کد خبر: 2781959
تاریخ انتشار : ۱۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۹
وزیر ارشاد در بازدید از تئاتر شهر؛

بودجه فرهنگ و هنر کافی نیست/ بازسازی تئاتر شهر باید فاخر و ماندگار باشد

گروه هنر: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شب گذشته به اتفاق علی مرداخانی معاون هنری خود در بازدید از تئاتر شهر در جریان روند بازسازی این مجتمع فرهنگی و هنری قرار گرفت و به تماشای یکی از آثار نمایشی حاضر در جشنواره تئاتر شهر نشست.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی سی و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر،علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این بازدید با اشاره به این‌که تنگناهای مالی دولت جدی است، تأکید کرد: باید مشکلات اقتصادی عرصه فرهنگ را مدیریت کرد و با بهره‌گیری از امکانات بخش خصوصی و غیر دولتی، شرایط مساعدتری را برای ادامه فعالیت هنرمندان فراهم ساخت.
علی جنتی با اشاره به بحث دیپلماسی فرهنگی  و فعالیت‌های صورت گرفته در این زمینه گفت: برای انتقال فرهنگ و هنر ایران به دیگر کشورها از تمام ابزارهای موجود استفاده می‌کنیم که بخشی از این مسئله، توسط رایزنان فرهنگی سفارت‌خانه‌های دیگر کشورها در تهران و بخشی دیگر با دعوت از هنرمندان خارجی به ایران شکل می‌گیرد؛ یکی از این راه‌ها، حضور آثار هنری دیگر کشورها در جشنواره‌های بین‌المللی داخلی همچون فیلم و تئاتر است.
برگزاری مستقل بخش بین‌الملل «فیلم فجر»
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: ما با توجه به توانایی و امکاناتی که در اختیار داشته‌ایم، از دیگر کشورها دعوت به عمل آورده‌ایم و طبیعتاً این سریع‌ترین راه تبادل اندیشه و فرهنگ است؛ معتقدم این کار باید به صورت مستمر شکل بگیرد و از جمله فعالیت‌هایی که در این زمینه می‌توان به آن اشاره کرد، برگزاری مستقل بخش بین‌المللی جشنواره فیلم در اردیبهشت ماه است.
جنتی با اظهار رضایت از مراحل بازسازی مجموعه تئاتر شهر، گفت: در طول ماه‌های اخیر، فعالیت‌های خوبی صورت گرفته است و اکنون کار بازسازی به صورت شبانه‌روزی ادامه دارد و آن‌گونه که پیمانکار اعلام کرده است، بعضی از سالن‌ها تا پایان بهمن ماه آماده بهره‌برداری خواهند شد و بازسازی باقی آنها نیز به زودی به سرانجام خواهد رسید.

خریداری لوازم و تجهیزات فنی تئاتر شهر

وی افزود: ما خواهان انجام بازسازی درست و ماندگار در این مجموعه هستیم؛ سالیانی طولانی، هر شخص با دیدن وضعیت نامناسب پلاتوها، سالن‌ها و دیگر بخش‌های تئاتر شهر، افسوس می‌خورد و  اکنون بازسازی‌ها در حال تکمیل شدن و مجموعه تئاتر شهر در حال رسیدن به وضعیت مساعد است؛ تجهیزات و ابزار فنی مورد نیاز برای تکمیل بازسازی نیز به زودی خریداری و نصب خواهند شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد وضعیت نگران کننده بودجه هنرهای نمایشی کشور و ایجاد مشکلات بسیار برای  هنرمندان و فعالان این حوزه توضیح داد: بودجه‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تمام حوزه‌ها به هیچ وجه کافی نیست؛ حتی در بعضی موارد پاسخ‌گوی نیمی از نیازها هم نخواهد بود اما  با این وجود، تلاش زیادی از سوی شخص من، همه معاونان، به ویژه معاون توسعه مدیریت منابع که مسئول تأمین بودجه است، صورت گرفته ضمن آنکه  سازمان مدیریت برنامه‌ریزی و اعضای کمیسیون‌های فرهنگی و تلفیق مجلس شورای اسلامی، تلاش زیادی در این زمینه داشته‌اند و این مسئله‌ای غیر قابل انکار است.
هیچکدام از وزرا از بودجه خود راضی نیستند

جنتی افزود: جلسات زیادی با مسئولان سازمان مدیریت داشته‌ایم و بارها در مورد مشکلات و مسائل هنرمندان تئاتر، سینما، تجسمی، موسیقی و سازمان‌های وابسته صحبت کرده‌ایم. شما با هر وزیر دیگری هم صحبت کنید، از بودجه‌اش راضی نیست اما با توجه به تنگناهایی که کشور با آن روبه‌رو است، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، همه توانش را به‌کار گرفته است تا آن‌چه را وجود دارد، عادلانه میان همه توزیع کند.
وزیر ارشاد تصریح کرد: در شرایطی به‌سر می‌بریم که به جای دو میلیون و 300 هزار بشکه نفت، یک میلیون بشکه صادر می‌کنیم؛ آن هم در حالی‌که قیمت آن به یک سوم رسیده است، باز هم تأکید می‌کنم تنگناهای مالی دولت جدی است و این مسئله شامل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم می‌شود البته باید وضعیت موجود را مدیریت کنیم و از امکانات غیر دولتی بیشتر بهره ببریم. در این زمینه، شهرداری تهران همراهی بسیاری داشته و فضاهایی چون پردیس تئاتر ایران را ساخته که اتفاق خوب و ماندگاری است؛ لازم است در این میان بخش خصوصی را نیز با خودهمر اه کنیم تا شرایط مساعدتری برای ادامه فعالیت هنرمندان ایجاد شود.»
او با اشاره به موردی از فعالیت‌های صورت گرفته از سوی معاون هنری برای تأمین منابع مالی تازه، اظهار کرد: این معاونت به صورت مستمر،  پیگیری‌هایی در این زمینه داشته و از جمله توانسته است برای جشنواره بین‌المللی «تئاتر فجر»، بودجه‌ای تازه را کسب کند.»
وزیر فرهنگ و ارشاد در بخش دیگری از سخنانش در مورد ارتقای جشنواره «تئاتر فجر» و دعودت از آثار بین‌المللی با سطح کیفی بالاتر  اظهار داشت: این مسئله نیز معلول تنگناهای مالی است؛ ما هم علاقمندیم تا از تعداد کشورهای بیشتری دعوت  به‌عمل آوریم اما باید با توجه به امکانات حرکت کنیم. در این راستا از سایر اعتبارات بهره می‌بریم تا به این حوزه کمک کنیم و تئاتر رونق بهتری بگیرد  که بی شک اگر در بهبود وضعیت مالی دولت اتفاقی رخ دهد، مطمئن باشید آن زمان کمک بیشتری به تئاتر می‎‌شود.
او در بخش پایانی سخنانش در مورد ناامیدی ایجاد شده میان هنرمندان تئاتر گفت: نباید ناامیدی میان هنرمندان وجود داشته باشد؛ ما جلسات زیادی داشته‌ایم تا مسائل مختلف تئاتر را مطرح و راه‌حل‌های لازم برای رفع آن‌ها را  پیدا کنیم، ناامیدی مربوط به زمانی است که هنرمندان احساس کنند مسئولان به مشکلات توجهی ندارند یا آنان را رها کرده‌اند در حالی که این طور نیست و ما از تمام توان و وقت مدیران و امکانات مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حل مسائل استفاده می‌کنیم و در این راه از مشاوره اهالی هنر به ویژه هنرمندان تئاتر بهره می‌بریم.
این گزارش حاکی است علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در پایان بازدید از بازسازی تئاتر شهر به همراه علی مرادخانی، معاون امور هنری، به تماشای نمایش «ساعت بیست» به کارگردانی سید‌علی موسویان در تالار چهارسو نشست.

captcha