حسین اسدبیگی، رئیس مرکز اورژانس اجتماعی بهزیستی کشور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به تشریح این موضوع پرداخت که چه زمانی باید با اورژانش اجتماعی و خط «123» باید تماس گرفت و گفت: هر گونه واقعهای که موجب شود شهروندان احساس کنند کودک آزاری، همسر آزاری، معلول آزاری، سالمند آزاری، خودکشی و یا انواع بحران رخ داده و یا در حال رخ دادن است میتوانند با شماره «123» تماس بگیرند.
وی اضافه کرد: حتی اگر مثلاً فردی از خانه فرار کرده باشد هم میتوان با اورژانس اجتماعی برای دریافت کمک تماس گرفت.
رئیس مرکز اورژانس اجتماعی بهزیستی کشور متذکر شد: مسائل اجتماعی مانند کودک آزاری حساب شده و با دقت مورد بررسی قرار میگیرد، چرا که ممکن است مثلاً فردی برای تهمت زدن به خانوادهای آنها را متهم به کودک آزاری کند بر همین اساس وقتی با اورژانس اجتماعی تماس گرفته میشود کارشناسان ما با دقت در خصوص مسئله پرسش میکنند و ابعاد مختلف موضوع را از تماس گیرنده سؤال میکنند.
وی در پاسخ به این سؤال که برخی با اورژانس اجتماعی تماس نمیگیرند چون فکر میکنند این کار دخالت در زندگی دیگران است؛ شهروندان یک جامعه چه قدر در مقابل حفظ سلامت کودکان جامعه مسئول هستند، گفت: این وظیفه شرعی، عرفی، انسانی و اجتماعی تمام افراد جامعه است که اگر میبیند کسی در معرض آزار و تهدید و مشکل است کمک کند.
چو میبینی که نابینا و چاه است/ اگر خاموش بنشینی گناه است
اسدبیگی ادامه داد: دخالت در چنین شرایطی وظیفه همه است و اصلاً موضوع امر به معروف و نهی از منکر در دین اسلام به این موضوع هم باز میگردد که از آسیبهای اجتماعی جلوگیری کنیم.
وی در پاسخ به این سؤال که زندگی شهری موجب شده همسایه از حال همسایه با خبر نباشد، آیا این شرایط موجب کاهش مسئولیتپذیری اجتماعی شهروندان یک جامعه نمیشود، گفت: هر چه زمان میگذرد و جوامع بیشتر رشد میکنند، شهروندان یک جامعه فکر میکنند که دولت و نهادهای رسمی عهدهدار مسئولیتهای اجتماعی هستند و افراد مسئولیت اجتماعی خود را کم میکنند و کنترل اجتماعی که یک مفهوم مددکاری و جامعهشناختی است در شهرها کمتر از روستاها شود.
رئیس مرکز اورژانس اجتماعی بهزیستی کشور تصریح کرد: باید همه مردم در مقابل هم به ویژه در مقابل اقشار حساس و ضعیفتر جامعه به طور خودجوش احساس مسئولیت داشته باشند.