به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، به نقل از روابطعمومی وزارت امور اقتصادی و دارایی، این گزارش حاکی است، آیت الله العظمی موسویاردبیلی طی دیدار وزیر اقتصاد با وی در سخنانی با اشاره به شرایط دشوار اقتصادی حاکم بر کشور با توجه به تداوم تحریمها و کاهش قیمت نفت از عملکرد مطلوب و تدبیر دولت یازدهم ابراز رضایت کرد.
وزیر اقتصاد نیز در این دیدار ضمن ابلاغ سلام ویژه رئیس جمهور به آیت الله موسویاردبیلی، با اشاره به رشد بین ۵۰ تا ۶۰ درصدی صنایع بزرگ مثل خودروسازی و پتروشیمی در نیمه اول امسال، گفت: خوشبختانه نشانههای رشد در صنایع و بنگاههای کوچک تولیدی نیز مشاهده میشود.
وی با اشاره به دیدار سال گذشته خود با آیت الله موسویاردبیلی گفت: در فاصله سال گذشته تا امروز، آن هم با وجود شرایط خیلی سختی که داشتیم، به یاری خدا، در مجموع، با تصمیماتی که گرفته شد، با کمک و همراهی مردم و حمایت مراجع از دولت، توفیقات قابل توجهی کسب کردهایم؛ از جمله اینکه نرخ رشد تورم نزولی شده و از 40 درصد به حدود 16 درصد کاهش یافته است.
وزیر اقتصاد گفت: وضعیت پیشین، بسیار نامطلوب بود و با رشد منفی و کاهش 10 درصدی تولید طی دو سال اخیر مواجه بودیم در حالی که در شش ماهه اول امسال، در مجموع چهار درصد افزایش تولید داشتیم و اگر چه هنوز به سطح تولید سال 1390 نرسیدهایم اما حرکت به سمت آن را آغاز کردهایم و پیشبینی ما این است که امسال، رشد مثبت میشود.
طیبنیا افزود: میزان رشد تولید در بعضی صنایع مثل خودروسازی و پتروشیمی، بسیار قابل توجه و در حد 50 تا 60 درصد بوده اما هنوز رشد به کسب و کارهای کوچک نرسیده است.
وی گفت: در حال حاضر، رشد از بنگاههای بزرگ شروع شده و پیشبینی ما این است که با یک وقفه، صنایع کوچک هم انشالله شروع به حرکت خواهند کرد.
وزیر اقتصاد در ادامه سخنان خود، در خصوص پیش بینیها برای قیمت نفت، اظهار داشت: هیچ جواب روشنی برای این سوال وجود ندارد، منتهی تردیدهای زیادی در خصوص اینکه نفت تا چه زمانی میتواند در قیمت پائین باقی بماند، وجود دارد؛ بعضیها میگویند با یک وقفه، قیمتها دوباره شروع به افزایش میکند و بین 60 تا 70 دلار تثبیت میشود و بعضی هم نظرات دیگری دارند.
وزیر اقتصاد در بخش دیگری از سخنان خود ضمن تاکید بر اینکه دولت لایحه بودجه سال 1394 تقدیمی به مجلس را بر مبنای قیمت هر بشکه نفت 72 دلار تنظیم نموده است، از بررسی سناریوهای مختلف، از جمله نفت 40 دلاری، به منظور کنترل چالشهای بین المللی بر اقتصاد ایران خبر داد.
وی گفت: آنچه الان باید مد نظر ما باشد، این است که هزینههای زاید را حذف و پروژهها را اولویتبندی کنیم تا بتوانیم با کمترین دشواری، از این شرایط عبور کنیم.
وزیر اقتصاد همچنین ضمن تاکید بر لزوم کمک همه دستگاهها و قوا به دولت، تصریح کرد: اگر دولت در اجرای برنامهها ناکام بماند، باعث رواج ناامیدی در میان مردم میشود، زیرا مردم در شرایط سخت، به این دولت رای داده و به آن امید بستهاند و ناامیدی مردم، موجب لطمه به نظام میشود.
طیبنیا گفت: کاری که ما در این دولت کردهایم این بود که اساتید و کارشناسان را به کار بگیریم، یعنی حرفهای کسانی که فکر و راهکار قابل استفاده دارند را بشنویم و سعی کنیم در قالب بسته تنظیم کنیم.
وزیر اقتصاد یادآور شد: اگر چه سهم نفت در بودجه طی سالهای گذشته کاهش یافته و به 30 درصد رسیده است، اما جبران همین میزان هم خیلی آسان نیست؛ با این همه معتقدیم، باید این اتفاق را به جای تهدید به عنوان یک فرصت تلقی کرد.