.
رئیس دولت یازدهم با تاکید بر اینکه وحدت نیاز به سعه صدر، شناسایی یکدیگر و مدارا دارد، افزود: اگر ما راه مذاهب را، طرق مختلف به سمت هدفی واحد ببینیم و بیابیم وحدت امکان‌پذیر است اما اگر مذاهبی را در مسیر اهداف و مذاهبی را معکوس در مسیر دوری از اهداف، تلقی کنیم و ببینیم، وحدت حاصل نخواهد شد.
رییس جمهوری یادآور شد: وحدت تنها با گفتن و تکرار کردن کلمه وحدت و حتی اعتصام به حب الله با بیان ایجاد نمی‌شود؛ باید همه ساز و کار خود را در مسیر وحدت به کار بگیریم.
روحانی گفت: اگر یک کانال تلویزیونی یا رادیویی به نام دفاع از شیعه یا به نام دفاع از اهل سنت در برابر دیگر مذاهب می‌ایستد با صدای واحد آن را محکوم کنیم. اگر ما دنبال وحدت و اتحاد هستیم اگر کسی به مقدسات مذهب دیگر اهانتی روا می دارد، با صدای واحد او را مطرود و محکوم کنیم.
وی اضافه کرد: اگر ما دنبال وحدت و اتحاد هستیم باید جهان اسلام همکاری‌های عملی را آغاز کند. چطور در یک جمع و جامعه اسلامی و کشور اسلامی که همه دنبال وحدت هستیم، آیا امکان‌پذیر است که یک گروه همواره ایثار و گروهی دیگر همواره مطالبه کند یا هر دو باید ایثار و فداکاری کنیم؟
رئیس جمهور گفت: در جمع و جامعه اسلامی همه مسلمانان ها و همه مذاهب سهیم و شریک در حکومت باشند و «امرهم شورا بینهم» اختصاص به مذهبی دون مذهبی ندارد. امرهم یعنی امر مسلمین، شورا بینهم یعنی شورا بین مسلمین. نمی‌توان با گفتن، شعار دادن، تکرار جمع‌ها و کنفرانس‌ها به وحدت و اتحاد و یگانگی دست یافت.
روحانی با بیان این که ما باید همکاری‌های اسلامی را آغاز کنیم، گفت: اگر مذاهب مختلف همکاری را شروع کردند حتی در نوشتن یک تفسیر مشترک، حتی در نوشتن یک تاریخ مشترک، حتی در نوشتن فقه مشترک، اگر همکاری‌ها در زمینه مسایل اجتماعی و فرهنگی آغاز شد، ما می توانیم به سمت وحدت حرکت کنیم.
رئیس جمهور گفت: آیا برای ما قابل قبول است که سال‌ها و سال‌هاست فلسطین زیر بمباران وحشیان صهیونیست‌ها قرار داشته باشد؟ آیا برای دنیای اسلام قابل قبول است که ملتی 66 سال از سرزمین و دیار خود آواره باشد؟ آیا برای ما قابل قبول است که سال‌ها لبنان و سوریه در جنگ و کشتار و ویرانی باشد؟ آیا برای ما قابل قبول است که صلاح الدین و نینوا و موصل و شمال و قلب عراق در هجوم وحشیان باشد؟ آیا برای دنیا اسلام قابل قبول است که پاکستان و افغانستان و یمن در مسیر تنازع و کشتار توسط گروهه‌ایی به نام های مختلف باشند؟
روحانی تصریح کرد: اگر ما دنبال وحدت در دنیای اسلام هستیم باید برای ما سنی درغزه، علوی در دمشق، زیدی در یمن، کرد در شمال عراق، سنی در عراق ، شیعه در عراق، شیعه و سنی در افعانستان و پاکستان و سراسر دنیای اسلام، همه و همه را باید واحد و امت واحده بدانیم .
روحانی با تاکید بر اینکه امروز جوانان مسلمان در دنیای غرب و شرق از کار یک گروه هتاک به اسلام وآدم کش، احساس شرم می کنند، اظهار کرد: مگر اسلام دین سمحه سهله نیست، مگر اسلام دین بشارت نیست، مگر پیامبر به امیرالمومنین و سعد معاذ چه فرمود؟ کان رسول الله امرعلیا ومعاذا ان یسیرا الی الیمن وفقال: انطلقا، فبشرا و لا تنفرا و بشرا ولا تعسرا؛ پیامبر به امیرالمومنین و معاذ فرمود: به یمن بروید آنجا به گونه‌ای اسلام را ترویج و تبلیغ کنید که مردم مژده راه سعادت را بیابند و از اسلام فاصله نگیرند.
رییس دولت یازدهم تصریح کرد: اسلام را سهل به مردم معرفی کنید وسخت و پیچیده برای مردم تعریف نکنید؛ حتی به امیرالمنین فرمود نماز را آنچنان کوتاه بخوان تا پیرمردان و مریض‌ها بتوانند در نماز جماعت شرکت کنند.
روحانی تاکید کرد: این دین، دین سمحه سهله است. ما باید اسلام رحمانی ، اسلام معتدل، اسلام اعتدالی را به جهان معرفی کنیم . ما باید در برابر افراط و خشونت ایستادگی کنیم. به دنیا بگوییم اسلام دین افراط نیست اسلام دین خشونت نیست اسلام دین مماشات ومداراست ؛ دین سمحه سهله است، در کنار هم قرار بگیریم.
رییس قوه مجریه اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان قدرت بزرگ منطقه‌ای جهان اسلام با راهبری رهبر عظیم شان انقلاب اسلامی در برابر هر گروه مسلمانی که در برابر هرملت مسلمانی که در برابر خشونت، افراط و تروریسم بایستد و مبارزه کند آنها را حمایت می‌کند. چه غزه باشد، چه دمشق، چه موصل و چه کردستان عراق، چه افغانستان ، چه پاکستان و چه هرجای دیگر.

دیدار هزاران نفر از اقشار مختلف مردم قم با رهبر معظم انقلاب اسلامی

در آستانه سالروز قیام 19 دی سال 1356، هزاران نفر از علما، فضلا، روحانیون و قشرهای مختلف مردم قم روز چهارشنبه با حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کردند.
رهبر معظم انقلاب با اشاره به ضرورت مقابله با تلاش بیگانگان برای تحریف واقعیت های انقلاب و به فراموشی سپرده شدن رویدادهایی مانند ۱۹ دی ۱۳۵۶ و نهم دی ۱۳۸۸ افزودند: دشمنی استکبار با ملت ایران، پایانی ندارد و مسئولان باید با تکیه بر نیروهای داخلی، حربه تحریم را از دست دشمن غیرقابل اعتماد خارج کنند و با دل بستن به نقطه‌های روشن حقیقی، وظایف خود را در تحقق آرمان‌های درخشان انقلاب و ملت انجام دهند.
رهبر انقلاب اسلامی با یادآوری مجدد اهمیت تاریخی حادثه ۱۹ دی سال ۱۳۵۶ در قم، گفتند: نوزدهم دی مبدا یک حرکت عمومی در کشور شد و ملت ایران را وارد میدان مبارزه با رژیم طاغوت کرد که در نهایت بساط رژیم ستم شاهی از این کشور برچیده شد.
رهبر معظم انقلاب با اشاره به آغاز دشمنی جبهه استکبار با ملت ایران پس از پیروزی انقلاب تأکید کردند: هیچکس تصور نکند دشمن از خباثت و خصومت دست برمی‌دارد.
حضرت آیت الله خامنه‌ای در همین زمینه افزودند: وقتی در مقابل دشمن دچار غفلت شدید و به او اعتماد کردید دشمن فرصت می‌کند مقاصد خود را در کشور پیگیری کند اما اگر قوی، آماده و دشمن‌شناس بودید استکبار، به ناچار از خصومت‌ورزی دست می‌کشد.
ایشان فشارهای امروز جبهه زورگویان جهانی به ملت ایران را ناشی از یک دشمنی تمام‌نشدنی برشمردند و افزودند: اگرچه هنوز تا تحقق کامل آرمان‌هایی همچون عدالت اجتماعی و اخلاق اسلامی راه زیادی مانده است اما برخلاف حرف‌های نسنجیده و غلطی که بعضی‌ها درباره بی‌توفیقی ملت ایران می‌گویند این ملت با حرکت در مسیر آرمان‌ها توانسته است توفیقات بسیار بزرگی به دست آورد.
رهبر انقلاب با انتقاد از کسانی که توفیقات ملت از جمله پیشرفت‌های علمی را نادیده می‌گیرند افزودند: چرا نابخردانه، دستاوردهایی را که پایگاه‌های علمی جهانی نیز به آنها اذعان دارند، انکار می‌کنید و با سخنان غلط و غیرمنصفانه در راه پرافتخاری که مردم طی کرده‌اند و حتی دشمنان را مجبور به تحسین کرده است، ایجاد تردید می‌کنید؟
رهبر انقلاب اسلامی در ادامه سخنانشان به تبیین اولویت‌های کشور و جامعه پرداختند و اتحاد و اتفاق ملی را مهمترین نیاز امروز خواندند.
ایشان تأکید کردند ایجاد تفرقه و دودستگی در میان مردم، به هر عنوان و با هر توجیه، ضد منافع ملی و ضد آرمان‌هاست.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای کمک به مسئولان و دولت را وظیفه‌ای همگانی برشمردند و با تأکید مجدد بر ضرورت نگاه به درون افزودند: دولتی‌ها هم بدانند که تنها چیزی که می‌تواند آنها را به انجام وظایفشان قادر کند، تکیه بر مردم و نیروهای داخلی است.
رهبر انقلاب با اشاره به تحریم‌های ظالمانه افزودند: تحریم‌ها برای کشور مشکل ایجاد کرده اما اگر دشمن شرط برداشته شدن آنها را، فلان مسئله اساسی و آرمانی از جمله دست برداشتن از اسلام و استقلال و پیشرفت علمی قرار دهد قطعاً غیرت هیچ مسئولی، قبول نمی‌کند.
ایشان مصون کردن ایران در مقابل تحریم‌ها را، تنها راه محدود کردن قدرت مانور دشمن خواندند و تأکید کردند: معنای واقعی اقتصاد مقاومتی همین است و تحقق این مهم، وظیفه اصلی مسئولان کشور است.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به تأکید مکرر بر ضرورت قطع وابستگی به درآمدهای نفتی افزودند: مسئولان کشور و دولت نباید به دست بیگانه چشم بدوزند و بدانند حتی یک قدم عقب‌نشینی، پیشروی دشمن را به دنبال می آورد بنابراین باید فکری اساسی کرد و با تکیه بر ملت و نیروهای داخلی به گونه‌ای عمل کرد که اگر دشمن تحریم‌ها را هم برنداشت، ضربه‌ای به پیشرفت و رونق و رفاه مردم وارد نشود.
رهبر انقلاب افزودند: من با مذاکره مخالف نیستم، اما معتقدم باید دل را به نقطه‌های امیدبخش حقیقی سپرد نه به نقطه‌های خیالی.

حجت‌الاسلام خاتمی، خطیب جمعه این هفته تهران

نماز عبادی- سیاسی جمعه این هفته تهران به امامت حجت‌الاسلام والمسلمین سید احمد خاتمی در مصلای امام خمینی (ره) اقامه می‌شود.
آیت‌الله اراکی، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب و شیخ احمد بدرالدین حسون، مفتی اعظم سوریه، سخنرانان پیش از خطبه‌ها خواهند بود که درباره کنفرانس وحدت اسلامی  میلاد حضرت رسول اکرم (ص) و هفته وحدت سخنرانی خواهد کرد.

captcha