حجتالاسلام دکتر محمدرضا نورمحمدی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، بر توجه ویژه حوزههای علمیه به طب اسلامی تأکید و عنوان کرد: طب شاخهای از علوم اسلامی بود و دانشمندانی چون بوعلی سینا در مکاتب دینی و اسلامی به پزشکانی حاذق تبدیل شدند. این طب برگرفته از آیات نورانی قرآن و حدیثهای نبوی و روایات ائمه(ع) در پیشگیری از بیماری و درمان رشد یافت.
وی افزود: متأسفانه نهادهای دینی و در رأس آنها حوزه علمیه اقدام قابل توجهی برای گسترش ثمرات و دستورات طب اسلامی انجام ندادهاند در این بین تنها برخی احادیث توسط آیتالله ری شهری جمعآوری شد که نیاز به تشریح و تفسیر دارند؛ در هر صورت این اقدام مبارکی است و امید میرود این کار توسط مراجع و دیگر بزرگان ما ادامه یابد.
رئیس کمیته طب اسلامی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد بر ایجاد ارتباط بین دانشگاههای علوم پزشکی و حوزههای علمیه تأکید و اظهار کرد: با ارتباط این دو نهاد دینی و علمی میتوان انتظار داشت که علم طب دوباره در حوزهها جریان پیدا کرده و با تخصصی که اساتید حوزه در تفسیر و تشریح روایات بزرگان اسلام دارند، روایات مربوط به این زمینه را گردآوری و به تشریح و تفسیر آنها بپردازند. این ارتباط مهمترین گامی است که میتواند به زنده شدن و گسترش طب اسلامی کمک کند.
نور محمدی در ادامه با تفکیک بین طب سنتی و طب اسلامی، تصریح کرد: طب سنتی طبی است اعم از طب اسلامی و ایرانی که از تجربه ناشی شده و ممکن است با منشأ طب اسلامی که برگرفته از دستورات بهداشتی و درمانی ائمه اطهار(ع) است مشابه یا متفاوت باشد اما طب اسلامی در دایره توصیهها و دستورات پزشکی اسلام و بزرگان این دین میگنجد.
وی گفت: از سوی دیگر طب ایرانی تنها به کشور ایران اختصاص دارد همچنانکه طب روسی به روسیه و چینی به چین، هرچند این طبها گاه نقاط مشترکی با هم پیدا میکنند اما هر کدام با توجه به ویژگیهای جغرافیایی، اجتماعی و ملی راهکارهای بهداشتی و درمانی خود را تجویز میکنند.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهر کرد یاد آور شد: به تدریج رشتههای طب سنتی و اسلامی و ایرانی در دانشگاهها پایه ریزی خواهند شد و امیدوارم تمامی پزشکان و محققان طبهای سنتی، اسلامی و ایرانی همدیگر را شناسایی و با تبادل نظر به گسترش این علوم خدمت کنند.