کد خبر: 2795055
تاریخ انتشار : ۱۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۳
مبلغی خبر داد:

دومین همایش بین‎المللی «فقه و قانون» در قم برگزار می‎شود

گروه حوزه‎های علمیه: دومین همایش بین‎المللی «فقه و قانون» با موضوع «اخلاق، فقه و قانون» خرداد ماه سال ۹۴ در قم برگزار می‎شود.

به گزارش خبرگزاری بین‎المللی قرآن(ایکنا) حجت‎الاسلام والمسلمین احمد مبلغی، رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی دیشب 12 بهمن در نشستی خبری با اعلام این خبر گفت: دومین کنفرانس بین‌المللی فقه و قانون با موضوع اخلاق، فقه و قانون روزهای پنج شنبه و جمعه هفتم و هشتم خرداد سال 94 در قم برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: در این همایش فقها و حقوقدانانی از کشورهای مختلف از جمله عراق، اردن، لبنان و ... حضور دارند که 20 تا 25 نفر از داخل کشور و نزدیک به 15 نفر نیز از خارج کشور در این همایش خواهند بود و به ارایه دیدگاه های خود می پردازند.
وی اظهار کرد: این موضوع برای اولین بار در کشور در قالب کنفرانسی مورد بررسی قرار می گیرد و با توجه به تخصصی بودن همایش، فراخوان مقاله به صورت عموومی نداریم بلکه سفارش مقاله به صاحبنظران داده می شود.
مبلغی با بیان اینکه دو فرضیه درباره موضوع همایش مطرح است، عنوان کرد: یک فرضیه آن است که هرچه جوامع بشری پیچیده‌تر می‌شود، نیاز به دین در حیث‌های مختلف سیاسی، اجتماعی و اقتصادی و ... بیشتر می‌شود و برای حضور بیشتر دین در عرصه اجتماعی نیز استفاده از اخلاق دینی بیشتر مورد نیاز است و حس می‌شود.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: دین مکمل و مفصل اخلاق است و اخلاق در نقطه کانونی دین قرار دارد و امری عارضی و حاشیه‌ای نیست، لذا با رشد جوامع نیاز به آن نیز بیشتر خواهد شد.
مبلغی ادامه داد: فرضیه دیگر این است که اخلاق برای استقرار در جامعه لازم است تا لباس حقوقی و قانونی بر تن کند و بدون قانون، اخلاق لرزان است.
وی افزود: این موضوع آن قدر دارای اهمیت است که اهمال و سستی در آن و عدم پرداختن خسارت‎های جبران ناپذیری به همراه خواهد داشت.
مبلغی بیان کرد: ما در این همایش به دنبال تببین موضوعاتی مانند اقتصاد، فرهنگ، سیاست و ... اخلاقی هستیم اما سؤال جدی دراین زمینه آن است که مختصه اخلاق غیرالزامی بودن آن است در حالی که ماهیت قانون الزام آور بودن آن است.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی تصریح کرد: این همایش در محورهای نسبت سنجی اخلاق و قانون و تقنین اخلاق در موضوعاتی مانند؛ مبادی، قلمرو و زمینه‌های اعتبار تقنین اخلاق، پیشینه تجربه های به دست آمده در تقنین اخلاق، بررسی نقش فقه و روند تقنین اخلاق همچنین ... برگزار خواهد شد.

captcha