کد خبر: 2739937
تاریخ انتشار : ۰۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۸
مهدی مطهرنیا مطرح کرد:

اسرائیل به دنبال برهم زدن «کافه عقلانیت» در منطقه است/ ضرورت پاسخگویی براساس خردورزی

گروه سیاسی: یک کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به گسترش فضای عقلانی و خردورزانه در منطقه گفت: رژیم صهیونیستی در حال نزول از سطح کلیدی به سطح مهم است، لذا بر آن است که با بر هم زدن «کافه عقلانیت و خردورزی»، موجودیت خود را حفظ کند.

مهدی مطهرنیا، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به اقدام اخیر رژیم صهیونیستی که منجر به شهادت تنی چند از فرماندهان حزب‌الله در سوریه شد، گفت: اسرائیل در یک عملیات نظامی با بالگردهای خود وارد عمل شد و در یک اقدام نظامی در حوزه سوریه را به انجام رساند که این اقدام نظامی در تقابل با حزب‌الله معنا پیدا می‌کند.

اسرائیل در پی ایجاد تنش جدید در منطقه

وی افزود: من بر این باور هستم که رژیم صهیونیستی خواهان ایجاد یک تنش جدید است تا آرامش نسبی در منطقه را بار دیگر مورد تهدید قرار دهد.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه اسرائیل از تئوری جوجیتسو بهره‌برداری می‌کند، اظهار کرد: آنها می‌خواهند رقیب را وارد تشک کشتی در عرصه مبارزه نظامی کنند و تحرکات جدید مبتنی بر عقلانیت سیاسی و خردورزی امنیتی در منطقه را بر هم زند.

رژیم صهیونیستی در معرض یک سونامی سیاسی است

وی ادامه داد: امروز اسرائیل خواهان تحرکات نظامی در منطقه و ایجاد حفره نظامی برای تحت تأثیر قرار دادن تحرکات سیاسی منظم در این جهت است؛ لذا باید بسیار مراقب بود.

این کارشناس مسائل بین‌الملل تصریح کرد: اسرائیل به خوبی می‌داند که اگر بنیادهای تحرک سیاسی توسعه‌یافته خردورزانه و متکی بر ساخت آینده در منطقه به وجود آید، نه تنها در دهه آینده، بلکه در همین دهه و در سال آینده با یک سونامی سیاسی رو در رو خواهد بود، لذا تلاش می‌کند به تحریک دیگران دست یازد و بر مبنای آن، منطقه را از فضای خردورزانه به یک فضای امنیتی ـ نظامی سوق دهد.

اسرائیل از حضور سردار ایرانی در سوریه اطلاع داشت

به اعتقاد مطهری‌نیا اسرائیل به خوبی می‌دانسته که سردار الله‌دادی یکی از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز در این جمع حضور داشته و این حمله تلاشی برای کشاندن منطقه به یک درگیری نظامی و تحریک کردن عناصر سیاسی برای بازگشت به فضای نظامی بوده است.

وی با اشاره به نیاز رژیم صهیونیستی بر تحریک نظامی ایران گفت: در وضعیت کنونی برای بر هم زدن معادلات عقلانیت‌محور خردورزانه در منطقه متکی بر تحرکات جدید دیپلماتیک ایران، رژیم صهیونیستی برای شکستن لایحه‌های ایران‌هراسی و اسلام‌هراسی در بُعد منطقه‌ای و بین‌المللی نیازمند تحریک ایران است.

تحریک نظامی ایران هدف رژیم صهیونیستی است

مطهرنیا ادامه داد: هر چه بیشتر بتواند ایران را تحریک و از فضای دیپلماتیک به سمت و سوی بازی دیگری سوق دهد که منجر به بازگشت وضعیت قبلی شود، می‌تواند ماندگاری رادیکالیسم نظامی‌گری اسرائیلی را بیش از گذشته بیمه کند.

وی همچنین تأکید کرد: امروز نتانیاهو در پی آن است که از این عامل به عنوان یک فرصت منطقه‌ای، بین‌المللی و نیز به عنوان فرصتی داخلی برای انتخابات آینده اسرائیل سود جوید.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه اسرائیل دیگر برای آمریکا و قدرت‌های بزرگ جهان یک شریک حیاتی نیست، گفت: رژیم صهیونیستی در حال نزول از سطح کلیدی به سطح مهم است، لذا بر آن است که با بر هم زدن «کافه عقلانیت و خردورزی»، موجودیت خود را حفظ کند.

نظامی‌گری در منطقه ضامن حیات اسرائیل است

وی در مورد هماهنگی رژیم صهیونیستی با گروه‌های تروریستی منطقه گفت: اساساً گروه‌های تروریستی بر منطق ایجاد خشونت و حفظ مفاهیم نظامی در حوزه سیاسی وارد عمل شده‌اند؛ اگر منطق سیاسی و خردورزی مبتنی بر ارزش‌های انسانی و بین‌المللی بر اساس اصالت دموکراسی منطقی در جهان شکل بگیرد، آیا فضایی برای تنفس رژیم‌های نظامی‌گرا و مستبد باقی می‌ماند.

مطهرنیا افزود: هویت حاکم بر تلاویو نظامی‌گرایی است تا با استفاده از این عامل موجودیت خود را ادامه و استمرار دهد.

این استاد دانشگاه همچنین در مورد واکنش حزب‌الله لبنان به اقدام رژیم صهیونیستی گفت: سیاست حق و صبر و خردورزی سیاسی در پاسخگویی به نیات رژیم صهیونیستی باید مورد توجه قرار گیرد.

captcha