کد خبر: 2734388
تاریخ انتشار : ۳۰ دی ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۲
حمید بهمنی:

دفاع از مقدسات نیازمند عملکردی جدی است/ پس از ۳۶ سال تنها یک فیلم درباره پیامبر(ص) ساخته‌ایم

گروه هنر: یک کارگردان سینما گفت: برای این‌که در مقابل هجمه‌های غرب نسبت به مقدسات ایستادگی کنیم، باید نقشی مقتدر داشته باشیم، یعنی مهاجم باشیم نه مدافع.

حمید بهمنی، کارگردان سینما در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان این‌که سینمای ایران باید تصویرگر زیبایی‌های پیرامون زندگی ائمه اطهار(ع) باشد، اظهار کرد: متاسفانه برخی بیماری‌های فرهنگی در جهان وجود دارد که هیچ‌گاه از بین نمی‌رود، نمونه این مسئله را می‌توان در توهین‌هایی که غرب به ائمه و حضرت رسول (ص) می‌کند مشاهده کرد، اما در مقابل چنین امراضی قادریم کارهای پیشگیرانه انجام دهیم تا به نوعی جلوی رشد آن گرفته شود. یکی از راه‌های تاثیرگذار در این میان ساخت فیلم‌های سینمایی است که کمک می‌کند چهره رحمانی اسلام بیشتر برای جهانیان روشن شود.

وی افزود: در این میان باید از مدیران گذشته و حال پرسید که آیا اقدامی انجام داده‌اند تا بتوان به واسطه آن، جلوی این هجمه گرفته شود؟ باید سنجید که در این 4 دهه ما چه تعداد فیلم ساخته‌ایم تا بتوانم به واسطه آن چهره زیبایی حضرت رسول (ص) را برای جهانیان هویدا کنیم؟ جواب این سوال واقعا تاسف‌آور است، چون پس از 36 سال ما تنها یک فیلم درباره پیامبر(ص) ساخته‌ایم که آن هم قرار است به زودی اکران شود. این مثال را در کنار تولیدات غرب بگذارید که  از پیدایش تاریخ سینما هر سال یک یا دو فیلم درباره حضرت مسیح (4) می‌سازند.

این کارگردان ادامه داد: ایستادگی فرهنگی تاثیر بسیار مستقیمی درباره هجمه‌های کفر آمیز غرب دارد، اما ما هنوز آن را نیازموده‌ایم. برای درک بهتر موضوع مثال از جنگ تحمیلی می‌زنم. وقتی عراق به کشور ما موشک می‌زد به درخواست مردم، امام (ره) اجازه داد تا به برخی شهرهای عراق موشک زده شود. این اقدام ایران، تاثیر بسیار بالایی در کاسته شدن حملات هوایی عراق به شهرهای ایران داشت. از این نمونه می‌توان فهمید وقتی ما نسبت به این توهین‌ها بی‌تفاوت هستیم در حقیقت اجازه داده‌ایم تا مغرضان جری‌تر شوند. در این میان یک تفکر غلط نیز وجود دارد و آن این‌که نباید نسبت به این توهین‌ها حساسیت نشان داد، چون ممکن است باعث مطرح شدن آن توهین‌ها شود. این استدلال به هیچ وجه منطقی نیست، چون آنها به کار خود ادامه می‌دهند و خنثی بودن ما آنها را جری‌تر می‌کند.

صهیونیست‌ها عامل هجمه به غرب

بهمنی به توضیح فوق اضافه کرد: چند سال پیش که هجمه به حضرت رسول (ص) در غرب به صورت مستقیم آغاز شد ما طرحی را نزد یکی از سازمان‌های دولتی بردیم که با هدف آشکار کردن توهین‌ها و نقشه‌های شوم صهیونیست‌ها بود؛ اما جالب است که مدیران آن سازمان به ما گفتند که احتیاج به ساخت چنین فیلم‌هایی نیست، چون آنها یک اشتباهی کرده‌اند و ما نباید با ساخت کارهای افشاگرانه به هجمه‌های آنها دامن بزنیم؟

وی با اشاره به این‌که ما هنوز یک جشنواره سینمایی مستقل به نام پیامبر اعظم نداریم، گفت: در کشور ما هر ساله جشنواره‌های مختلفی برگزار می‌شود، اما آیا ما فستیوالی داریم که محوریت آن حضرت رسول (ص) باشد؟ البته منظور این نیست که صرف برگزاری جشنواره می‌تواند جوابی کامل برای این توهین‌ها باشد، اما حداقل می‌تواند زمینه‌ساز تولید کارهایی در این حوزه باشد، چون فیلمسازان اگر ببینند کاری که در این حوزه انجام می‌دهند دیده می‌شود و از آن حمایت نیز می‌شود، مسلما گرایش بیشتری برای تولید این دست آثار پیدا می‌کنند.

این کارگردان در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: پرداختن به زندگی حضرت رسول (ص) تنها تصویر زندگی پیامبر رحمت نیست، بلکه به انحای مختلف می‌توان زیبایی‌هایی زندگی ایشان را ترسیم کرد، حتی این اتفاق می‌تواند در قالب داستان‌های امروزی روی دهد. برای این گفته مثالی از سینما جهان می‌زنم. فیلمی به نام «آهنگ برنادرت» ساخته شده که تقریبا همه آن را تماشا کرده‌اند. در این فیلم ارتباط یک دختر با حضرت مریم(س) روایت می‌شود، اما این اتفاق در زمان معاصر روی می‌‌دهد. ما نیز می‌توانیم چنین برداشت‌هایی را برای آثار مد نظر خود داشته باشیم.

درباره ائمه(ع) آگاهانه فیلم بسازیم

وی در پاسخ به این مطلب که برخوردها با فیلمی چون «رستاخیز» اجازه نمی‌دهد تا فیلمسازان به سمت تولیدات این چنینی گرایش پیدا کنند، گفت: این موضوع را قبول دارم که برخی برخوردها با فیلم‌های دینی غیرمنصفانه است، اما باید توجه داشت ساخت سریالی چون «مختارنامه» توقع‌ها را این چنین کارهایی بالا برده است، چون تماشاگران انتظار دارند تا کارشان حداقل کیفیتش از مختارنامه پایین‌تر نباشد. برای همین بود که با «رستاخیز» این برخورد انجام شد. در ضمن از فیلمسازان درخواست می‌کنم وقتی می‌خواهند دست به ساخت چنین آثاری بزنند در کنار توجه به فرم و ساختار به بحث مفهوم نیز توجه کنند، چون تاثیرگذاری چنین کارهایی باید به اندازه‌ای باشد که تماشاگر تحت تاثیر کار قرار گیرد.

کارگردان فیلم «آن مرد آمد» در پایان تصریح کرد: این حوزه (فیلم‌هایی با محوریت ائمه) باید یک متولی مشخص داشته باشد تا وقتی فیلمی در این حوزه ساخته شد با نظارت آنها انجام شود تا دیگر هر کس نتواند با سلیقه خاص خود درباره کار قضاوت کند، نهادهایی چون مجمع جهانی اهل بیت که می‌بایست پرچمدار ساخت و اکران فیلم‌های مد نظر باشد.

captcha