به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، ماهنامه فرهنگی و تاریخی «یاران شاهد» که به صاحبامتیازی بنیاد شهید و امور ایثارگران منتشر میشود، در تازهترین شماره خود ویژه دیماه به یادمان شهید دین و دانش، محمدجواد باهنر اختصاص یافته است.
در این ماهنامه، خاطرات آیتالله سیدعبدالکریم موسویاردبیلی، آیتالله اکبر هاشمیرفسنجانی، آیتالله حاج سیدجعفر شبیریزنجانی، آیتالله سیدیحیی جعفری و حجتالاسلام محمدجواد حجتیکرمانی درباره شهید باهنر تبیین شده است.
آیتالله موسویاردبیلی در بخشی از خاطرات خود میگوید: «شهادتشان برای من بسیار سنگین بود. برای اینکه در چند قدمی، ایستاده بودم و او در آن ساختمان در میان شعلههای آتش میسوخت. البته من این را باور نداشتم، اما احتمال میدادم و زن و بچهاش هم در چند قدمی ما بودند و هیچ کاری هم از ما ساخته نبود.
من طبعاً مانند هر انسانی که مصیبتی بر او متوجه شود و هیچ کاری از او ساخته نباشد و معمولاً تلاش میشود از نظر ذهنیت، خود را طوری وانمود کند که ایشان نیست که دچار حادثه شده، اما در این حالت بودیم که انشاءالله آنها جزو آسیبدیدگان حادثه نباشند تا این که معلوم شد و فهیمیدیم که نه خیر، ایشان جزو آسیبددیگان حادثه بودند و چقدر سنگین بود برای من، آن وقت که در مجلس، جنازه ایشان را آوردند و قرار شد من نماز بخوانم.
پردهای که بر روی جنازه ایشان بود، دوستانش دیدند که پرده را کنار زدم و این بزرگوار را دیدم و آن لحظه هر وقت یادم میآید واقعاً بر من سخت میگذرد.»
آیتالله شبیریزنجانی نیز درباره شهید باهنر میگوید: «شهید باهنر در میان همه دوستان و آشنایان به خوشخلقی معروف بود. از طرفی هم مسئولیتپذیر و مقید به انجام کارها بود. شهید باهنر خجالت میکشید چیزی را که پیشنهاد میکنند، رد کند و مأخوذ به حیا بود. یادم میآید پیش از پیروزی انقلاب به آقای باهنر پیشنهاد کردم اگر میشود شما مسئولیت کانون توحید را عهدهدار شوید.
آن زمان مسئول اصلی آیتالله موسویاردبیلی بودند، منتها آقای باهنر با وجود کثرت کارها از فرط خجالت رویشان نمیشد که این پیشنهاد را رد کنند. من تا متوجه این موضوع شدم، گفتم؛ به این امر راضی نیستم. باز هم یادم میآید، مرحوم حاج رضا برقعی باعث شدند قسمت دیگری از کار مشترکی را با ایشان انجام دهیم.»
گفتنی است، صد و یازدهمین شماره ماهنامه فرهنگی، تاریخی «یاران شاهد» به قیمت 25 هزار ریال از سوی انتشارات شاهد منتشر میشود.