حجتالاسلام والمسلمین احمد سالک، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به ضرورت توجه به مسائل فرهنگی در بودجه 94 گفت: صنعت، کشاورزی و اقتصاد همه ذیل مسئله فرهنگ است و در شرایط فعلی این مسئله از اهمیت بسزایی برخوردار است؛ اگر مسئولان ذی ربط به موضوع فرهنگ دینی توجه نکنند، آینده برای این کار دیر خواهد بود.
وی در مورد اولویتهای کمیسیون فرهنگی در رسیدگی به لایحه بودجه 94 گفت: کمیسیون فرهنگی همچون روال گذشته به چند نکته توجه ویژه داشته است؛ اول احیای مطالبات مقام معظم رهبری با گرایش مسائل دینی که در این رابطه چند ماده قانون در صحن علنی مجلس مطرح کرده است از جمله موضوعات مربوط به امر به معروف، جمعیت، تعالی خانواده و تجهیز و حمایت از مساجد.
سالک ادامه داد: این امر مستلزم تقویت زیرساختهای فرهنگی است که از جمله مهمترین زیرساختهای فرهنگی مسئله گسترش فرهنگ قرآنی است که کمیسیون به آن عنایت ویژهای دارد. علاوه بر آن حدود 50 زیرساخت رقم زدهایم که هر یک قابل توجه هستند.
منتخب مردم اصفهان در مجلس تصریح کرد: لازم است در این نوع مقولات فرهنگی تجمیع داشته باشیم تا بر روی آنها تمرکز صورت گیرد؛ این به آن معنا نیست که برخی دستگاهها را حذف کنیم، بلکه باید تقسیم کاری در این جهت صورت گیرد که هم بودجه به موقع مصرف شود و هم رشد و راندمان کار بالاتر برود.
سالک با بیان اینکه مسائل فرهنگی کشور در دو جبهه تهدید میشود، گفت: از یک سو دشمنان نظام هستند که با تمام توان وارد شدهاند و از سوی دیگر افرادی در داخل مخالف مسائل دینی و اسلامی هستند.
وی با تأکید بر اینکه اقتصاد مقاومتی زیرساخت اصلی رشد فرهنگ است، اظهار کرد: جا انداختن فرهنگ اقتصاد مقاومتی از رسالتهای دستگاههای مختلف است؛ اگر قرار است تحریمها را دور بزنیم و آمریکا را تسلیم اراده ملت خود کنیم، لازمهاش تحقق اقتصاد مقاومتی است که این امر نیاز به فرهنگسازی متناسب با رعایت سبک زندگی دینی دارد.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در مورد کاهش اعتبارات قرآنی لایحه بودجه 94 گفت: این اعتبارات برای سال 94 در لایحه بودجه هیچ تغییری نکرده، بلکه در کلان بودجه به نسبت سال 93، 5/4 درصد کاهش نیز داشته است.
وی افزود: برخی از بخشهای فرهنگی در لایحه بودجه ارقام سال 90 و 91 است و هیچ تغییری نداشته است که در کمیسیون به این موضوعات توجه شده است.