به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، لاله افتخاری، نماینده مجلس شورای اسلامی در حاشیه هفدهمین جشنواره کتاب کودک و نوجوان با تأکید بر اهمیت نهادینهسازی فرهنگ کتابخوانی از سنین خردسالی در افراد گفت: اهمیت نقش کتاب کودک، هم در خود این قشر باید نهادینه شود و هم برای خانوادهها فرهنگسازی شود تا این مقوله را در برنامههای اصلی تربیتی و آموزشی خود قرار دهند؛ ضمن آن که متولیان و مسئولان امر نیز برنامههای مناسبی برای گسترش آن داشته باشند.
وی اجرای مناسب و هوشمندانه برنامههای مربوط به این موضوع را حائز اهمیت توصیف کرد و خواستار تهیه و تولید کتابهایی با مضمون و محتوای مناسب و جاذبههای متنوع برای کودکان شد و افزود: مسئولانی که برای امور کودک برنامهریزی میکنند، باید یارانههایی برای این حوزه پیشبینی کنند و از نویسندگان بخواهند کتابهای مطلوب با قیمت مناسب و دارای جامعه هدف سنین کودکی، تهیه کنند.
افتخاری با اشاره به این که فرهنگ کتاب و کتابخوانی در خانوادههای ایرانی پایین است، تصریح کرد: اولین نتیجهای که از عدم توجه به کتاب در میان خانوادههای ایرانی ناشی میشود، کمرنگ شدن موضوع کتاب کودک است، زیرا خود اعضای خانواده هم کتابخوان نیستند و این در حالی است که در برخی کشورها برای کودک از 5، 6 ماهگی کتابهایی تهیه میکنند تا دست و چشم کودک با کتاب آشنا و به آن علاقهمند شود.
افتخاری با ابراز تأسف از این که چنین مسائل و توجهاتی در کشور ما کمرنگ است، توضیح داد: برنامهریزی برای گسترش فرهنگ کتابخوانی امری لازم و ضروری است؛ چرا که هر نوع برنامهریزی و سرمایهگذاری امروز، فردا به بار خواهد نشست و بیتوجهی به این مسئله، صدمات غیرقابل بازگشتی خواهد داشت.
وی از مراکز فرهنگی و هنری به عنوان مکانهایی که قابلیت اجرای برنامههای متنوع برای امور مربوط به کودک و خانواده به ویژه در حوزه کتاب را دارند، یاد کرد و گفت: برای این که کتاب کودک در سبد خانواده باشد، مراکز کانون، فرهنگسراها و دیگر دستگاههای متولی همچون وزارت ارشاد و شهرداریها باید توجه لازم را نشان دهند و در این عرصه فعال باشند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، درباره نقش مجلس در این زمینه بیان کرد: مجلس میتواند در رابطه با تأمین بودجه لازم در این حوزه کمک کند یا با حمایتهای فرهنگی، مسئولان مربوط را هدایت کند تا در این راستا حرکت کنند.