کد خبر: 2728152
تاریخ انتشار : ۲۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۷
معاون سیاسی ـ امنیتی استاندار زنجان:

افزایش مشارکت بانوان در جامعه، مقدمه کاهش آسیب‌های اجتماعی است

گروه اجتماعی: نباید از این واقعیت غافل بود که افزایش میزان مشارکت بانوان در امور اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی، مقدمه‌ای برای کاهش آسیب‌های اجتماعی است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از زنجان، حمیدرضا شهبازی، معاون سیاسی ـ امنیتی استاندار زنجان پیش از ظهر امروز، 29 دی در جلسه کارگروه بانوان استان زنجان که در سالن پیامبر اعظم(ص) استانداری زنجان برگزار شد، با اشاره به مشکلات موجود در روند احداث مجتمع کشاورزی بانوان زنجان، گفت: این یک واقعیت است که تمامی فعالیت‌هایی که پیش از اجرا برنامه‌ریزی می‌شوند، در روند اجرایی و یا در بخش اعتبارات، با مشکلاتی مواجه می‌شوند و باید در راستای رفع این مشکلات اقدام کرد.
وی افزود: در بازدیدی که از پردیس کشاورزی زنجان به انجام رسید، تمامی فعالان این پردیس، از روند فعالیت و کسب درآمد در این پردیس اظهار رضایت می‌کردند و به طور قطع بیان این موضوع که فعالیت این نوع مجتمع‌ها توجیه اقتصادی ندارند، ریشه در این واقعیت دارد که برخی به دنبال حذف رقیب هستند.
معاون سیاسی ـ امنیتی استاندار زنجان با تأکید بر لزوم اجرایی شدن طرح احداث مجتمع کشاورزی بانوان، ابراز کرد: می‌توان با اجرایی کردن روش سهامی عام و یا اداره هیئت امنایی بخش‌های تجاری این طرح، روند احداث و راه‌اندازی آن را سرعت بخشید.

دلیل اصلی کاهش استقبال از شرکت‌های تعاونی، فرهنگی است
شهبازی تصریح کرد: با توجه به این‌که برای احداث این مجتمع، از محل منابع ملی هزینه خواهد شد، بهتر است پیش از آغاز به کار، مطالعات جامعی در خصوص مکان‌یابی نیز انجام شود، چراکه چشم امید بسیاری از فارغ‌التحصیلان دختر دانشگاه‌ها در رشته کشاورزی به احداث این طرح است و نباید اجازه بدهیم که طرح به صورت فرسایشی پیش برود.
وی در ادامه با اشاره به کاهش استقبال از ثبت و راه‌اندازی شرکت‌های تعاونی در سطح استان، اظهار کرد: با وجود این‌که دولت در سال‌های اخیر گرایش مناسبی نسبت به حمایت و راه‌اندازی شرکت‌های تعاونی داشته است، این آمار در استان روبه کاهش است و علت آن بیشتر فرهنگی است.
این مقام مسئول با تأکید بر این‌که اختصاص تنها دو درصد از سهم تعاونی‌های کشور به استان زنجان، آمار مطلوبی نیست و باید به دنبال فرهنگ‌سازی در این زمینه باشیم، عنوان کرد: رسانه‌ها می‌توانند در راستای آگاه‌سازی عمومی در این زمینه گام بردارند.

مجتمع کشاورزی بانوان زنجان به صورت شرکت سهامی عام احداث شود
معاون سیاسی ـ امنیتی استاندار زنجان تأکید کرد: نباید از این واقعیت غافل بود که افزایش میزان مشارکت بانوان در امور اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی، مقدمه‌ای برای کاهش آسیب‌های اجتماعی است.
کریم حسین‌خانی، مدیر کل دفتر هماهنگی امور اقتصادی و امور بین‌الملل استانداری زنجان نیز در ادامه این جلسه، با اشاره به روند اجرای طرح احداث مجتمع کشاورزی بانوان در زنجان، اظهار کرد: این باور که دولت باید ضمن تأمین زمین و مجوزهای لازم، هزینه‌های زیرساختی را نیز برای این طرح پرداخت کند، عملاً در شرایط اقتصادی فعلی، غیرممکن است.
وی افزود: برای عملیاتی شدن این طرح باید در قالب شرکت سهامی عام، سهم آورده تعیین کرده و روند احداص نیز با کمک‌های فنی و اعتباری و منابع بانکی نیز تسهیل می‌شود.
در ادامه این مراسم، اکبر کرامتی، معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد‌کشاورزی استان زنجان با بیان این‌که مجتمع گلخانه‌ای پردیس زنجان از سال 1382 فعالیت خود را در وسعت 30 هکتاری آغاز کرده است، ابراز کرد: این مجتمع دارای 54 واحد گلخانه‌ای است که 70 درصد شاغلان آن نیز بانوان هستند.

34 درصد تسهیلات‌گیرندگان صندوق مهر امام رضا(ع) زنجان بانوان هستند
وی عنوان کرد: در حال حاضر برنامه‌ریزی برای احداث چنین واحدی در مقیاس کوچک‌تر ویژه بانوان زنجانی انجام می‌شود که واحدهای 100 تا 240 متری را شامل شده و هر واحد آن با اعتباری بالغ بر 30 میلیون تومان می‌تواند به بهره‌برداری برسد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد‌کشاورزی استان زنجان گفت: در صورتی که مشکل تملک زمین و همچنین تأمین آب در محل روستا کوشکن زنجان حل شود، طرح آغاز خواهد شد.
ناصر وفائی، مدیر صندوق قرض‌الحسنه مهر امام رضا(ع) زنجان نیز در ادامه این جلسه با تأکید بر تغییر رویکرد ارائه تسهیلات این صندوق، خاطرنشان کرد: حمایت مالی از مشاغل خانگی و کارآفرینان دارای ایده نو، رویکرد جدید این صندوق است که از آغاز این رویکرد تاکنون، 12500 فقره تسهیلات به متقاضیان اعطا شده است.
وی ادامه داد: ایجاد 16 هزار و 250 فرصت شغلی که 4115 نفر از آنها را بانوان تشکیل می‌دهند، از ثمرات این ارائه تسهیلات بوده است که 34 درصد آنها به بانوان سرپرست خانوار، خودسرپرست و بدسرپرست اعطا شده است.
مدیر صندوق قرض‌الحسنه مهر امام رضا(ع) زنجان در پایان یادآور شد: 90 نفر از 263 تهسیلات‌گیرنده این صندوق در 9 ماه گذشته نیز جزو بانوان هستند.

captcha