کد خبر: 2808308
تاریخ انتشار : ۱۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۰

پژوهشکده تقریب مذاهب در دانشگاه بیرجند راه‌اندازی می‌شود

گروه اجتماعی: طی تفاهم‌نامه امضا شده میان دانشگاه بیرجند و پژوهشگاه مطالعات تقریبی مذاهب وابسته به مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، قرار شد پژوهشکده تقریب مذاهب در دانشگاه بیرجند راه‌اندازی می‌شود.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان جنوبی، احمد بخشی، مدیر گروه پژوهشی افغانستان دانشگاه بیرجند امروز، 15 بهمن‌ماه در مراسم امضاء تفاهم‌نامه همکاری‌های مشترک آموزش و پژوهش میان دانشگاه و پژوهشکده مطالعات تقریبی وابسته به مجمع جهانی تقریب مذاهب، گفت: جامعه هدف ما با توجه به موقعیت جغرافیایی استان، کشور افغانستان است.



وی ادامه داد: خراسان جنوبی یکی از استان‌‌هایی است که تقریب مذاهب را به معنای واقعی و عملیاتی در آن مشاهده می‌شود و یک همزیستی مسالمت‌آمیز در استان بین اهل تسنن و تشیع وجود دارد.



مدیر گروه پژوهشی افغانستان دانشگاه بیرجند اظهارکرد: خراسان جنوبی می‌تواند به‌عنوان یک استان هدف در بحث تقریب مذاهب انتخاب شود و از این استان برای مطالعه و اینکه چه کارهایی را باید انجام داد تا تقریب مذاهب در سایر استان‌‌ها و کشورهای همجوار نیز مشاهده شود انتخاب شود.



بخشی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی با محدودیت‌‌هایی مواجه است، بیان کرد: محدودیت‌های خراسان جنوبی شامل محدودیت‌‌های طبیعی و جفرافیایی می‌شود که ما نیز خواستار ساختارسازی هستیم تا بتوانیم این محرومیت‌‌ها را جبران کنیم.



خلیل خلیلی، رئیس دانشگاه بیرجند نیز در این مراسم، گفت: پژوهشکده‌ای که در دانشگاه بیرجند تأسیس می‌شود یکی از چهار پژوهشکده‌ای است که در کشور ایجاد می‌شود و قرار است این پژوهشکده در دانشگاه بیرجند تأسیس شود.



وی ادامه داد: دانشگاه بیرجند آمادگی لازم را برای واگذاری زمین برای تأسیس این پژوهشکده را پیگیری کند و شرایط نیز در استان فراهم است تا این زمین خراج از دانشگاه باشد.



رئیس دانشگاه بیرجند اظهارکرد: در حال حاضر برای کوتاه مدت برای اینکه فعالیت‌ها پژوهشکده شروع شود فضایی در اختیار این پژوهشکده قرار می‌گیرد تا زمانی که فضای مناسب برای این امر آماده شود.



خلیلی گفت: دیدگاه‌هایی که در زمینه تقریب مذاهب وجود دارد  دیدگاه‌هایی کلان جهانی است و حرکاتی که گاهگاهی در درون و بیرون از کشور اتفاق می‌افتد با عث لطمه به اسلام می‌شود و دشمنان اسلام از این ضربه‌ها نفع می‌برند و باید برای جلوگیری از این ضربه‌ها مسلمانان با یکدیگر اتحاد و همبستگی داشته باشند.



یادآور می‌شود، در پایان تفاهم نامه همکاری مشترک آموزشی و پژوهشی میان دانشگاه بیرجند و پژوهشگاه مطالعات تقریبی مذاهب وابسته به مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی امضا شد.

captcha