اگر مردم جهان اسلام را نمیشناختند، به راحتی با بیان حقایق اسلام میشد آنها را با اسلام ناب محمدی(ص) آشنا کرد. اما یک خطر بسیار بزرگ وجود دارد. مردم جهان از اسلام شناخت نادرستی دارند و این شناخت نادرست به حدی عمیق و ریشهدار شده است که عملکرد هر نامسلمانی که نام مسلمانی را بر خود گزیده را به پای اسلام حقیقی میگذارند.
این حقیقت تلخ یعنی، بخش قابل توجهی از مردم دنیا پیشداوری عمیقی نسبت به اسلام دارند و قدر مسلم این پیشداوری اجازه نخواهد داد هرگز به اندیشه خود اجازه دهند حقیتهای ناب اسلامی را جست و جو کنند چرا که باور دارند آنچه از اسلام میدانند همه حقیقت اسلام است.
خرید میلیونی یک مجله سطح پایین فکاهی یعنی افکار عمومی مردم علیه اسلام به خوبی تحریک شده است
با در نظر گرفتن این واقعیت، واکنشهای بسیار خشن گروههایی مختلف در کشورهای غیر اسلامی علیه مسلمانان، بانوان محجبه، مساجد و نمادهای اسلامی را میتوان در قالب روانشناسی اجتماعی تحلیل کرد. واکنش مردم کشورهای مختلف به مرگ فجیع چندین روزنامه نگار و کاریکاتوریست با خرید میلیونی مجلهای فکاهی که تا قبل از آن مجلهای بسیار سطح پایین تعریف و در تیراژی چند هزار نسخهای چاپ میشد نیز نشان میدهد افکار عمومی و احساسات عمومی مردم به ویژه در کشورهای اروپایی به خوبی دست کاری شده و در مشت افرادی قرار دارد که تعریف خود را از اسلام میخواهند ارائه کنند؛ دینی خشن.
مقصر اصلی عدم شناخت درست اسلام توسط مردم در جهان امروزی کیست؟ مسلمانان یا غیر مسلمانان؟
اما مقصر اصلی عدم شناخت درست اسلام توسط مردم در جهان امروزی کیست؟ قدر مسلم خود مسلمانان. این خیال خام را باید دور ریخت که دشمن، نباید دشمنی کند. محکوم کردن دشمن به اینکه چرا دشمنی میکند مانند این است که بگوییم چرا مار نیش میزند؟ این در ذات دشمن است، اما اگر ما مسلمانیم باید مسلمانی کنیم.
میتوان برای اثبات قصور مسلمانان در معرفی اسلام ناب محمدی(ص) دهها آیه، حدیث و رخداد تاریخی را ذکر کرد اما همه آنها را میتوان در یک جمله کوتاه نیز خلاصه کرد: «افعال مدعیان مسلمانی قابل دفاع و نشانگر اسلام حقیقی نیست» و به نظر میرسد مسلمانان حقیقی نیز نتوانستهاند به خوبی اسلام را معرفی کنند.
اما چه باید کرد؟ شاید فقط مسلمانی!
روشهای هدایت افکار عمومی مردم به سمت باور یک مسئله، علم است؛ مقابله با چنین پیکار ارتباطی نیز یک علم است. مطرح کردن سؤال در قبال واقعیتی که به خورد مردم داده میشود بهترین راهکار برای به چالش کشیدن اسلامی است که به غیر مسلمانان باورانده شده است.
نامه مقام معظم رهبری به عموم جوانان در اروپا و امریکای شمالی منتشر شد. این نامه خطاب به جوانان غیر مسلمان کشورهای غیر اسلامی نوشته شده است اما وظیفه مسلمانان در قبال این نامه چیست؟ یا بهتر بگوییم با توجه به شناخت و تسلط بیشتر جوانان مسلمان به فضای مجازی و ارتباطات نوین، وظیفه جوانان مسلمان در قبال ترویج و رساندن پیام این نامه به دست همسنهای غیر مسلمانشان چیست؟
واقعیت این است که ما مسلمان غیر مسئول نداریم؛ آن هم زمانی که اسلام در خطر آشکار قرار گرفته و جهاد فی سبیلالله برای همه مسلم شده است. جهادی عملی به سلاح قلم و کتاب. مقام معظم رهبری جوانان اروپا و آمریکای شمالی را به مطالعه قرآن دعوت کردهاند، اما چه کسی باید قرآن را به دست غیر مسلمانان برساند؟ و چه کسی است که باید سؤالهای مطرح شده از سوی ایشان را برجسته کرده و مدام (تأکید میکنم مدام) تکرار کند؟ قدر مسلم جوانان مسلمان.
بیش از چهار میلیون ایرانی که قریب به اتفاق آنها مسلمان هستند خارج از ایران زندگی میکنند، بیش از 150 دانشجوی ایرانی نیز در دانشگاههای خارج از کشور مشغول تحصیل هستند و این یعنی یگ پتانسیل قوی برای برجستهسازی سؤالهای مطرح شده در جهان که نباید از آنها غفلت شود.
اما مسئولیت ترویج نامه مقام معظم رهبری را میتوان در یک قالب مهم دیگر تحلیل کرد و آن مسئولیت مهم مردم در مقابل رهبر بر اساس بیانات حضرت على(ع) است که شامل: 1-اطاعت کامل و قاطع از او 2-سستى نکردن در انجام مسئولیتها، 3-ایثارگرانه در دریاى حوادث فرو رفتن، 4-نصیحت، تذکر، خیرخواهى و یادآورى به اندازه توانایى و قدرت فکر و اندیشه، 5-کار را در خدمت رهبر به صورت همکارى و تعاون انجام دادن.
این نامه منتشر شده است و ما مسئولیت داریم با قاطعیت، بدون سستی در مسئولیتهای خود ایثارگرانه تذکر مهم رهبری را به هر روش ممکن در جهان برجسته کنیم با همکاری و تعاون با یکدیگر. اعمال تمام مسلمانان، مؤید اسلام راستین نیست؛ بیایید به جویندگان حقیقت، قرآن هدیه دهیم.