به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین نجف لکزایی، معاون فرهنگی مجمع جهانی اهل بیت(ع) امروز 7 بهمن در نشستی خبری گفت: همایش علمی ـ پژوهشی سبک زندگی اهل بیت(ع) در راستای نگاه و شعار مقام معظم رهبری برای امسال رقم خورده است و ناظر به بحث فرهنگ است.
وی افزود: بحث سبک زندگی به عنوان مبحثی که امروز در جهان مورد بحث و نگاه اکثر نظریهپردازان در حوزههای مختلف است قطعا در نگاه اسلامی دارای جوانب مترقی بسیاری است.
مسئول برگزاری همایش سبک زندگی اهل بیت(ع) تصریح کرد: سبک زندگی اهل بیت(ع) ناظر به نگاه وحیانی و نگاه عقلی و کاربردی و مفهومی در زندگی است که باید این نوع نگاه در زندگی سیاسی، فردی و اجتماعی ما بازشناسی شود.
اهداف همایش
وی با اشاره به اهداف این همایش گفت: توصیف دقیق ابعاد فردی و اجتماعی سبک زندگی اهل بیت(ع)، تلاش برای ترویج الگوی سبک زندگی اهل بیت(ع) در سطح بینالمللی، ارایه راهبرد و راهکار برآمده از سبک زندگی اهل بیت(ع) برای حل بحرانهای کنونی جهان و ایجاد زمینه همدلی و همکاری میان فرق و مذاهب اسلامی در پیروی از سبک زندگی اهل بیت(ع) اهداف این همایش هستند.
وی افزود: از دیگر اهداف این همایش میتوان به نقد و بررسی و آسیبشناسی آثار موجود در خصوص سیره اهل بیت(ع)، فراهمسازی بازشناسی ابعاد ناشناخته زندگی این حضرات و همچنین الهامگیری از اندیشه و سیره زندگی این حضرات در ایجاد تمدن نوین اسلامی اشاره کرد.
معاون مجمع جهانی اهل بیت(ع) یادآورشد: به همین منظور 10 پیش نشست با موضوعات مختلف و ناظر به محورهای همایش برگزار شد که در این نشستها اساتید برجسته کشور به ارایه بحث و نظر پرداختند.
وی گفت: در مجموع 470 چکیده مقاله به دبیرخانه رسید که از این تعداد 322 مقاله پذیرش شد و از این تعداد 46 مقاله به عنوان مقاله علمی و پژوهشی در 5 مجله علمی منتشر میشود.
لکزایی تصریح کرد: این همایش روز پنجشنبه نهم بهمن ماه، از ساعت 8 تا 11 با سخنرانی آیات عظام ریشهری و اراکی و همچنین حجتالاسلام والمسملین اختری در سالن همایشهای دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برپا میشود، همچنین چهار کمیسیون علمی نیز در این مراسم برگزار میشود.
وی گفت: در پایان از برگزیدگان این همایش و همچنین همایش خانواده بینالمللی تجلیل شده و از کتب منتشره این همایش که همان 5 جلد مقالات است رونمایی خواهد شد.
تحقیقات دینی نباید در کتابخانهها خاک بخورند
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با بیان اینکه قطعا باید دایرهالمعارفهای مرتبط با اهل بیت(ع) که در قم و از دل همین گونه همایشها ایجاد شده است در مراکز علمی و تحقیقاتی جهان رونمایی شود تاکید کرد: نباید این کتابها در قفسه کتابخانهها خاک بخورد.
لکزایی گفت: اینگونه همایشها باید با رویکرد دقیق و ناظر به نیازهای بنیادین و همچنین به روز تحقیقات و پژوهشهایی را عرضه کند که بتواند هم در حوزه قانونگذاری و آموزشی در سطح کشور نقشآفرین باشد و هم در عرصه بینالمللی بازخورد داشته باشد.
معاون مجمع جهانی اهل بیت(ع) یادآور شد: این پژوهشها باید مخاطب بینالمللی خود را پیدا کند و به همین جهت مجمع جهانی اهل بیت(ع) بازوی توانمند تبلیغی برای عرضه این پژوهشها در جامعه هدف است که تاکنون قدمهای اساسی در این زمینه برداشته شده است.
ترجمه به 57 زبان دنیا
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تصریح کرد: تاکنون کتب تالیفی در قم به 57 زبان زنده دنیا از طرف این مجمع منتشر شده است که همه این فعالیتها در همین راستاست.
لکزایی گفت: سیره خانوادگی اهل بیت(ع)، حقوق همسایگان از دیدگاه اهل بیت(ع ) و داستانکهای ناظر به روایات حضرات معصومین(ع) از جمله کارهای علمی و فرهنگی بوده است که در حاشیه این همایش منتشر شده است که نقش مهمی در بازشناسی نگاه اهل بیت(ع) در موضوعات مختلف دارد.