به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی مهدویراد، دبیر علمی سی و دومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران صبح امروز، 19 بهمنماه در مراسم اختتامیه سی و دومین جایزه کتاب سال و بیست و دومین جایزه جهانی کتاب جمهوری اسلامی ایران که در سالن اجلاس سران برگزار شد، گفت: کتاب مهمترین و روشنترین نماد فرهیختگی است و میراث مکتوب نشانگر آگاهی و آگاهیگستری امتها و برآیند ذهنها و کششها و کوششهای ملتهاست.
وی افزود: اسلام آئین دانش و مکتب بینش است و دین فرزانگی و آگاهی و آئیننامه سلوک فردی و اجتماعی است و مکتب قرآن همراه با تأمل و تدبر آغاز شده است و انقلاب اسلامی که با حقگرایی و حقنمایی آغاز شده و با تکیه بر قرآن پایهگذاری شده، فرهنگگستری را در سرلوحه کار خود دارد.
حجتالاسلام مهدویراد در ادامه با اشاره به تعداد آثار داوری شده در جایزه کتاب سال گفت: 23 هزار و 721 عنوان کتاب چاپ اول نشر یافته از فروردین 92 تا اسفندماه 92 در چرخه داوری قرار گرفتند و از این تعداد 238 عنوان در مرحله نهایی بررسی شدند و با داوری چهار نفر از متخصصان آن رشته، 8 نفر به عنوان برگزیده و 25 نفر به عنوان شایسته تقدیر انتخاب شدند.
وی ادامه داد: در بیست و دومین جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران نیز 1700 عنوان در چرخه داوری قرار گرفت که از این تعداد 180 اثر انتخاب شد و از این تعداد نیز 10 اثر در قالب برگزیده از کشورهایی چون آلمان، فرانسه، آمریکا، دانمارک، افغانستان و ژاپن انتخاب شدهاند.
حجتالاسلام مهدویراد در بخش دیگری از سخنان خود درباره کاهش کیفیت کتاب در کشور بیان کرد: اندکی باید تأسف بخوریم که سیطره کمیت پیشتازی میکند و کیفیت در سطح پایینی قرار دارد؛ از این رو دولت باید مسیر پژوهش را هموار کند؛ چرا که با نسل هوشمند و وارستگانی که در قبیله قلم هستند، مواجه هستیم و جریان پژوهش به درستی باید تحلیل و تجلیل شود تا به آرمانهای بلندی در زمینه کیفیت دست یابیم.
گفتنی است، در پایان این مراسم از برگزیدگان بخش داخلی و خارجی سی و دومین جایزه کتاب سال و بیست و دومین جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران تجلیل و قدردانی شد.
یادآور میشود، این مراسم با اجرای محمدرضا شهیدیفرد و تلاوت قرآن توسط رحیم خاکی برگزار شد.