سیدضیاء هاشمی، معاون فرهنگی ـ اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، در رابطه با آییننامه برگزاری کرسیهای آزاد اندیشی، اظهار کرد: در این آییننامه عناوین کلی در حوزههای فرهنگی، اجتماعی، فکری و ... در نظر گرفته شده است. طبیعتاً بسیاری از موضوعات فکری و فرهنگی ما موضوعاتی هستند که در قرآن به آنها پرداخته شده است.
وی افزود: زمانی که کرسیهای آزاد اندیشی فعال شوند، به جریان بیفتد و رونق مد نظر ما را پیدا کنند، طبیعتاً ارجاع و استناد به قرآن و بهرهگیری از قرآن نیز تقویت خواهد شد.
معاون فرهنگی وزیر علوم در رابطه با همکاری حوزویان در برگزاری کرسیهای آزاد اندیشی، عنوان کرد: در آییننامه به بسیاری از جزئیات پرداخته نشده؛ اما آن چیزی که مورد تأکید است این است که زمینه گفتوگو و حضور همه صاحبنظران با رویکردهای مختلف فراهم شود. طبیعتاً اساتید و صاحبنظران حوزوی در این بخش میتوانند نقش مهمی ایفا کنند و کمک خوبی داشته باشند.
استقلال دانشگاهها از اهداف نظام است
هاشمی در رابطه با عدم استقلال دانشگاهها و سرایت این عدم استقلال به لایههای زیرین دانشگاه و اثرگذاری در برگزاری کرسیها، گفت: استقلال یک مفهوم نسبی است. یکی از تأکیدات وزارت علوم همواره این بوده است که دانشگاهها استقلال بیشتری داشته باشند. استقلال دانشگاهها یکی از اهداف وزارت علوم و در رده بالاتر از اهداف نظام است.
وی افزود: به این معنا که دانشگاهها باید بتوانند به اتکای خودشان فعالیتهای خود را در عرصه علمی و فرهنگی پیش ببرند. باید دانشگاهها این استقلال را داشته باشد که بتواند متناسب با اقتضائاتشان به سمت اهدافی که دارند حرکت کنند.
معاون فرهنگی وزیر گفت: نباید دانشگاهها را بهعنوان یک سازمان اداری معمول تلقی کنیم که همواره از بیرون باید خط داده شود. طبیعتاً این یک فرآیند نسبی است که به این سمت در حرکت هستیم و هر چه بتوانیم توفیق بیشتری در این عرصه پیدا کنیم، زمینه گفتوگوی بیشتری نیز شکل میگیرد.