حجتالاسلام مجتبی ملکی، مشاور وزیر و دبیرستاد همکاریهای حوزه علمیه و آموزش و پرورش، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه آنچه حق مطلب در مورد معرفی مکتب اسلام و رأفت اسلامی است ادا نشده، اظهار کرد: همه باید در این زمینه به خاطر کوتاهی صورت گرفته عذر تقصیر بیاوریم.
وی به روایتی از امام رضا(ع) که میفرمایند: «رحمت خدا بر بندهای که امر ما را زنده کند. دانشهاى ما را فرا گیرد و به مردم بیاموزد. اگر مردم زیبایىهاى سخنان ما را مىدانستند، از ما پیروى مىکردند» اشاره و عنوان کرد: ما باید تلاش کنیم منش و روش ائمه هدی(ع) را در تمام عرصههای زندگی فردی و اجتماعی استخراج و به مردم معرفی کنیم.
حجتالاسلام ملکی بر ضرورت بهرهمندی دانشآموزان از معارف ناب اسلامی تأکید و با بیان اینکه در این مقاطع سنی آموزش به نحو تأثیرگذارتری صورت میگیرد، تصریح کرد: رسول اکرم(ص)، پیامبر مهربانیها هستند و همانا آنان که اساعه ادب به پیشگاه ایشان میکردند و اصحاب عصبانی میشدند، ایشان رأفت و مهربانی پیشه میگرفتند.
وی ادامه داد: همچنین هنگام فتح مکه همگان توقع داشتند پیامبر اسلام(ص) مشرکان را مجازات کنند، اما رسول خدا(ص) در برخوردی کریمانه و عطوفانه میفرمایند: «شما رها شدهاید». این سیره بهترین الگوی اخلافی است که در اختیار ما قرار دارد اما ما در انتقال آن به نسل جدید کوتاهی کردیم.
دبیر ستاد همکاریهای حوزه علمیه و آموزش و پرورش به گوشهای از زندگی امام سجاد(ع) اشاره و عنوان کرد: هنگامی که فردی شامی شروع به جسارت به ایشان میکنند، امام میفرمایند: «اگر گرسنهای تو را طعام دهیم». وی مجددا جسارت میکند و ایشان میفرمایند: «اگر بی پناهی تو را پناه دهیم، اگر درماندهای تو را بینیاز کنیم». این سیره، الگویی از رفتار کریمانه است.
بهترین الگوها را در اختیار داریم اما ...
مشاور وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: مسلمانان بهترین الگوها را برای انتقال آموزههای اخلاقی در اختیار دارند اما باید راه انتقال و آموزش را به وسیله ابزارهای روز و جذاب فرا گیرند. نیاز دانشآموز برای شکل گیری شخصیتی متعالی، آشنایی با سیره عملی ائمه معصومین و رسول اکرم(ص) است.
حجتالاسلام ملکی با بیان اینکه در برخی زمینههای فرهنگی همچون کنترل نسل کوتاهی و غفلت کردهایم، گفت: در معرفی مهربانیهای مکتب اسلامی نیز دچار غفلت شدیم و نسل جوان را از این آموزههای غنی به درستی بهرهمند نکردیم.
حساسیت زدایی نسبت به ارزشهای دینی
وی ادامه داد: دشمن ابزارهای نو و پیشرفتهای در اختیار دارد و با لطایف الحیل سعی دارد نسبت به اعتقادات دینی نوجوانان و جوانان حساسیت زدایی کند، اما وظیفه ما نیز هوشیاری بیشتر و دقیقتر است.
دبیر ستاد همکاریهای حوزه علمیه و آموزش و پرورش در پایان سخنان خود به عملکرد این ستاد در زمینه ترویج فرهنگ دینی در میان دانشآموزان اشاره و عنوان کرد: بدین منظور دبیرخانه مناسبتهای ولایی را در معاونت فرهنگی و پرورشی وزارت آموزش و پروش راهاندازی کردهایم تا به ویژه از ظرفیت اعیاد دینی برای معرفی سیره اهل بیت(ع) استفاده کنیم.