کد خبر: 2822632
تاریخ انتشار : ۱۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۵
علی جنتی:

ژرف‌نگری اهل قلم جامعه را از افراطی‌گری دور می‌کند

گروه ادب: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم اختتامیه جایزه جهانی کتاب سال و جایزه جهانی کتاب با بیان اینکه آفت امروز جامعه بشری دوری از کتاب است، گفت: با ژرف‌نگری اهل قلم می‌توان جامعه امروز بشر را از افراطی‌گری دور کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مراسم سی‌ و دومین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و بیست‌ و دومین دوره جایزه جهانی کتاب با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی، رئیس‌جمهور در سالن سران اجلاس برگزار شد.

علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: کتاب جانمایه بسیاری از تمدن‌ها و انقلاب‌های بزرگ در جهان بوده و یکی از پایه‌های اساسی توسعه فرهنگی هر کشور است و سرانه مطالعه از شاخص‌های توسعه‌یافتگی در جهان محسوب می‌شود.

وی افزود: معجزه پیامبر(ص) کتاب است و انقلاب ما نیز انقلاب فرهنگی مبتنی بر خردورزی بوده است و توسعه فرهنگ مطالعه و کتابخوانی یکی از شعارهای اساسی جمهوری اسلامی ایران به شمار می‌آید.

جنتی ادامه داد: کتاب زمانی می‌تواند در توسعه فرهنگی و اجتماعی نقش‌آفرین باشد که برخاسته از اندیشه‌ای نو، جذاب و دلنشین باشد و ساز و کار تولید علم را در درون خود به درستی مشخص کند. باید شوق مطالعه را در جامعه به وجود آورد تا مردم کتاب را در سبد اقتصاد خانوار خود جای دهند.

بهره‌گیری از تمدن غنی ایران اسلامی

وزیر ارشاد در ادامه بیان کرد: برخلاف بسیاری از جوامع که از طریق جنگ سعی در گسترش نفوذ خود در جوامع دیگر دارند،‌ ایران اسلامی به مدد تمدن غنی خود و آثاری چون مثنوی معنوی، شاهنامه فردوسی، دیوان حافظ، قانون ابن‌سینا و ده‌ها اثر دیگر توانسته است تا در میان جوامع گوناگون اثرگذار باشد و بسیاری از مردم جهان با این فرهنگ و تمدن آشنا هستند.

وی با بیان اینکه ترجمه آثار ارزشمند دانشمندان ایرانی به بسیاری از زبان‌های زنده دنیا نیز گواه همین مدعاست، تصریح کرد: امروز ایرانیان با گسترش علم خود توانستند برتری علمی خود را به اثبات برسانند و جایگاه ویژه‌ای در جهان داشته باشند. 

جنتی با بیان اینکه تولید کتاب جلوه‌گاه حیات طیبه است، گفت: با ژرف‌نگری اهل قلم است که می‌توان جامعه امروز بشر را از افراطی‌گری دور کرد. آفت امروز جامعه بشری دوری از کتاب بوده و بدون تردید تولید اندیشه نیاز امروز جامعه است و برای بهبود کیفیت، همه باید دست به دست هم دهیم و در قلمروهای گوناگون از نظریه‌سازان تجلیل کرده و به نوآوران جایزه دهیم.

نقد کتاب‌های جوایز ادبی

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: وزارت ارشاد جایزه کتاب سال را برای شناسایی آثار ارزشمند و تبیین فعالیت‌های حوزه کتاب در دستور کار خود قرار داده است تا کتاب‌ها در طول سال با نگاه ژرف‌بین بررسی شده و به نقد گذاشته شوند. نقد کتاب‌های جوایز ادبی فصل، جایزه جلال، شعر فجر و... از جمله‌ اقداماتی هستند که به این هدف کمک می‌کنند. 

وی در پایان یادآور شد: وزارت ارشاد در چارچوب وظایف قانونی خود کوشیده است تا با تشکیل هیئت نظارت بر نشر در حوزه فرهنگ و بررسی کتاب شرایط مساعدتری را برای این منظور فراهم کند.

captcha