کد خبر: 2739911
تاریخ انتشار : ۰۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۸
ناصر باکیده:

حضور فیلم‌های پر حاشیه، دلیل برای موفقیت جشنواره فجر نیست

گروه هنر: جشنواره فجر باید محلی باشد که در آن فیلم‌ها به شکلی مطلب اکران شود، پس نمایش کارهای پرحاشیه را نمی‌توان دلیلی برای موفقیت فستیوال فجر دانست.

ناصرباکیده، مدیر امور اجرایی و دبیرخانه سی‌و‌سومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر  در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان مطلب فوق، اظهار کرد: جشنواره فیلم فجر نمایی کلی از سینمای ایران است که هر ساله از آن رونمایی می شود، اما در این رویداد سعی می شود فیلم‌هایی حضور داشته باشند که نسبت به تولیدات دیگر از کیفیت بالاتری برخوردار باشد، البته ممکن است این ارزیابی که از سوی هیئت انتخاب انجام می‌شود، مورد تأیید برخی‌ها نباشد. نقد هم در جای خود مطرح کردنش هیچ اشکالی ندارد، اما نمی‌توان آن را به خود جشنواره نسبت داد.

وی افزود: منظورم این است که فجر چون خود تولیدکننده نیست، برایش فرقی ندارد چه کارهایی در آن حضور دارد. در جشنواره این دوره نیز همانند سال‌های گذشته تعدادی فیلم‌ مجوز حضور در جشنواره پیدا کرده‌اند و فیلم‌هایی دیگر این مجوز را پیدا نکرده‌اند. این مسئله نیز اعتراضاتی را در پی داشته است، ولیکن به هیچ وجه که جشنواره خود خواسته و با منظور خاص سعی در حضور نداشتن برخی از فیلم‌های را داشته را قبول ندارم.

مدیرعامل اسبق انجمن سینمای جوانان ایران ادامه داد: به نظرم به هیچ وجه پسندیده نیست تا زمانی که جشنواره آغاز نشده و فیلم‌ها به نمایش در نیامده، نسبت به جشنواره فجر اظهار نظر کرد. این اتفاق متأسفانه در چند وقت اخیر رخ داده است، زیرا از این رویداد سینمایی به عنوان اتفاقی خنثی نام می‌برند که سعی دارد دوره‌ای ساکت و بدون دردسر را به لحاظ تبلیغاتی و حاشیه‌ای پیش گیرد. نکته دیگری که باید به آن توجه داشت این است که، هجمه‌های‌ مطرح شده، نوعی بی‌احترامی به فیلم‌هایی است که انتخاب شده‌اند، پس بهتر است منتظر بمانیم و پس برگزاری جشنواره درباره این رویداد قضاوت کنیم.

این مدیر سینمایی به توضیح فوق اضافه کرد: مسئله حائز اهمیت این است که تصور کنیم تنها حضور فیلم‌های پرحاشیه قادر است عاملی برای رونق سینما باشد، درصورتی که چنین نیست و جذابیت جشنواره را کیفیت آثارش مشخص می‌کنند نه موضوعاتی که در برخی فیلم‌ها مطرح می‌شود. درضمن نمایش فیلم‌هایی که به نوعی برای سینما حواشی در پی دارد در نهایت به کل سینما آسیب خواهد رساند. این حساسیت هم تنها نباید درباره جشنواره‌های داخلی مورد توجه قرار گیرد، بلکه کارهایی که در جشنواره‌های خارجی به نمایش در می‌آید هم، باید مبلّغ عظمت و شوکت ایران اسلامی باشد.

این فیلمساز در پاسخ به این سؤال که جشنواره فجر در سال‌های اخیر تا چه حد به موضوعات انقلابی توجه داشته است، گفت: در وهله اول باید بگویم که اگر کسی بخواهد جشنواره فیلم فجر را جدا از انقلاب اسلامی بداند، مسلما قضاوتی صحیح نداشته است، چون ذات این رویداد با انقلاب اسلامی پیوند خورده است. برای همین هیچ دوره‌ای را نمی‌توان یافت که در آن آثاری با محوریت انقلاب اسلامی یا دفاع مقدس در جشنواره فجر وجود نداشته باشد، البته ممکن است در یک دوره، تعداد این دست کارها بیشتر یا کمتر باشد، اما درباره جشنواره سی‌و‌سوم به جرات می‌توانم بگویم که آثار دینی و دفاع مقدسی به لحاظ کمی و کیفی رشد محسوسی داشته‌اند.

وی در پایان بیان کرد: باید به یاد داشت که جشنواره فجر تمام حوزه‌ها را مورد توجه قرار می‌دهد، بنابراین اگر فجر بخواهد کمیت تولیداتش را به سمت حوزه‌ای خاص سوق دهد، دیگر عنوان فستیوال سینمای ایران را یدک نخواهد کشید، بلکه جشنواره‌ای تخصصی و موضوعی خواهد بود. برای همین نباید انتظار داشت که این رویداد سینمایی به طور کاملا اعیانی موضوعی خاص را مد نظر قرار دهد.

captcha