به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، احمد مسجدجامعی، عضو شورای شهر تهران در مراسم تشییع استاد مشفق کاشانی(عباس کیمنش) اظهار کرد: تخلص مشفق، برای استاد بسیار مناسب بود؛ چرا که ایشان نماد شعر، مهربانی، ایران، اسلام و انقلاب اسلامی بود.
وی با بیان این مطلب گفت: مجموعه این ویژگیها موجب شد که هم در زندگی و حیات خود شاعرانه زیست کند و هم در زمان وفات، شاعرانه جان به جانآفرین تسلیم کند.
مسجدجامعی با اشاره به صفای باطن، نگاه پاک و دل بیریای استاد کاشانی عنوان کرد: این ویژگیها باعث شد که همه مجذوب وی شوند. وی سهراب سپهری را به عنوان شاعر جوان در اثری که نوشته بودند نامید. این در حالی بود که استاد در سن 20 سالگی اولین مجموعه اشعارش را منتشر کرد.
ویژگی معلمی و شاگردی
به گفته این عضو شورای شهر، در طول همه سالهای گذشته، شاعران جوان در کنار استاد حضور داشتند و شاید بتوان ویژگی برجسته استاد را جنبه معلمی و شاگردی وی برشمرد که همچنان در کنار جوانان بودند و ذوق و خلاقیت امروز بسیاری از شاعران جوان مدیون گفتو گوهای مستقیم اوست.
مسجدجامعی ادامه داد: واقعه درگذشت استاد کاشانی در جمع شاعران انجمن شعر ایران و جوان روی داد، به طوری که همه در کنار استاد بودند و استاد در خانه شاعران ایران در جمع شاعران و در حین خواندن شعر دار فانی را وداع گفت.
وی ضمن اظهار تسلیت به حمید سبزواری و شاعران دیگر، اظهار کرد: بخشی از فعالیت استاد کاشانی در حوزه شعر و موسیقی بود. از قدیم شاهد اشعار ایشان بودیم که توسط استادان آواز خوانده میشد.
مسئولیتهای مشفق کاشانی
مسجدجامعی از مسئولیت مشفق کاشانی در طول سالهای پس از پیروزی انقلاب و در انجمن شعر و موسیقی یاد کرد و گفت: وی هم در حوزه شعر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و هم در سازمان صدا و سیما مسئولیت داشت.
وی با اشاره به دورانی که مسئولیت وزارت ارشاد را برعهده داشت، افزود: شاهد بودم که استاد در وزارت ارشاد زمینهای را فراهم کرد که بسیاری از شاعران جوان بتوانند آثارشان را عرضه کنند.
مسجدجامعی ادامه داد: بسیاری از آثار به کوشش ایشان مجوز گرفت. استاد کاشانی تلاش و سعی بسیار داشت که جریانهای جدید شعری را وارد این حوزه کند و در این زمینه نیز موفق بود.
شکلگیری زبان جدید در عرصه شعر
وی با اشاره به مدیریت مشفق کاشانی در حوزه شعر اظهار کرد: در اثر تلاش وی شاهد شکلگیری زبان جدیدی در شعر همراه با موسیقی بودیم که جذابیت بسیاری میان جوانان داشت.
مسجدجامعی یادآور شد: وی توانست فضای موسیقیایی کشور را در شرایطی قرار دهد که جریان موسیقی ایرانی جایگاه خود را در برابر سایر شکلها و شیوهها پیدا کند.
وی به دورههای از زندگی استاد اشاره کرد که شاید کمتر به آنها پرداخته شده باشد و گفت: وی باب حضور بسیاری از جوانان را به حوزه شعر باز کرد و گاهی حتی برای مشکلاتی که برای شعرهای کلاسیک از بزرگان ادبیات همچون «زهد ریایی» پدید میآمد، تلاش میکرد.
پیشنهاد بخشی برای ادبیات انقلاب در فرهنگستان زبان و ادب
مسجدجامعی از تلاش استاد بر اساس پشتوانه علمی و اخلاقی و جایگاهی که نزد بزرگان انقلاب داشت یاد کرد و افزود: استاد تلاش میکرد که مشکلات را با تدبیر رفع کند.
وی با اشاره به سخنان حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: بخشی به عنوان ادبیات انقلاب اسلامی در کارهای فرهنگستان پیشنهاد شده است که قطعاً میتوانیم استاد کاشانی را یکی از پیشکسوتان این راه بدانیم.
در این مراسم علی انسانی، شاعر و ذاکر اهل بیت(ع) به مداحی پرداخت و پس از آن، پیکر استاد مشفق کاشانی برای خاکسپاری تشییع شد. در این مراسم غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، عباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر ارشاد، حجتالاسلام حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد، حجتالاسلام سیدعبدالله حسینی، مشاور فرهنگی شهرداری تهران، محسن مومنیشریف، رئیس حوزه هنری، سیدعلی موسوی گرمارودی، علیرضا قزوه، علی داودی، موسی بیدج، ناصر فیض، فاطمه راکعی، ساعد باقری، سهیل محمودی، حسین اسرافیلی، مصطفی محدثیخراسانی، رضا اسماعیلی و حجتالاسلام و المسلمین زائری حضور داشتند.