به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی مهدویراد، دبیر علمی سیودومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سؤال خبرنگار ایکنا درباره کیفیت آثار این دوره از جایزه کتاب سال گفت: در این دوره کمیت عناوین بالاست؛ هر چند بخش قابل توجهی از این کتابها خوب است و قابلیت استفاده کردن را دارد، اما ما میخواهیم به برترین کتاب جایزه بدهیم و متأسفانه کمیت بر کیفیت میچربد.
وی افزود: در این راستا ما باید بلافاصله بعد از برگزاری جایزه کتاب سال، شروع به آسیبشناسی پژوهش در حوزههای گوناگون کنیم و آثاری که به عنوان شایسته تقدیر و برگزیده انتخاب شده است، نقد شوند.
حجتالاسلام مهدویراد با بیان این که نگاه کلان به پژوهش در کشورمان مشکلاتی دارد، بیان کرد: در حوزه علوم قرآنی، با توجه به اینکه حوزه تخصصی خودم نیز بوده است، به طور دقیق نظارت داشتم و آثار را بررسی میکردم که در این حوزه نیز باید گفت کمیت قابل توجهی داریم که از نظر کیفیت در حد خوبی نیستند.
وی تصریح کرد: این موضوع خوب نیست و ما باید به سمتی برویم که متفکران و نویسندگان این مسئله را بپذیرند که به جای چند کتاب، یک کتاب خوب بنویسند.
دبیر علمی جایزه کتاب سال با بیان اینکه در حوزه قرآن و حدیث هم برگزیده و هم شایسته تقدیر داریم، گفت: امیدوارم روزی برسد که کتاب و کتابخوانی جدی تلقی شود و با آسیبشناسی جدی حوزه کتاب بگوییم که کیفیت کتابها در کشور در سطح بالایی است.
وی در پاسخ به سؤال دیگری درباره تعداد کتابهای ترجمهای و تألیفی در این دوره اظهار کرد: ترجمه در مجموع بیش از آثار تألیفی بود، از جمله در برخی رشتهها مانند فلسفه، میزان آثار ترجمه شده بسیار بالا بود.