احمد رمضانزاده، کارگردان فیلم دفاع مقدسی «حکایت عاشقی»، در گفتوگو با خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا) درباره فیلم خود گفت: در سینما دفاع مقدس تا به امروز موضوعات مختلفی مورد توجه قرار گرفته است، اما بسیاری از موضوعات نیز وجود دارد که هنوز درباره آن سخن گفته نشده است و میتواند جذابیت بسیاری به همراه داشته باشد، اما متأسفانه آنچنان که باید به آن توجه نمیشود، زیرا باب شده که تنها ظاهر موضوعات مورد توجه قرار گیرد، همین رویکرد هم باعث شده تا کارهای سینمایی رویکرد کلیشهای به موضوعات داشته باشند.
وی افزود: توضیح فوق دلیلی بود تا فیلم «حکایت عاشقی» ساخته شود، چون همیشه دوست داشتم موضوعی را از جنگ تصویر کنم که شکلی عاشقانه داشته باشد، همچنین به برخی از اتفاقات جنگ بپردازم که تا به امروز به طرز شایستهای مورد توجه قرار نگرفته است. یکی از این موضوعات به حلبچه مربوط میشود که جنایت وحشیانهای در تاریخ بشریت بود، اما بسیاری از ناگفتههای آن هنوز بیان نشده است.
رمضانزاده ادامه داد: من اصالتا کُرد هستم، برای همین احساس کردم شاید بتوانم گوشهای از آنچه به مردم کرد عراق رفته را تصویر کنم. نکته دیگر مربوط به شخصیت رزمنده ایرانی برمیگردد که این بار به جای تفنگ دوربین دست گرفته بود و واقعیات جنگ را ثبت میکرد. این رویکرد فکر میکنم در سینمای داستانی ما نگاهی تازه است که میتوانست برای تماشاگر جذاب باشد.
وی درباره حضور بهرام رادان در فیلم گفت: وقتی ما پیشنهاد حضور در این کار را به بهرام رادان دادیم، وی فیلمنامه را مطالعه کرد و اظهار کرد که خیلی خوشحال است که پیشنهاد یک کار دفاع مقدسی به وی شده است، چون مدتها بوده که در انتظار چنین پیشنهادی بوده تا سینمای دفاع مقدس را تجربه کند. بهمن زرینپور هم جز آخرین کسانی بود که به گروه اضافه شد و به عقیده من توانست نقش خود را جان بخشد. درباره استفاده از قطبالدین صادقی هم باید بگویم که وی بعد از خواندن فیلمنامه با بزرگواری کار در این فیلم را قبول کرد. این همراهی گروه برایم من انگیزه خوبی بود تا کاری شایسته را کارگردانی کنم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: سینمای دفاع مقدس نیازمند حمایت است، چون سختافزاری که برای کار در این حوزه نیاز است، بسیار سنگین و گران است و اگر کمک ارگانهای مختلف نباشد، ما در این حوزه با آسیبهای جدی مواجه میشویم. هر چند که تا حدودی به آسیبها گرفتار آمدیم، چون هم به لحاظ کیفی هم به لحاظ کمی از توانمندیهای بسیاری بهره بردهایم. نکته دیگری که در این میان باید به آن توجه داشت این است که سینمای دفاع مقدس ما باید به هر طریق ممکن فعال باشد، چون رسالت سینماست که افتخارات رزمندگان و شهدا را ترسیم کنند.
رمضانزاده در پایان بیان کرد: مسعود جعفری جوزانی تهیهکننده این فیلم برای تولید این کار بسیار تلاش کرد و اگر نبود تلاش شبانه روزی وی این کار هیچگاه به خط تولید نمیرسید. در انتهای سخنانم باید بگویم که دوست دارم در سینمای جنگ باز هم فیلمسازی کنم، چون میدانم موضوعات بسیاری وجود دارد که هنوز ناگفته مانده است.