کد خبر: 2691910
تاریخ انتشار : ۲۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۴
ستاری:

۱۲۰۰ شرکت دانش بنیان در کشوربه ثبت رسیده است

گروه اندیشه: معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور گفت: هم‌‌اکنون ۱۲۰۰ شرکت دانش‌بنیان در کشور ایران به ثبت رسیده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور 20 دی‌ماه در نشست صمیمی با روسای دانشگاه‎های چهارمحال و بختیاری و کارکنان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، اظهار کرد: در حوزه پژوهشی مثل سایر زمینه‎ها فرهنگی وجود دارد که زائیده 100 سال سلطه نفت در زندگی ما ایرانیان است.

وی افزود: اقتصاد، دولت و زندگی ما بر پایه نفت است و این موجب شده است که به چیزی که در جیب افراد و نه آنچه در ذهن افراد است توجه شود.

ستاری گفت: کشورهایی که دارای منابع زیرزمینی هستند رشد نمی‏کنند اما کشورهایی که یک صخره میان اقیانوس هستند و سرمایه ای ندارد با تکیه بر نیروی انسانی توسعه یافته می‎شوند بنابراین ما نیز باید فرهنگ استفاده از نیروی انسانی را در کشور نهادینه کنیم.

وی با اشاره به ضرورت توجه به پژوهش‏‌های بنیادی و تجاری‌سازی در حوزه پژوهش، اظهارکرد: کشورهای توسعه یافته در زمینه پژوهش‎های بنیادی سرمایه گذاری می‏کنند تا سال‎ها بعد نتیجه آن را دریافت کنند؛ همچنین به فرزندانشان نیز نشان می‎دهند که تاجر باشند در حالی که ما به فرزندانمان می‌آموزیم که کارمند باشند و به دنبال مدرک و سرمایه دولت باشند.

ستاری با بیان اینکه 1200 شرکت دانش بنیان در کشور ایران به ثبت رسیده است تنها 7 شرکت از این تعداد را متعلق به چهارمحال و بختیاری دانست و بر لزوم توسعه این شرکت‌ها در این استان تأکید کرد.

وی همچنین نقش علم و فناوری در دانشگاه‌ها را یادآور شد و تأکید کرد: پارک علم و فناوری، مراکز رشد دانشگاه‎ها و شرکت‎های دانش بنیان باید خود بازار کار باشند و برای دانشگاه‎ها تولید سرمایه کنند.

به گفته وی، اگر اساتید دانشگاهی دست به کارآفینی بزنند و برای دانشگاه‎ها درآمدزایی داشته باشند، 5 درصد از آن درآمد به خود شرکت‎ها برای تشویق پرداخت خواهد شد.

ستاری به اهمیت یافتن بازار کار محصولات علمی کشور نیز اشاره کرد و گفت: ما سال‎ها تلاش می‌کنیم که موشک بسازیم و انرژی هسته‏‌ای را توسعه دهیم ولی به بازار محصولات توجه نمی‌‏کنیم.

وی با بیان اینکه توسعه باید همه جانبه باشد به توسعه برخی استان‌ها در دهه 60 و مشکلات زیست‌محیطی کنونی آن‌ها اشاره و اظهار کرد: شرکت‏‌های دانش‌بنیان علمی را تولید می‏‌کنند که به محیط زیست ضربه نزند و توسعه پایدار را به‌دنبال داشته باشد.

ستاری به عدم وجود موزه در حوزه توریسم و علم نیز اشاره کرد و گفت: استان چهارمحال و بختیاری یکی از ظرفیت‎های فوق‏العاده در این زمینه است که با توسعه شرکت‎های دانش‌بنیان می‌تواند در این زمینه موفق باشد.

به گزارش ایکنا، در این نشست رؤسای دانشگاه‌های چهارمحال و بختیاری به تشریح مشکلات خود در حوزه دانشگاه‎ پرداختند و حمایت معاونت علمی و فناوری را در راستای رفع این مشکلات خواستار شدند.

captcha