به گزارش گروه خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، این مراسم که به همت بسیج اساتید این دانشگاه و با حضور برخی از اساتید زن صاحب نظر در موضوع عفاف و حجاب برگزار شد، میزبان کبری خزعلی، رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان و فرشته روحافزا معاون این شورا و همچنین لاله افتخاری، منتخب مردم تهران در مجلس شورای اسلامی بود.
در این مراسم سؤالات زیاد در خصوص وضعیت عفاف و حجاب در دانشگاهها، الگوهی حجای در جامعه، بررسی آموزشهای بنیادی حجاب، آسیب شناسی شیوه تبلیغ حجاب و وضعیت بازار لباسهای اسلامی از سوی اساتید زن بسیجی دانشگاههای تهران مطرح شد.
بازارهای لباس ایران در تسخیر اقتصاد سیاه زیر زمینی و قاچاق است
کبری خزعلی، رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان در این نشست با بیان اینکه بازارهای لباس ایران در تسخیر اقتصاد سیاه زیر زمینی و قاچاق است، گفت: اغلب خانمهای محجبه کشورمان از وضعیت طراحی غیراسلامی لباسهای موجود در بازارها ناراضی هستند و این یکی از دلایل پوششهای غیراسلامی در جامعه است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: در تیرماه سال گذشته رئیسجمهور از جمع زنان فرهنگی خواستههایی را مطرح کردند که همواره مورد تأکید علما نیز بوده است؛ کار فرهنگی عمیق در موضوع حجاب، الگوسازی خوب و ثابت برای حجاب در جامعه و رسانهها، ترویج حجاب در خانواده دولت (کارمندان، معلمان و...) و پر کردن بازارها با محصولات ارزشمند حجاب از موارد مطرح شده توسط رئیس جمهور بود.
سبک زندگی غربی را به نام ازدواج سفید به ذهن جوانان تزریق میکنند
فرشته روحافزا، استاد دانشگاه تهران و معاون شورای فرهنگی اجتماعی زنان نیز با اشاره به اینکه این شورا عملکرد تمام دستگاههای دولتی را در موضوع عفاف و حجاب بررسی کرده است، گفت: متأسفانه ما موضوع عفاف و حجاب را تنها به پوشش اختصاص دادهایم و از بحثهای نگاه و گفتار و دیگر موارد عفاف دور ماندهایم؛ و بخش بزرگی از دلایل عدم اجرای قوانین حجاب، تبیین نشدن این موضوع برای افراد است.
مدرس دانشگاه منچستر انگلیس بدحجابی را از عوامل بسیار مؤثر در متلاشی شدن چرخه خانواده در جامعه دانست و افزود: برخی از مجلاتی که توسط معاونت زنان ریاست جمهوری نیز حمایت میشوند کلیه بحثهای ضدحجاب را بررسی کرده و با جامعهشناسها و کارشناسان متعدد سبک زندگی غربی را به نام ازدواج سفید به ذهن جوانان تزریق میکنند. تا زمانی که سبک زندگی در ایران با توجه به آموزههای دینی و بومی تعریف نشود، انتظار رفتارهای مذهبی کار بیهوده است.
وی با تأکید بر اینکه در موضوعت خانواده و طلاق در وضعیت بحرانی قرار داریم، افزود: ما مخالف تحصیل و اشتغال زنان نیستیم اما القائاتی که اکنون به زنان جامعه میشود بنیان خانواده را هدف قرار داده و میل به تجردگرایی را افزایش میدهد به گونهای که دختران ما در وضعیت کنونی ترجیح میدهند بهجای ازدواج و فرزندآوری به اشتغال و درس بپردازند.
وی تصریح کرد: برخی از فعالیتهای ما در مسائل فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی، عملاً در خدمت تبلیغ بدحجابی قرار میگیرد، تولید و اکران فیلمهای سینمایی و سریالهای متعدد با نگاه منفی نسبت به عفاف و حجاب و تبلیغ انواع بدپوششی در آنها، ترویج سبک زندگی غیراسلامی در برخی از مطبوعات خانوادگی که با کیفیت ممتاز و تیراژ بالا منتشر میشوند از نمونههای این عملکردهای نادرست است.
غفلت از فرمایشات مقام معظم رهبری در عرصه تهاجم فرهنگی
لاله افتخاری، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در ادامه این نشست گفت: ما بهراحتی در مسئله حجاب از کنار فرمایشات مقام معظم رهبری و هشدارهای ایشان مبنی بر تهاجمات فرهنگی عبور کردیم؛ عملکردهای نامطلوب در حوزه ازدواج خانوده در کشورما باعث شد تا ازدواج که سنتی حلال و ضامن پنجاه درصد حفظ دین ما بود در جامعه کمرنگ شده و مهریه هم بهعنوان وسیلهای برای کسب و کار بعضی زنان تبدیل شد.
وی افزود: دشمن ما را نسبت به فرهنگ خودمان بیگانه کرده است؛ مسائل فرهنگی خانوادهها باید بررسی و آموزش داده شود، اگر ماهوارهها و شبکههای اجتماعی (که تیغ دولبه هستند) را مدیریت نکنیم، آنها فرهنگ و ذائقه ما را مدیریت خواهند کرد.
افتخاری در پایان گفت: دنیا به دنبال الگوی سوم است، و این الگوی سوم برگرفته از کوثر وحی و نبوت است؛ همان الگویی که رهبر انقلاب برای زن و خانواده مطرح کردند برای نجات زنان جهان نیازاست.
* خبرنگار: سکینه میرزا