علی جعفریان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) با اعلام اینکه گستردگی علوم، جایگاه حکیم را در طب، کمرنگ کرده است و نمی توان از منظر علمی این جایگاه را دوباره زنده کرد، از تلاش برای پیشبرد تعهد حرفه ای در راستای جلب نگرش دانشجویان علوم پزشکی به جنبه های متعدد انسان، بر مبنای نگرش حکیمانه خبر داد.
وی تصریح کرد: در دورانی که دامنه علوم محدود بود یک نفر جوینده علم می توانست همزمان علم طب، فیزیک، کیمیا، نجوم، علوم دینی و فلسفه را کسب کند و به جایگاهی برسد که او را حکیم بخوانند.
جعفریان افزود: در حال حاضر با توجه گستردگی دامنه علوم کسی نمی تواند در همه علوم تخصص داشته باشد لذا این امکان به عنوان دانش وجود ندارد که در زمان کنونی جایگاهی برای حکیم متصور شد. اما باید تلاش شود در قالب برنامه تعهد حرفه ای توجه دانشجویان طب و پزشکان به جنبه ها و ابعاد متعدد انسان جلب کرد، و به آنها آموخت هر انسانی ابعاد غیر جسمی هم دارد زمانی که یک پزشک بتواند این ابعاد را هم مدنظر قرار دهد آنگاه نگرش او به بیمار نگرشی حکیمانه است.
گسترش فعالیت های مرکز قرآن پژوهی و طب
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تأکید گسترش فعالیت های مرکز قرآن پژوهی و طب عنوان کرد: علوم پزشکی تهران تنها دانشگاهی در کشوراست که یک مرکز قرآن، حدیث و طب دارد.
وی اضافه کرد: به عنوان مرکز تحقیقاتی فعالیت های خود را آغاز کرده است. در این مرکز گروهی از روحانیون و پزشکان تلاش میکنند که از مکتب قرآن و اهل بیت آموزههای طبی را که می تواند نقشه راهی برای توسعه دانش پزشکی ایران باشد استخراج کرده و آن را گسترش دهند.
جایگاه واقعی طب سنتی باید تعریف شود
جعفریان در ادامه بر گسترش طب سنتی و تعریف جایگاه واقعی آن تاکید کرد و گفت: طب سنتی جایگاه بسیار مهمی دارد که با تعریف آن و شناخت امکاناتش می تواند خدمات بی شماری را به حوزه سلامت ارائه دهد. دانشکده طب سنتی علوم پزشکی تهران این مسیر را آغاز کرده است و افق های روشنی برای آن مشاهده می شود.
تبعیضی بین دانشجویان شهریه ای و سایر دانشجویان قائل نیستیم
در پایان به دانشجویانی که از طریق شهریه در پردیسهای مختلف علوم پزشکی تحصیل می کنند پرداخت و گفت: این دانشجویان که در پردیس های علوم پزشکی به تحصیل می پردازند برای اینکه از نظر سطح سواد و دانش همتراز دیگر دانشجویان باشند از همان امکانات آموزشی دیگر دانشجویان مانند هیئت های علمی، امکانات پژوهشی و آزمایشگاهی برخوردار هستند. از این لحاظ ما تبعیضی بین دانشجویان قائل نیستیم.