کد خبر: 2765510
تاریخ انتشار : ۰۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۸
داریوش قنبری:

دستگاه دیپلماسی از مشکلات آمریکا در داخل و منطقه برای کسب امتیاز استفاده کند

گروه سیاسی: عضو حزب مرد‌م‌سالاری با اشاره به جدی بودن اختلافات کنگره و اوباما و همچنین مشکلات آمریکا در عراق و سوریه گفت: آمریکایی‌ها به دلیل وضعیتی که در جهان و منطقه دارند حاضرند امتیازات خوبی به ایران بدهند و دستگاه دیپلماسی ما هم باید با زیرکی قضایا را دنبال کند.

داریوش قنبری، عضو شورای مرکزی حزب مردم‌سالاری و کارشناس مسائل سیاسی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره واقعی یا صوری بودن اختلافات کنگره آمریکا و باراک اوباما درباره اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران گفت: در اینکه اختلافات بین کنگره و دولت اوباما جدی است هیچ تردیدی وجود ندارد. هم اکنون کنگره در مجموع در اختیار جمهوری‌خواهان است و کسی نمی‌تواند منکر شود سیاست خارجی جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها به لحاظ روشی دارای اختلافات جدی است.

اختلاف بین کنگره و اوباما جدی است

وی افزود: دموکرات‌ها بیشتر بر مذاکره و اعمال سیاست‌های نرم در حوزه روابط بین‌الملل تأکید دارند اما جمهوری‌خواهان بیشتر به دنبال نظامی‌گری و اتخاذ راهکارهای سخت در عرصه سیاست خارجی هستند.

قنبری اظهار کرد: اینکه اوباما گفته است اگر کنگره تحریم‌های جدیدی علیه ایران اعمال کند آن را وتو می‌کند این نشان از اختلاف جدی و اساسی دارد که نباید آن را در حد یک بازی و سناریو برای اعمال فشار علیه ایران تلقی کرد. زیرا یکی از ویژگی‌های سیاست خارجی آمریکا این است که آنچه را می‌خواهد انجام دهد از قبل اعلام می‌کند.

عضو حزب مردم‌سالاری عنوان کرد: از طرف دیگر اوباما هم دوست دارد مسائل و مشکلات اساسی آمریکا را با دشمنان دیرین حل کند. مسئله آمریکا و کوبا به نظر حل نشدنی می‌رسید اما در زمان اوباما برطرف شد.

دستگاه دیپلماسی از مشکلات آمریکا در منطقه برای کسب امتیاز در مذاکرات بهره‌ ببرد

وی ادامه داد: من فکر می‌کنم اوباما دوست دارد که مسئله هسته‌ای ایران را هم حل کند و دستگاه دیپلماسی ما باید از این فرصت برای پیشبرد منافع ملی استفاده کند. به هر حال آمریکایی‌ها به دلیل وضعیتی که در جهان و منطقه دارند حاضرند امتیازات خوبی به ایران بدهند و دستگاه دیپلماسی ما هم باید با زیرکی قضایا را دنبال کند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب یادآور شد: بحران روسیه و غرب در قضیه اوکراین و وضعیت عراق و سوریه از جمله مسائلی است که ایران می‌تواند برای حل مسئله هسته‌ای با امریکا از آنها بهره لازم را ببرد.

قنبری درباره هشدار ظریف به آمریکا مبنی بر استفاده از ظرفیت مجلس جمهوری اسلامی در صورت اعمال تحریم‌های جدید از سوی کنگره گفت: با توجه به اینکه اوباما کنگره را از اعمال تحریم‌های جدید برحذر داشته و تهدید به وتوی آنها کرده است، لذا از ناحیه اقدام کنگره به عقیده من نگرانی چندانی وجود ندارد.

وی اضافه کرد: در واقع اگر هم اقدامی از سوی کنگره صورت بگیرد با توجه به سیستم حقوقی آمریکا و جایگاه رئیس جمهور در نظام ریاستی آمریکا در شرایط فعلی نباید نگران اظهارت اعضای کنگره بود.

حاشیه‌سازی برخی گروه‌ها در مذاکرات برای پیشبرد منافع جناحی‌

قنبری درباره برخی حاشیه‌سازی‌ها از سوی برخی جریانات و فعالان سیاسی نسبت به قدم زدن آقای ظریف با کری گفت: متأسفانه برخی به دنبال حاشیه‌سازی برای پیشبرد منافع جناحی خود هستند. آقای ظریف به دنبال حل یک مناقشه عظیم و بزرگ است و از انواع شگردها استفاده می‌کند تا از طریق روابطی که ایجاد می‌کند این مشکل را حل کند.

وی تأکید کرد: آنچه که مخالفان بر روی آن انگشت گذاشته‌اند نقطه قوت ظریف است که توانسته با حریف و دشمن ما طوری وارد بحث شود که همه دنیا متوجه شوند ایران از مذاکره و گفت‌وگو نمی‌هراسد و اساسا پایبند و معتقد به مذاکره است.

نباید توان ظریف در پیشبرد تعاملات را زیر سؤال برد

قنبری با اشاره به اینکه هنر یک دیپلمات پیشبرد منافع ملی است، گفت:  در حوزه دیپلماسی آنچه اهمیت دارد به حداکثر رساندن منافع ملی است. به نظر من اقدامی که آقای ظریف انجام داد نه تنها به لحاظ چارچوب‌های دیپلماتیک عیب و ایرادی ندارد بلکه یک نقطه قوت اساسی است و بایستی آقای ظریف را به خاطر توانی که در این تعاملات دارد تحسین کرد نه اینکه وی را زیر سؤال برد.

عضو حزب مردم‌سالاری خاطرنشان کرد: در مجموع اگر این افراد، درک درستی داشته باشند متوجه می‌شوند اگر آقای ظریف شکست بخورد آنها نیز شکست خورده‌اند.

وی در پایان اظهار کرد: این جریانات باید بدانند تلاششان در به شکست کشاندن مذاکرات همراهی با اسرائیل، عربستان و رقبای منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران است و به هیچ وجه اینگونه اقدامات توجیهی ندارد و خدمت به بیگانگان و دشمنان کشور است که در پیشگاه تاریخ و ملت ایران قابل بخشش نخواهد بود.

captcha