کد خبر: 2684267
تاریخ انتشار : ۱۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۶:۲۰
رئیس قوه قضائیه:

راه حل مشکلات خودباوری و حرکت در مسیر اقتصاد مقاومتی است

گروه سیاسی: آیت‌الله آملی لاریجانی با اشاره به وضعیت اقتصادی کشور و تلاش برخی برای گره زدن مسائل و مشکلات اقتصادی به سرنوشت مذاکرات هسته‌ای گفت: راه حل مشکلات اقتصادی خودباوری و حرکت در مسیر اقتصاد مقاومتی است اما برخی این مسائل را به مذاکرات هسته‌ای گره می‌زنند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) به نقل از اداره‌کل روابط عمومی قوه قضائیه، آیت‌الله صادق آملی لاریجانی امروز، چهارشنبه، 17 دی‌ماه در جلسه مسئولان عالی قضایی با تبریک میلاد پیامبر اکرم(ص) و امام جعفر صادق(ع) و با ابراز امیدواری نسبت به بهره‌مندی مسلمانان از تعالیم نبی اسلام(ص) و ائمه اطهار(ع) گفت: نیازمندی‌های ذاتی بشر در طول تاریخ تغییر نمی‌کند و در دنیای امروز که ابزار تمدن بشر، بسترهایی برای دورشدن از اصل و ماهیت انسانی و الهی انسان فراهم کرده تأسی به تعالیم انبیاء و گام برداشتن در مسیر کمال الهی بیش از پیش نیاز بشریت است.

رئیس قوه قضائیه شناخت ابعاد وجودی انسان، شناخت و درک عظمت خداوند و حقیقت عالم را از نیازهای همیشگی و ماندگار بشر در طول تاریخ برشمرد و گفت: انسان اگر خود و توانایی‌های خودش را نشناسد و به حقیقت عالم هستی و کمال و عظمت ذات باریتعالی پی نبرد؛ از خود بیگانه می‌شود و تعالیم انبیاء الهی و نبی مکرم اسلام(ص) و ائمه اطهار (ع) همواره می‌تواند به این نیازهای ضروری و همیشگی انسان‌ها پاسخ دهد.

آیت‌الله آملی لاریجانی سپس با اشاره به خطبه 160 نهج‌البلاغه به بیان توصیفاتی از مقامات معنوی و جایگاه رفیع پیامبر اسلام(ص) و سیره آن حضرت به نقل از امام علی(ع) پرداخت و پیامبر اکرم(ص) را اسوه حسنه و الگوی کاملی برای بشر خواند.

رئیس دستگاه قضا با اشاره به این بخش از خطبه 160 نهج‌البلاغه که حضرت امیر(ع) در آن فرموده است «ولقدْ کان فی رسُول الله صلى الله علیه وآله کافٍ لک فی الاْسْوة» گفت: مطابق این گفتار شریف، پیامبر(ص) اسوه و الگویی کافی برای تمام انسانها «ودلیلٌ لک على ذمّ الدُّنْیا وعیْبها» است و حیات و زندگی آن حضرت دلیل کافی بر مذمت دنیا و عیوب، بدی‌ها و زشتی‌های دنیاست.

آیت الله آملی لاریجانی سپس به ادامه خطبه 160 نهج‌البلاغه و ذکرمثال‌های حضرت علی (ع) پرداخت و افزود: حضرت امیر(ع) سپس می‌فرمایند که «... وإنْ شئْت ثنّیْتُ بمُوسى کلیم الله حیث یقول رب انی لما انزلت علیه من خیر فقیر...» یعنی که اگر بخواهی مثالی می‌زنم؛ مثالی از حضرت موسی(ع) که به خداوند خطاب می‌کرد: «...انی لما انزلت علیه من خیر فقیر» و از خداوند می‌خواست « والله، ما سألهُ إلاّ خُبْزاً یأْکُلُهُ...» خدایا بر من خیر نازل کن که من محتاجم و مقصودش این بود که نانی را اکل کند. بعد حضرت امیر(ع) مثال سوم را از حضرت داوود(ع) ذکر می‌کند و می‌فرماید اگر بخواهی مثال سوم را از حضرت داوود(ع) می‌زنم که با دست خودش آسیاب می‌کرد و یا حضرت عیسی(ع) که «...فلقدْ کان یتوسّدُ الْحجر»، بالشش سنگ بود «ویلْبسُ الْخشن»، و لباس خشن می‌پوشید «و یاکل الجشب» و نان خشک می‌خورد «وکان إدامُهُ الْجُوع»، خورشت غذایش در واقع گرسنگی بود «وسراجُهُ باللّیْل الْقمر»، چراغش هم ماه بود.

رئیس قوه قضائیه افزود: حضرت علی(ع) بعد از اینکه این مثال‌ها را از انبیاء الهی می‌زند می‌فرمایند که «...فتأسّ بنبیّک الاْطْیب الاْطْهر فإنّ فیه أُسْوةً لمنْ تأسّى...»، اگر کسی بخواهد الگو بگیرد و در عین حال عزتمند شود، پیامبراکرم(ص) برای او کافی است چرا که «وأحبُّ الْعباد إلى الله الْمُتأسّی بنبیّه، والْمُقْتصُّ لاثره» محبوب‌ترین انسان‌ها پیش خدا کسانی هستند که تأسی به پیامبر(ص) کنند و جا پای پیامبر(ص) بگذارند. رئیس دستگاه قضا افزود: حضرت علی (ع) در ادامه این خطبه به بیان سیره پیامبر(ص) پرداخته و می‌فرماید که پیامبر(ص) «قضم الدُّنْیا قضْماً»، از دنیا بهره کمی گرفت ولمْ یُعرْها طرْفاً، با گوشه چشم به دنیا نگاه کرد أهْضمُ أهْل الدُّنْیا کشْحاً و از همه کم‌تر از دنیا بهره برده بود در حالی‌که عُرضتْ علیْه الدُّنْیا فأبى أنْ یقْبلها، دنیا بر او عرضه شد ولی ابا کرد که این دنیا را قبول کند.

آیت‌الله آملی لاریجانی با بیان اینکه «این تعابیر بسیار فوق‌العاده‌ است» تأکید کرد: پیامبر(ص) وقتی می‌فهمید که خدا چیزی را کوچک می‌شمارد او هم کوچک می‌شمرد؛ آنگاه حضرت علی(ع) می‌فرمایند که اگر در ما همین قدر باشد که چیزی که خدا و پیامبرش کوچک شمرده‌اند بزرگ بشماریم کافی است تا از راه حق دور شویم و شقاقی میان ما و حضرت حق ایجاد شود «...ولوْ لمْ یکُنْ فینا إلاّ حُبُّنا ما أبْغض اللهُ، وتعْظیمُنا ما صغّر اللهُ و رسوله لکفى به شقاقاً لله، ومُحادّةً عنْ أمْرالله...».

آیت‌الله آملی لاریجانی افزود: حضرت علی(ع) سپس می‌فرمایند که و لقدْ کان صلى الله علیه وآله یأْکُلُ على الاْرْض، ویجْلسُ جلْسة الْعبْد، پیامبر(ص) به مانند یک عبد بر زمین می‌نشست و غذا می‌خورد ویخْصفُ بیده نعْلهُف، خودش تعمیر می‌کرد نعالش را ویرْقعُ بیده ثوْبهُ، خودش لباسش را می‌دوخت و اصلاح می‌کرد ویرْکبُ الْحمار الْعاری بر حمار بدون زین می‌نشست ویُرْدفُ خلْفهُ کسی را هم به پشتش سوار می‌کرد؛ همه اینها نشانه تواضع پیامبری است که عالی‌ترین مقام انسانی در عالم بوده است.

رئیس قوه قضائیه با قرائت این بخش از خطبه 160 نهج‌البلاغه که تأسّى مُتأسٍّ بنبیّه، واقْتصّ أثرهُ، وولج موْلجهُ، وإلاّ فلا یأْمن الْهلکة، تأکید کرد: انسان‌ها باید به پیامبر(ص) تأسی کنند و راه او را بروند و الا از هلاک، خود را در امان ندانند؛ این نصیحت حضرت امیر سلام الله علیه برای بشریت امروز هم مصداق دارد چرا که بشر امروز مشکلات اخلاقی و مشکلات زندگی اش بسیار فراتر از بشر دیروز شده است.

رئیس دستگاه قضا افزود: ابزار تمدنی امروز بشر ابزاری برای تجاوز، جنگ‌، تعدی به حقوق انسان‌ها و کشتارهای عجیبی شده است که نمونه آن را کم‌تر در تاریخ می‌توان دید. این است که نیاز ما به تعالیم انبیاء الهی و خصوصاً تعلیم پیامبر اکرم اسلام هر روز بیش از پیش ظاهر می‌شود.

رئیس قوه قضائیه به مناسبت میلاد حضرت امام جعفر صادق سلام‌الله علیه به ذکر روایتی از آن حضرت نیز پرداخت و گفت: از امام صادق(ع) نقل شده است که «...لَنُحبُّ من شیعتنا من کان عاقلا، فهما، فقیها، حلیما، مداریا، صبورا، صدوقا، وفیا...» یعنی که ما از شیعیانمان آنها را دوست می‌داریم که عاقل، فهیم، فقیه، حلیم، اهل مدارا، صبور، صادق و وفا دار هستند.

آیت‌الله آملی لاریجانی به ضرورت تمسک و دستیابی به مکارم اخلاق از سوی بندگان خدا اشاره کرد و به نقل از روایت امام صادق(ع) گفت: انسان باید به ساحت حق متعال تضرع کند و از خداوند دستیابی به مکارم اخلاق را بخواهد. بعد سائل می‌پرسد این مکارم اخلاق چه چیزهایی هستند؟ امام (ع) می فرماید الورع و القنوع و الصبر و الشکر و الحلم و الحیاء و السخاء و الشجاعة و الغیرة و البّر و صدق الحدیث و اداالامانه این خلقیات، همان مکارم اخلاق و در واقع اصول مکارم اخلاق هستند که فضیلت دستیابی به آن برای تمام انسان‌ها و در تمام دوران مهم و حیاتی است و بابی برای کسب رحمت الهی و سوق یافتن به صراط مستقیم الهی است.

آیت‌الله آملی لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود با ابراز تأسف و محکوم کردن بازداشت شیخ علی سلمان روحانی مبارزه بحرینی گفت: وضعیت کشور بحرین بسیار تأسف برانگیز شده است و مردمی که فقط به دنبال حق رأی خود هستند مورد هجمه همه‌جانبه حکومت بحرین با حمایت غربی‌ها قرار گرفته‌‌اند.

رئیس قوه قضائیه افزود: در زمانه‌ای که ادعای دموکراسی و حقوق بشر غربی‌ها گوش فلک را کر کرده است، حکومت بحرین با حمایت کشورهای غربی به ویژه آمریکا و انگلیس به مردم خودش ظلم می‌کند.

آیت‌الله آملی لاریجانی تأکید کرد: از اصول اولیه و عقلانی دموکراسی مورد ادعای غربی‌ها این است که باید مردم حق رأی داشته باشند و نمایندگان واقعی خود را انتخاب کنند اما در بحرین این مردم مورد اجحاف و تعدی هستند و ما ظلمی را که بر روحانی آزاده و مبارزه بحرینی و مردم این کشور رفته است، محکوم می‌کنیم.

رئیس قوه قضائیه سپس به وضعیت اقتصادی کشور و «تلاش برخی برای گره زدن مسائل و مشکلات اقتصادی به سرنوشت مذاکرات هسته‌ای» اشاره کرد و گفت: راه حل مشکلات اقتصادی خودباوری و حرکت در مسیر اقتصاد مقاومتی است اما برخی این مسائل را به مذاکرات هسته‌ای گره می‌زنند.

آیت‌الله آملی لاریجانی با تأکید بر اینکه بحث مذاکرات هسته‌ای باید در چارچوب مصالح نظام و مردم و رعایت خطوط قرمز پیش برود، اظهار کرد: نباید مسائل اقتصادی را به مذاکرات هسته‌ای گره زد چرا که کشور ما کشوری غنی با منابعی سرشار و جوانان و نخبگانی پرتلاش است که می تواند با اتکا به این منابع طبیعی و سرمایه عظیم انسانی راه خود را ادامه دهد و از تحریم‌ها و توطئه‌های اقتصادی دشمن نهراسد.

رئیس قوه قضائیه تأکید کرد: گره زدن مسائل اقتصادی به مذاکرات هسته‌ای نوعی اطمینان بخشی به دشمن است و مسئولان و اهل قلم در رسانه‌ها باید مراقب باشند که با بحث‌های یأس برانگیز خود به توطئه‌های دشمنان دامن نزنند.

آیت‌الله آملی لاریجانی افزود: ملتی با این همه استعداد و کشوری سرشار از منابع عظیم و غنی ترسی از ادامه تحریم‌ها ندارد و حتی آن را مجرا و مسیری برای رهایی از وابستگی‌های نفتی و رسیدن به استقلال اقتصادی می‌داند.

رئیس قوه قضائیه اراده، پایداری و مصمم بودن مردم را بزرگ‌ترین سرمایه کشور برای ایستادگی در برابر فشارها، تهدیدها و تحریم‌های دشمنان ایران توصیف کرد و گفت: کشورهای غربی نیز باید بدانند که ملت و کشوری که چنین سرمایه‌های عظیم مادی و معنوی دارد هرگز عقب نخواهد نشست.

در جلسه امروز مسئولان عالی قضایی دکتر جهانگیر، رئیس سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور گزارشی از کمبودها، مشکلات و بودجه سال آینده این سازمان ارائه داد که در پایان رئیس قوه قضائیه دستور بررسی و رفع مشکلات را در این خصوص صادر کرد.

captcha