به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، جعفر سطوتی، مدیرکل ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان کشور 23 دیماه در ستاد ساماندهی امور جوانان استان، عملکرد این ستاد در استان را نسبت به کشور مطلوب ارزیابی کرد و گفت: چهارمحال و بختیاری از ابتدای تاسیس ستاد سازماندهی امور جوانان از لحاظ کیفی و کمی در ستاد شهرستانی رتبه اول و درستاد استانی رتبه دوم کشور را دارد.
وی اظهار کرد: این ارزشیابی نشان میدهد که کیفیت مصوبات و برنامههای این ستاد در چهارمحال و بختیاری درحد مطلوب است و امیدواریم این روند استمرار یابد.
ستوتی با بیان اینکه اکنون پنجره جمعیتی کشور جوان است، تصریح کرد: باید از این پنجره طلایی در حد مطلوب بهرهمند شد.
وی اظهار کرد: در چهارمحال و بختیاری میانگین نسبت جمعیت جوان بین 15تا 29سال به کل جمعیت استان نسبت به میاین کشوری بالاتر است که این امر یک نقطه مثبت برای استان در راستای استفاده از این ظرفیت برای رسیدن توسعه پایدار محسوب میشود .
ستوتی با اشاره به اهمیت تحکیم بنیان خانواده در جامعه افزود: آمار طلاق نسبت به ازدواج در کشور میانگین 20.1 به 100است درحالی که این آمار در استان 10 به 100است که این امنیت و آرامش حاکم بر خانوادهها نیز یک فرصت مناسب برای استان تلقی میشود.
وی با بیان اینکه جوانان، عاملان اصلی رسیدن به توسعه پایدار هستند تصریح کرد: جوانان در پیروزی انقلاب و هشت سال دفاع مقدس نقش اساسی داشتند و در شرایط کنونی نیز علیرغم همه محدودیتها، تحریمها و کاهش درآمدها در راستای حفظ نظام باید به جوان توجه ویژه کرد.
ستوتی اظهار کرد: باید برنامهریزی شود تا از جوانان با ظرفیت و با استعداد کشور به عنوان عوامل اصلی توسعه استفاده کرد که این امر نیاز به جذب جوانان دارد و نباید گذاشت این قشر به نیروهای حاشیهای تبدیل شوند.
وی با بیان اینکه دولت تدبیر و امید به حوزه ورزش و جوانان نگاه ویژه دارد افزود: در دو تبصره 13هزار میلیارد ریال و 10هزار میلیارد ریال برای بحث مسکن و ازدواج جوانان پیش بینی شده است که باید با برنامه ریزی صحیح دولت، در کشور ساماندهی شود.
به گفته وی، عامل اصلی توسعه یافتگی بسیاری از کشورها مانند چین، هند و مالزی نگاه ویژه این کشورها به جوانان است .
وی با بیان اینکه بحث جوانان در برنامههای چهارم و پنجم توسعه به صورت فرابخشی ذکرشده است، تصریح کرد: سیاستهای کلی برنامه ششم حوزه جوانان در طی پنج سال، در حوزه ارتقا اجتماعی جوانان، اشتغال، ازدواج و مسکن است.
ستوتی با اشاره به تفاوتهای برنامه پنجم و ششم توسعه اظهار کرد: در برنامه پنجم فقط حکم در قالب یک ماده ارائه میشد اما در برنامه ششم علاوه بر آن راهبردی مشخص و اقدامات اساسی نیز لحاظ میشود.