کد خبر: 2735486
تعداد نظرات: ۶ نظر
تاریخ انتشار : ۳۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۷

سفری به بقعه امامزاده حسین اصغر(ع) بر فراز ارتفاعات + عکس

کانون خبرنگاران نبأ: بقعه امامزاده حسین اصغر(ع) بر فراز ارتفاعات سنگی قرار دارد که با راه ارتباطی سخت اما با چشم‌انداز زیباى طبیعت در اطراف خود، میعادگاه زائرانی از شهرستان‌های مختلف خراسان است.

به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، امامزاده حسین اصغر(ع) از فرزندان حضرت  امام زین العابدین(ع) است؛ حرم وی بر فراز ارتفاعات سنگی قرار دارد که با راه ارتباطی سخت اما با چشم‌انداز زیباى طبیعت در اطراف خود، میعادگاه  مسافر و زائران دلباخته فراوانی است که از شهرستان‌های مختلف خراسان از جمله خوشاب به این مکان مشرف می‌شوند.

بقعه امامزاده حسین اصغر(ع) بر فراز ارتفاعات سنگی اردلان و جازندر و بین روستای گرماب شاهزاده شهرستان فیروزه و روستای برزنون از بخش سرولایت شهرستان نیشابور قرار گرفته است.

این بقعه در عرض جغرافیایی 36 درجه و 32 دقیقه و 53 ثانیه شمالی و در طول جغرافیایی 58 درجه و 17 دقیقه و 42 ثانیه شرقی و در ارتفاع 1960 متری از سطح دریا واقع شده است. قرار داشتن این امامزاده در دامنه کوهستانى جاذبه‌هاى اطراف آن و آب و هواى پاک و طبیعت سرسبز به‌ویژه آثار با برکت و معنویت صاحب قبر مطهر دل‌هاى عاشق و با محبت به اهل بیت(ع) را در همه اوقات روانه این مکان مقدس کرده چرا که آرام‌بخش دردهاى ظاهرى و باطنى است.

جاده آسفالته از نیشابور و با عبور از شهرستان فیروزه ، سه راهی قوچان در شهر فیروزه ،روستای کلاته محمد جان و روستای برزنون به نزدیکی امامزاده  و پای کوهی که امامزاده بر آن قرار گرفته می‌رسد. مسیر جاده آسفالته از نیشابور تا امامزاده حدود 85 کیلومتر است. نزدیک‌ترین روستا به امامزاده، روستای گرماب امامزاده (شاهزاده ) است که در دامنه‌های جنوبی ارتفاعات امامزاده قرار دارد. به دلیل سختی مسیر از گرماب تا پای کوه امامزاده راه خاکی وجود دارد که قسمت انتهایی راه باید پیاده طی شود. این مسیر بسیار سخت‌تر از مسیر اصلی و شمالی است که از مسیر برزنون به امامزاده می‌رسد. اهالی این منطقه از همین طریق به امامزاده مشرف می‌شوند ولی زایران سایر مناطق از طریق جاده آسفالته برزنون به امازاده می‌آیند.

بنای امامزاده شامل یک بقعه گنبد دار، یک ایوان  رفیع در شرق بنا و مسجد و نماز خانه در غرب و جنوب بنا ست. پوشش بنا در ابتدا یک پوش بوده و بعد ها پوشش دیگری هم به آن اضافه شده است. در حال حاضر الحاقات زیادی به آن اضافه شده است. در اطراف بقعه و در جهت شمال و شرق آن واحدهایی برای اقامت کوتاه‌مدت زوار و نیز چند واحد تجاری و فروشگاهی ساخته شده است. کشتارگاه و آشپزخانه و واحد کرایه ظروف و واحد سیار پاسگاه نیروی انتظامی از دیگر اماکن موجود در امامزاده است.

کارشناسان میراث فرهنگی، با توجه به شواهد موجود و فرم معماری، قدمت بقعه را مربوط به قرن هفتم هجری می‌دانند. ورودی اصلی بقعه از ایوان بزرگ شرقی است که در حال حاضر ویژه ورود برادران است. دو ایوان کوچک هم در ضلع شمالی وجود دارد که یکی از آنها ویژه ورود خواهران به امامزاده است. در جلو بقعه فضای باز مناسب و وسیعی وجود دارد که برای برگزاری مراسم مختلف مانند شبیه‌خوانی استفاده می‌شود.

* گزارش تصویری از علی اکبر ملکی و متن از محمد تاجیک، کارشناس ارشد جغرافیای سیاسی

ابراهیم ملازاده
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۷/۱۱/۰۴ - ۱۴:۵۴
1
7
سلام بنر منتسب به این امام زاده در مورد قبولی نذر به شرط اهدا کله پاچه و پوست و سردست گوسفند قربانی شده در امامزاده صحت دارد؟؟؟؟؟؟؟؟
Fatmeh
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۹/۰۲/۲۳ - ۱۲:۰۹
1
7
ممنون
Fatmeh
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۹/۰۲/۲۳ - ۱۲:۰۹
0
4
عالییییییییی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۹/۱۲/۲۳ - ۱۳:۱۴
0
1
سلام خیلی خوب انشاالله توفیق زیارت ایشان نصیبمان شود
وطنی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴۰۰/۰۷/۲۵ - ۱۲:۳۳
0
1
سلام شب امکان اقامت در این امامزاده هست؟
ابوالفضل صالح آبادی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴۰۱/۰۵/۲۱ - ۱۹:۰۷
0
0
خیلی گرونه اجاره میگیرن و خونه هاش تمیز نیس
captcha