کد خبر: 2722585
تاریخ انتشار : ۲۸ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۷
اولویت‌‌‌های مرکز قرآن وزارت بهداشت تشریح شد؛

فعال‌سازی کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش‌ عالی قرآن در نظام سلامت

گروه فعالیت‌های قرآنی:‌ رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش‌ عالی قرآن در نظام سلامت و بحث‌های مربوط به توسعه پژوهشگاه آموزش عالی قرآن و سلامت را از اولویت‌های این مرکز اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)،‌ مصطفی عباسی‌مقدم، رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت طی گفت‌وگویی با روابط عمومی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت به تشریح وضعیت فعلی و افق آینده مرکز قرآن و عترت این وزارتخانه پرداخته است.
عباسی‌مقدم درباره فعالیت‌های اخیر و چشم‌اندازهای مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت گفت: از مهم‌ترین فعالیت‌های مرکز بحث کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش‌ عالی قرآن در نظام سلامت و بحث‌های مربوط به توسعه پژوهشگاه آموزش عالی قرآن و سلامت و دیگری فعالیت‌های ترویجی قرآنی شامل جشنواره‌ها، مسابقات و فعالیت‌های قرآنی دانشجویان، تشکل‌ها و کانون‌های قرآن و عترت است.
وی در ادامه به ارائه گزارشی از فعالیت‌های سه ماه گذشته مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت پرداخت و تصریح کرد: ابتدا سعی کردیم به شناخت بهتری از وضع موجود دست پیدا کنیم و آمار و اطلاعات مربوط به دانشگاه‌ها را به‌روز کنیم.
رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت افزود: پیاده کردن ساختار و تشکیلات مصوب از لحاظ تقسیم کار و تقسیم صحیح و منطقی امور بین بخش‌های مختلف تا حدود بسیاری انجام شده و ادامه دارد.
عباسی‌مقدم تصریح کرد:‌ جلسات کارشناسی متعددی با حضور نیروهای دغدغه‌دار از بیرون مرکز و کارشناسان مسائل قرآنی، تبلیغی و دانشگاهی برگزار شده تا فضای آینده فعالیت‌های ترویجی و قرآنی را شفاف کنیم و براساس این شناخت، برنامه‌ریزی کلان آینده را انجام دهیم. یکی دیگر از کارهای انجام شده در مرکز، آسیب‌شناسی فرآیندهای محتوایی و اجرایی مسابقات قرآن، برنامه‌های آموزشی و جشنواره قرآن و عترت است.
رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت در مورد فعالیت‌های مربوط به کمسیون توسعه پژوهش و آموزش‌ عالی قرآن در نظام سلامت بیان کرد: سعی کردیم با جلسات متعدد دیدگاه‌های مختلف را جمع‌آوری، تحلیل و دسته‌بندی کنیم. براساس این جلسات دستور جلسه و محتویات لازم برای کمیسیون توسعه، پژوهش و آموزش عالی قرآنی در نظام سلامت را تامین می‌کنیم. هم‌زمان به سمت فعال‌سازی ظرفیت پژوهشی دانشگاه‌های علوم پزشکی در حوزه قرآنی نیز حرکت خواهیم کرد. این دو کار به صورت همزمان انجام شده و سعی داریم که جلسات کمیسیون و کارگروه‌ها به زودی آغاز شوند.
وی با بیان این‌که وقتی می‌گویند نظام سلامت، منظور این است که قلمرو مخاطبان ما فقط دانشجوها نیستند، خاطرنشان کرد: کارکنان، اساتید دانشگاه‌ها و خانواده بیماران بیمارستان‌ها نیز می‌توانند مخاطب ما باشند. ما وظیفه خود می‌دانیم که ضمن توجه ویژه به جامعه دانشجویی، حوزه فعالیت‌های خود را عموم مردم جامعه ترسیم کنیم.
عباسی‌مقدم در ادامه درباره افق‌های آینده و برنامه‌ریزی‌های کلان مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت گفت: در سال‌های آینده افق‌های جدیدی را در فعالیت‌های ترویجی باز می‌کنیم. سعی می‌کنیم به فعالیت‌های ترویجی یک محور جدی و اساسی بدهیم که بعد از مدتی به عنوان نماد فعالیت‌های قرآن و عترت در دانشگاه‌ها باشد. اولویت بعدی ما حرکت به سوی تولید محصولات قرآنی و نیز حرکت به سمت فعال‌سازی کمیسیون و توسعه عملیاتی پژوهش‌های قرآن و عترت در حوزه نظام سلامت است.
رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت افزود:‌ سعی می‌کنیم با جذب افراد صاحب‌نظر و ملحق کردن نیروی کارشناس طبیب به مجموعه، این وظایف خطیر را پیش ببریم.
وی در ادامه با اشاره به این که اولویت اول مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت به لحاظ تمرکز کاری فعال‌سازی کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش‌ عالی قرآن در نظام سلامت است، اظهار کرد: لازم است خوراک و ادبیات لازم برای مباحث کمیسیون فراهم شود و کارشناسان را از کل کشور در این زمینه بسیج کنیم.
عباسی‌مقدم با ذکر این نکته که مرکز قرآن و عترت تاکنون تولیدات و محصولات فرهنگی و آموزشی قرآن و عترت نداشته، گفت: باید تولید نرم‌افزارها، محصولات ترویجی مثل تابلوهای پیام‌های قرآنی، کتابچه و بروشور، فیلم کوتاه و هنرهای دستی و هنرهای تجسمی را با موضوع قرآن و عترت به صورت جدی دنبال کنیم. این امر شامل تولید اطلاعات هم می‌شود، از این رو تولید کتاب و منابع مربوط به طب و سلامت و توسعه منابع در این زمینه نیز باید مدنظر قرار گیرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: راه‌اندازی مجدد دو نشریه علمی، پژوهشی « قرآن پژوهی و طب» و «سبک زندگی اسلامی » و رفع مشکلاتی که باعث توقف انتشار آنها شده بود نیز از برنامه‌های جدی مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت است.

captcha