کد خبر: 2828123
تاریخ انتشار : ۲۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۱
مهرداد غفارزاده:

«دریا و ماهی پرنده»‌ نگاهی موشکافانه به زندگی یک ناشنوا دارد

گروه هنر: «دریا و ماهی پرنده»‌ نگاهی عمیق و موشکافانه به زندگی یک فرد ناشنوا دارد و به یکی از معضلات این قشر پرداخته است؛ از جمله این که کودکان یا نوجوانانی در خط بزهکاری می‌افتند و به خاطر شرایط‌شان نمی‌توانند از خودشان دفاع کنند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری فیلم سینمایی «دریا و ماهی پرنده» با حضور مهرداد غفارزاده، کارگردان،‌ امیر پوکیان، تهیه‌کننده، علی‌اکبر روح، فیلمنامه‌نویس،‌ نیوشا ضیغمی و علی‌اکبر صحرایی، بازیگران این فیلم، شب گذشته، 19 بهمن‌ماه در سالن سعدی مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار شد.

در ابتدای این نشست غفارزاده طی سخنانی اظهار کرد:‌ فیلم «دریا و ماهی پرنده» در فضایی متفاوت از فیلم «گیرنده» ساخته شده و علیرغم این که در فیلم اول، سیمرغ جشنواره را گرفتم، اما قصد ندارم که فیلم‌های بعدی را در امتداد «گیرنده»‌ تولید کنم و این فیلم هم رویکردش متفاوت با فیلم قبلی است.

وی در ادامه افزود: «گیرنده» فیلمی با نگاهی به سفرهای استانی رئیس جمهور بود و به خاطر این که با آن موضوع همزمانی داشت این تصور ایجاد شده بود که فیلمی سیاسی است، در حالی که معتقد هستم «گیرنده» به هیچ وجه رویکرد سیاسی نداشت.

غفارزاده در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقش نوجوانی که ناشنوا بود،‌ تاکید کرد: در ابتدا قصد بر این نبود که از کسی استفاده کنیم که ناشنواست و من با این موضوع مخالف بودم، اما به درخواست تهیه‌کننده از نوجوانانی که در مدرسه ناشنوایان بودند، تست گرفتیم و در نهایت علی‌اکبر صحرایی برای این نقش انتخاب شد.

وی در ادامه افزود: برای این که بتوانیم این نقش را دربیاوریم و بازیگر را منطبق بر شخصیت داستان هدایت کنیم، از کمک روانشناسان و متخصصان این حوزه هم بهره بردیم.

غفارزاده در تکمیل گفته‌های خود تصریح کرد:‌ «دریا و ماهی پرنده»‌ نگاهی عمیق و موشکافانه به زندگی یک فرد ناشنوا دارد و به یکی از معضلات این قشر پرداخته است؛ این که کودکان و یا نوجوانانی در خط بزهکاری می‌افتند و به خاطر شرایط‌شان نمی‌توانند از خودشان دفاع کنند.

پوکیان در بخش دیگری از این نشست اظهار کرد: اکران این فیلم برای ناشنوایان با زیرنویس خواهد بود و اگر هم عده‌ای از ناشنوایان در این نشست حضور دارند، به هیچ وجه از حضورشان استفاده ابزاری و تبلیغاتی نشده است. من از ساخت فیلم‌هایی با این رویکرد حمایت می‌کنم و حتی اگر پشتیبانی و حمایت بیرونی هم از کار من نشود، من دست از این کار نخواهم کشید.

وی در ادامه افزود:‌ فیلم «دریا و ماهی پرنده» یک فیلم تجاری نیست و کسی که برای تفریح به سینما می‌رود جذب این فیلم نخواهد شد، اما در کنار این موارد من باید به اصلاحاتی اشاره کنم که گریبانگیر فیلم شد. این درست نیست که یک فیلم با چندین نگاه متفاوت و منتقد در تولید روبرو می‌شود که باید نظر همه آنها را هم در کار اعمال کرد.

ضیغمی هم در بخش دیگری از این نشست گفت:‌ کار کردن با بازیگر ناشنوای فیلم برای من یک تجربه جدید و جالب بود که از آن لذت بسیار بردم و علاقه‌مند هستم که در این حوزه باز هم کار کنم؛ چرا که به واسطه فیلم می‌توان درد و مشکلات بسیاری از این قشر ناشنوا را مطرح کرد.

وی در ادامه افزود: جالب اینجاست که من در فیلم «دریا و ماهی پرنده» نمی‌دانستم که بازیگر فیلم یک ناشنوای واقعی است، زیرا او به قدری باهوش و مستعد بود که همه ما را شگفت‌زده کرد و من از کار کنار او لذت بسیار بردم.

captcha