به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، دیدار با خانواده برادران شهید مصطفی و مرتضی نعمتیجم صبح امروز، چهارشنبه 15 بهمنماه با حضور سردار سرتیپ حسین صالح، معاون بسیج ستاد کل نیروهای مسلح، فرشاد عالی، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان بسیج سازندگی و جمعی از جهادگران گروههای جهادی انجام شد.
در این دیدار، سردار صالح با بیان اینکه افتخار میکنیم با خانواده شهدا حشر و نشر داریم، گفت: جهادگران جهاد سازندگی در دوران جنگ به واقع سنگرسازان بیسنگر بودند و خطرات بسیاری آنها را تهدید میکرد، اما آنچه افتخارآمیز است، اینکه کارنامه درخشانی از جهاد سازندگی به یادگار مانده است.
وی با تأکید بر لزوم وجود جهاد سازندگی در زمان پس از جنگ تحمیلی، افزود: بنا به دلایلی جهاد سازندگی پس از جنگ تحمیلی در جهاد کشاورزی ادغام شد، اما خیلی سریع خلاء نبود این نهاد در کشور احساس شد؛ از این رو بسیج سازندگی با آغاز فعالیت خود توانست جای جهاد سازندگی را بگیرد.
سردار صالح ادامه داد: جهادگران عرصه جهاد سازندگی دغدغه مناطق محروم و محرومیتزدایی از این مناطق را داشتند و امروز بسیج سازندگی اقدامات جهاد سازندگی را رقم میزند و میتوان گفت؛ جهادیهای دیروز در بسیج سازندگی امروز تبلور یافتهاند.
وی با اشاره به اقدامات پلسازی، مسجدسازی، خانهسازی و ترمیم راههای دور و مناطق محروم در کشور بیان کرد: جهادگران این عرصه بدون هیچ چشمداشتی اقدام به محرومیتزدایی از مناطق گوناگون کشور میکردند و امام خمینی(ره) بود که توانست چنین فرزندان انقلابی و مؤمن را تربیت کند.
فرشاد عالی، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان بسیج سازندگی در ادامه این دیدار گفت: با توجه به دیدار ماهانه جهادگران گروههای جهادی، ماه جاری که مصادف با دهه فجر و سالروز پیروزی انقلاب اسلامی شده است، به دیدار با خانواده شهیدان مرتضی و مصطفی نعمتیجم اختصاص یافت که این شهیدان از شهدای جهاد سازندگی بودند.
وی افزود: پس از انقلاب اسلامی جهاد سازندگی به فرمان امام خمینی(ره) و در راستای محرومیتزدایی از مناطق محروم کشور تشکیل شد و شهدای جهاد سازندگی از اولین شهدای جنگ تحمیلی بودند و در حال حاضر چراغ راه نسل امروز هستند.
عالی یادآور شد: پس از جنگ تحمیلی، جهاد سازندگی منحل شد، اما در سال 72 با تدبیر رهبری تشکیل شد و مأموریتی را که جهادگران در زمان جنگ برعهده داشتند، در زمان حاضر نیز عهدهدار شد.
مجتبی نعمتیجم، برادر شهید در ادامه گفت: جهاد سازندگی از دل انقلاب برخاست و با توجه به اینکه پس از انقلاب اسلامی محرومیت در بخشهای گوناگون کشور وجود داشت؛ از این رو جوانان دانشجویی که در دانشگاههای تحصیل میکردند، به صورت خودجوش به جهاد سازندگی پیوستند و در راستای محرومیتزدایی از کشور گام برداشتند.
از سمت راست؛ محسن و مجتبی نعمتیجم، برادران شهید
وی افزود: اگر 22 بهمن 57 را مبداء پیروزی انقلاب اسلامی بدانیم در اولین تابستان سال 57، گروههای مردمی و جهادی در برداشت محصول به مردم کمک میکردند و در این میان 8 گروه دیگر نظیر گرههای فرهنگی، فنی، بهداشت و ... نیز وجود داشت و این گروهها قصد داشتند جامعه را آن گونه دین مبین اسلام بیان فرموده پیاده کنند.
برادر شهید با اشاره به فعالیت برادران شهیدش در کمیته فرهنگی جهاد سازندگی بیان کرد: از نخستین اقداماتی که این دو شهید انجام دادند، شناسایی مناطق روستایی بود و امکان داشت که در مرکز آمار ایران در این زمینه آمارهایی وجود داشته باشد، اما این آمارها چندان گسترده و کامل نبود؛ از این رو در سال 59 این مأموریت مهم را انجام دادند و با شروع جنگ تحمیلی، شهید مرتضی نعمتیجم با عنوان مسئول تبلیغات جهاد سازندگی مرکزی و بسیج سپاه پاسداران منصوب شد.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه عملیات طریقالقدس یکی از شاهکارهای نیروهای جهاد سازندگی بود و توانستند بر روی رملها جادهای بسازند تا رزمندگان در پش توپخانه دشمن حضور یابند و دشمن از این اقدام بسیار متعجب شده بود که چگونه میتوان در این منطقه که پیادهروی در آن بسیار سخت است، جاده ساخته شود؛ از این رو مرتضی و مصطفی در این عملیات حضور داشتند و پس از آن عملیات فتحالمبین بود که دوم فروردین سال 61 انجام شد و در این عملیات نیز حضور داشتند و پس از آن چهارم اردیبهشتماه همان سال در رقابیه که هر دو در یک ماشین بودند در اثر اصابت خمپاره و انفجار آن به شهادت رسیدند.
وی یادآور شد: عکسهایی که از این شهیدان به یادگار مانده، اغلب تکعکس و برخی از صحنههای جزئی است که توسط دوستان شهیدان گرفته شده است.
محسن نعمتیجم، برادر بزرگتر شهیدان نیز گفت: فعالیتهای مرتضی و مصطفی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی آغاز شده بود، به ویژه اینکه در راهپیمایی 17 شهریور در جمعه خونین، شهدا و مجروحان را با ماشین پیکانی که در آن زمان داشتیم منتقل میکردند و پس از پیروزی انقلاب نیز این فعالیتها به شکل دیگری ادامه داشت.
مادر شهیدان نعمتیجم در ادامه این دیدار گفت: اولاد به گونهای است که نمیتوان خاطراتی که با آنها داری، فراموش کنی و من نیز از همان دوران کودکی آنها تمام خاطرات آنها را به یاد دارم. در دوران نوجوانی همواره در دستجات عزادارای و حسینیه و مساجد حضوری فعال داشتند و پس از پیروزی انقلاب اسلامی خالصانه در جهاد سازندگی فعالیت کردند و این نهاد را مانند خانه خود میدانستند.
وی افزود: روزی مصطفی هزار تومان به من داد و گفت؛ حقوق من هزار تومان است که آن را به فقرا بده. در حالی که بسیاری از مردم در نقاط مختلف کشور هستند و در محرومیت به سر میبرند و شایسته نیست که من این پول را برای خودم هزینه کنم.
مادر شهید ادامه داد: این شهیدان خوشصحبت و خوشبرخورد بودند و رفتن به جبهه خوست خودشان بود و ما نیز مخالفتی نکردیم؛ چرا که راهشان خوب بود و همین موضوع باعث آرامشم میشود.
گفتنی است، در پایان این دیدار لوح تقدیر از مادر شهیدان مصطفی و مرتضی نعمتیجم، از شهدای جهادگر جهاد سازندگی اهدا شد.