کد خبر: 2726868
تاریخ انتشار : ۲۹ دی ۱۳۹۳ - ۰۸:۰۸
واعظ موسوی:

پذیرفتن عبودیت لازمه درک ربوبیت/ هوی و هوس و پاکی دل در یک اقلیم نگنجند

گروه جامعه: استاد حوزه و دانشگاه پذیرفتن عبودیت را لازمه درک ربوبیت دانست و تصریح کرد: وقتی هوی و هوس به اعماق دل انسان نفوذ پیدا کند و انسان خود را عبد محض پروردگار نداند، جایی برای پاکی دل باقی نمی‌ماند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی واعظ‌‌موسوی، استاد حوزه و دانشگاه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به فرار برخی افراد از اجرای احکام دین به بهانه کافی بودن پاکی دل، منشأ این رفتارها را ضعف عبودیت برشمرد.

وی با بیان اینکه عبد، تسلیم فرمان خداوند است، اظهار کرد: لازمه درک ربوبیت، پذیرفتن عبودیت است و تا زمانی که ما خود را به عنوان عبد، اطاعت‌کننده از فرمان رب العالمین ندانیم نمی‌توانیم مؤمن به احکام دین باشیم.

فرمانبرداری از دل

حجت‌الاسلام واعظ‌موسوی عبد کامل پروردگار نبودن را سبب فرمانبری از دل دانست و گفت: در چنین شرایطی همچون اومانیسم‌ها همه چیز به نفع انسان تفسیر و توجیه می‌شود، در صورتی که در فرهنگ دینی هدف جلب رضایت خداوند است.

این استاد دانشگاه به سخنی از امام حسین(ع) که می‌فرمایند: «مرا به تدبیر خودت از تدبیرم و به اختیارت از اختیارم بی نیاز گردان» اشاره و عنوان کرد: امام حسین(ع) با تمام فضائل اخلاقی خود را آماده اطاعت از فرمان خداوند کرده است، حال چه می‌شود که انسان ادعای اطاعت از خداوند را دارد ولی عبادت وی مطابق میل و سلیقه شخصی می‌شود.

عقل؛ دلیل تقلید

وی با ذکر مثالی ادامه داد: انسان در هنگام مراجعه به پزشک درمان خود را مبنی بر دستور و نسخه‌ای که پزشک معالج صادرکرده است قرار می‌دهد. مقام معظم رهبری دلیل تقلید را دلیل عقلی می‌نامند، چرا که عقل حکم می‌کند غیرمتخصص باید به متخصص مراجعه کند. همان طور که انسان بیمار به پزشک مراجعه می‌کند انسان دین دار نیز باید نحوه دین‌داری خود را از متخصص دینی جویا شود و از سلیقه‌گرایی بپرهیزد.

حجت‌الاسلام واعظ موسوی با اشاره به توجیهاتی که برخی افراد مبنی بر کافی بودن پاکی دل در برابر عدم اجرای احکام دین بیان می‌کنند اشاره و عنوان کرد: تا زمانی که انسان تسلیم خداوند نباشد پاکی دل صورت نمی‌گیرد چرا که هوی و هوس بر انسان سلطه پیدا کرده است.

هوی و هوس و پاکی دل در یک اقلیم نگنجند

وی در ادامه افزود: فردی که از پوشش و حجاب مناسب برخوردار نیست و یا ارکان وضو را رعایت نمی‌کند، تسلیم خواسته دل خود شده و نتوانسته به خاطر امر خداوند در برابر علایق شخصی از خود مقاومت بروز دهد و خودنمایی بر عبودیت وی غلبه پیدا کرده است. وقتی هوی وهوس به اعماق دل انسان نفوذ پیدا کند جایی برای پاکی دل باقی نمی‌ماند.

این استاد حوزه و دانشگاه به سابقه این تفکر اشاره و عنوان کرد: مرجئه نیز گروهی از مسلمانان بودند که عدم اجرای احکام دین را به شرط ایمان به خداوند جایز می‌دانستند، اما امام صادق(ع) مقابل این افراد ایستادند.

وی تصریح کرد: صرف ایمان آوردن زحمتی برای انسان ندارد، اما این عمل به احکام دین است که مقاومت در برابر هوای نفس را می‌طلبد و درجه ایمان را به نمایش می‌گذارد و لذا مشتری ایمان زیاد اما مشتری عمل صالح کم است.

حجت‌الاسلام واعظ موسوی در پایان سخنان خود با بیان اینکه عملکرد اشتباه برخی متدین نماها نباید سبب گمراهی جوانان شود گفت: رفتار اشتباه عده‌ای قلیل، نباید بهانه‌ای در دست افراد سودجو برای فرار از اجرای احکام دین شود، بلکه با الگو قرار دادن ائمه معصومین(ع)، علما و اندیشمندان دینی می‌توان راه‌های عبودیت و بندگی را آموخت.

captcha