به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از خبرگزاری المیزاب، حجتالاسلاموالمسلمین خویی در گفتوگو با خبرگزاری عراقی «نون» تحت عنوان «مسلمانان و مسیحیان: مؤمنانی که در جامعه مشترک زندگی میکنند» و در حاشیه سومین نشست گفتوگوی اسلام و مسیحیت که به همت پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان و به دعوت کاردینال جان لوی توران، رئیس شورای گفتوگوی بین ادیان پاپ در رم، پایتخت ایتالیا برگزار شد، گفت: ما در گفتوگویی پیرامون تنوع دینی و فرهنگی و تقویت روحیه شهروندی شرکت کردیم.
وی افزود: در این نشست، نقش تاریخی مرجعیت دینی و حوزه علمیه نجف اشرف در تقویت همزیستی و حفظ کرامت انسانی از آن زمان که امیرالمؤمنین علی(علیهالسلام) مردم را بر دو دسته «یا برادر دینی و یا همسان در آفرینش» توصیف کردند، تا کنون تبیین کردیم، بطوریکه تاریخ تاکنون شاهد صدور هیچگونه فتوایی از مراجع و اندیشمندان نجف علیه دیگر ادیان و مذاهب اسلامی و پیروان آنان نبوده و این نهاد مذهبی و علمی از بدو تأسیس آن که 10 قرن از آن میگذرد، هیچگونه موضعگیری افراطی و یا نگرش فرقهای نداشته است.
حجتالاسلام خویی افزود: در این جلسه بر فراخوان نجف به عنوان دولت شهروندی نه به عنوان یک دولت متشکل از اجزاء، تأسیس الگویی جدید برای دولت تمدن و بیان علل تخریب و شکست در این الگو در خاورمیانه و ضرورت بررسی آن از جنبه تبلیغاتی و آموزشی گرفته تا خطاب افراطی دینی، تأکید کردیم.
خویی در پایان تصریح کرد: در این جلسات ابتدا با خالد عکاشه، نایبرئیس شورای گفتوگوی ادیان پاپ نشست داشتیم و دو طرف بر راههای تقویت همکاریهای مشترک در حوزه مؤسسات دینی تأکید کردند. همچنین از بنیاد پاپ ویژه پژوهشهای عربی و اسلامی و نیز کادر آموزشی و دانشجویان آن دیدار و مجموعهای از کتابهای آیتالله خویی(قدس سره) را به این بنیاد اهدا کردیم.