محمد مهدی گلمکانی، مدیر کل اداره سلامت شهرداری تهران در گفتوگو با خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا) از مذاکره با مراکز دانشگاهی و درمانی جهت اجرای دوره های آموزشی خود مراقبتی در خانه های سلامت خبر داد و افزود: اداره کل سلامت شهرداری در مذاکراتی با مراکز دانشگاهی و درمانی جهت اجرای دوره های آموزشی جهت گسترش فرهنگ خود مراقبتی و پیشگیری از بیماری هایی مانند دیابت و چربی خون در خانه های سلامت به تفاهم رسیده است و مقرر شده است اگر نیاز به خدمات بیشتری وجود داشته باشد افراد تحت آموزش به مراکز علمی معرفی و ارجاع داده شوند.
وی افزود: در خانه های سلامت همچنین برنامه ای برای گسترش طب سنتی راه اندازی شده است که برنامه های آموزشی و فرهنگی، برای توانمند سازی خانوده ها جهت حفاظت از سلامتی خود و دیگران می شود. هدف این برنامه ها این است که شهروندان بتوانند از وضعیت خود و دیگران تحلیلی داشته باشد و بداند که با چه مکانیسمی می توانند سلامتی خود و دیگران را به وضعیت مطلوب برسانند.
مدیر کل اداره سلامت تهران اضافه کرد: تمامی مراکز علمی مرتبط و سازمان های مردم نهادی که صاحب تجربه و علم هستند با خانه های سلامت محله ارتباط خوبی برقرار کرده و با همکاری شوراهای سلامت محله به امر آموزش و مشاوره می پردازند.
گلمکانی همچنین در رابطه با افزایش توانمند سازی شهروندان در حفظ سلامت محله ها عنوان کرد: برنامه ای که شهرداری روی آن بسیار تأکید دارد مدلی است که بر اساس آن از توانمند سازی مردم در رابطه با مشارکت آنان در حفظ سلامت محله و حل کردن مسائل و مشکلات خود اطمینان حاصل شود، این مدل برنامه سنجش عدالت در محلات است که در آن با توجه به نقشه توسعه هر محله که به وسیله محققان و دانش پژوهان اطلاعاتی جمع آوری و در اختیار شهروندان قرار می گیرد سپس از شهروندان درخواست خواهد شد با توجه به اطلاعات داده شده اولویت سنجی کرده و در ساختن محله نقش ایفا کنند در این راستا همایش هایی به عنوان جشنواره سلامت برگزار می شود.
وی اظهار داشت: اگر به این سمت حرت کنیم که ابزارها و برنامه های مشارکت هدفمند و معنی دار مردم تقویت و گشترش داده شود برای نظام سلامت مثمر ثمرتر خواهد بود از سوی دیگر همکاری های بین بخشی را باید تقویت کرده و رفتارهای تبعیض امیز را کمرنگ نمود که چنین چیزی اساس سلامت و رعایت عدالت در هر محله خواهد بود.