کد خبر: 2829262
تاریخ انتشار : ۲۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵:۴۳
فعال قرآنی کویت در گفت‌وگو با ایکنا عنوان کرد:

شیوه تدریس اساتید؛ عاملی مهم در جذب قرآن‌آموزان به مؤسسات

گروه بین‌الملل: جذب افراد با استعداد در مؤسسات قرآنی با شگردهایی که مربیان و اساتید در تدریس به‌کار می‌گیرند، ارتباط مستقیم دارد و در عین حال اهدای جوایز در تشویق افراد به فعالیت‌های قرآنی چندان نقش مهمی ایفا نمی‌کند.

استاد «حسن قمبر»، فعال قرآنی کویت و مدیر مؤسسه قرآنی «حبیب بن مظاهر الأسدی» این کشور، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با بیان این مطلب گفت: اگر مؤسسات خیریه قرآنی از سوی دولت‌ها حمایت شوند، مطمئناً نتایج و دستاوردهای بسیار خوب و ارزشمندی را کسب و در زمینه آموزش قرآن کریم موفق‌تر عمل می‌کنند.
وی در ادامه میزان تأثیرگذاری مؤسسات خیریه در نشر فرهنگ قرآنی و جذب افراد به حفظ آیات الهی و فعالیت‌های قرآنی را در محله‌ای که مؤسسه در آن قرار دارد، بسیار مهم و حائز اهمیت دانست و گفت: میزان جذب افراد از منطقه و کشوری به کشور دیگر متفاوت است، مثلاً در مؤسسات خیریه قرآنی کویت جذب افراد جهت شرکت در فعالیت‌های قرآنی بسیار دشوار است و اهدای جوایز گرانقدر نیز در این کشور نقش چندانی در جذب افراد ندارد، در عین حال در عراق مؤسسات با اهدای جوایزی هرچند در حد متوسط و حتی بدون در نظر گرفتن جوایز مادی، افراد را جذب مؤسسات قرآنی می‌کنند.
این فعال قرآنی افزود: جذب افراد با استعداد در مؤسسات قرآنی با شگردهایی که مربیان و اساتید در تدریس به‌کار می‌گیرند، ارتباط مستقیم دارد و در عین حال اهدای جوایز در تشویق افراد به فعالیت‌های قرآنی چندان نقش مهمی ایفا نمی‌کند.

تبلیغات رسانه‌ای؛ عاملی مهم در جذب قرآن‌آموزان به مؤسسات
مدیر مؤسسه قرآنی «حبیب بن مظاهر الأسدی» کویت همچنین تبلیغات رسانه‌ای را از دیگر عوامل تأثیرگذار در معرفی مؤسسات خیریه قرآنی و جذب قرآن‌آموزان در این مؤسسات دانست.
حسن قمبر در ادامه با اشاره به فعالیت‌های مؤسسات قرآنی در کویت تصریح کرد: بیشتر مؤسسات قرآنی در کویت خیریه هستند و نسبت به مؤسسات دولتی مطمئناً نقش کمتری را در نهادینه‌ساختن فرهنگ قرآنی ایفا می‌کنند، اما در مجموع مؤسسات، نقش مهمی را در جامعه و نشر فرهنگ قرآنی ایفا می‌کنند.
وی اضافه کرد: از آنجا که مؤسسات قرآنی دولتی توانایی برگزاری مسابقات قرآنی را در سطح بین‌المللی دارند، بنابراین تأثیر آنها در نشر فرهنگ قرآنی به‌تبع بیشتر است.

تمرکز بر حفظ و قرائت، نقطه ضعف مسابقات قرآن
استاد حسن قمبر به تأثیر برگزاری مسابقات در نشر فرهنگ قرآنی اشاره کرد و گفت: به‌طور حتم اجرای مسابقات نقش بسیار مهمی در تحکیم فرهنگ قرآنی در جامعه دارد، اما متأسفانه در این مسابقات بیشتر بر جنبه حفظ و کسب رتبه تمرکز شده است، و امیدواریم این فرهنگ نادرست در مسابقات قرآن اصلاح شود، و تمرکز مسابقات بر تدبر در قرآن و مطابقت رفتار و اخلاق با قرآن کریم تبدیل شود.
وی افزود: متأسفانه ما شاهد کم‌توجهی مسئولان نسبت به افرادی که در مسابقات مقامی کسب نمی‌کنند، هستیم در صورتی که باید برای تمامی فعالان قرآنی چه قشر حافظ و قاری و دیگر افراد اهمیت قائل شویم و بتوانیم با یاری آنها فرهنگ قرآنی را گسترش دهیم.
این فعال قرآنی کویت بیان کرد: در برخی از کشورها مانند جمهوری اسلامی ایران، اندونزی و مالزی شاهد اعطای جوایز و امتیاز‌هایی به قاریان برتر هستیم، امتیازهایی چون اولویت‌داشتن در ثبت‌نام در دانشگاه‌ها یا دادن گواهینامه معتبر قرآنی، که این اقدامات، روش‌های بسیار خوبی در جذب افراد به حفظ قرآن کریم و تقویت روحیه جامعه قرآنی است.
وی گفت: اهتمام به جامعه قرآنی و فعالان قرآنی باید بیشتر و گسترده‌تر باشد؛ مانند برگزاری همایش‌های بین‌المللی با حضور فعالان قرآنی جهان اسلام، برگزاری مسابقات بین‌المللی و محلی قرآن و اجرای سفرهای بازدید از مراکز و مؤسسات قرآنی جهان اسلام.
مدیر مؤسسه قرآنی «حبیب بن مظاهر الأسدی» کویت تصریح کرد: ما می‌توانیم فعالان قرآنی را انتخاب کنیم و برای آن‌ها سفرهای علمی به کشورهای اسلامی تدارک ببینیم و طی مسافرت خود به کشورهای اسلامی، همایش‌های بین‌المللی نیز برای آن‌ها برگزار کنیم.

گردهمایی مدیران مؤسسات قرآنی؛ راه‌کاری برای تبادل تجربیات
استاد حسن قمبر اضافه کرد: برگزاری همایش با حضور مدیران مؤسسات قرآنی عاملی مهمی در کسب اطلاعات و تجارب دیگر مؤسسات است، زیرا به‌طور حتم در این همایش‌ها کشورهای پیشرفته و پیشرو در زمینه قرآن کریم و برگزاری مسابقات مانند ایران حضور خواهند داشت که دیگر کشورها می‌توانند از آنها کسب اطلاعات و تجارب کنند.
وی تأکید کرد: اگر درصدد نشر فرهنگ قرآن کریم در جامعه هستیم باید این سفرها و بازدیدها و نیز همایش‌های بین‌المللی با حضور فعالان قرآنی در سطح بالا برگزار شود.
این فعال قرآنی کویت در ادامه بر اهمیت و ضرورت مشارکت فعالان قرآنی ومؤسسات خیریه قرآنی در مسابقات ملی و بین‌المللی تأکید و عنوان کرد: برخی از افراد فعالیت‌های قرآنی وسیعی در سطح استان یا شهر خود دارند، این افراد اغلب مؤسسات خیریه قرآنی دایر می‌کنند، اما متأسفانه فعالیت آن‌ها به دلیل این که به مرکز دولتی متصل نیستند، اغلب ناشناخته است.
وی گفت: دولت باید از مؤسسات خیریه قرآنی حمایت مادی و معنوی کند و در همین راستا، می‌‌تواند به این مؤسسات خیریه قرآنی و مردم‌نهاد با اعطای نشان و آرمی مشخص که آن‌ها را از دیگر مؤسسات متمایز می‌سازد، کمک کند.
استاد حسن قمبر گفت: همچنین برخی افراد، جلسات قرآنی را در خانه خود برگزار می‌کنند که این فعالان نیز باید مورد حمایت قرار گیرند و زمینه حضور آن‌ها در نشست‌های علمی قرآنی فراهم شود.
وی در ادامه با اشاره به فعالیت‌های مؤسسات قرآنی دولتی کویت تصریح کرد: مؤسسات دولتی در کویت اکنون بسیار موفق هستند و شاهد مشارکت تعداد وسیعی از حافظان چه در مسابقات بین‌المللی و چه در مسابقات محلی هستیم و دلیل این امر را می‌توان به حمایت و پشتیبانی دولت از این مسابقات دانست، زیرا درصورتی‌که مسابقات در سطح بین‌المللی و یا حتی محلی ولی به‌طور رسمی برگزار شود، مطمئناً قوانین و شرایط خاصی بر این مسابقات حاکم خواهد بود که در برگزاری هرچه بهتر این مسابقات تأثیرگذار خواهد بود.
حسن قمبر در ادامه به نقش مهم بانوان در نشر فرهنگ قرآنی اشاره و تأکید کرد: اگر بخواهیم جامعه قرآنی را قوی‌تر و تأثیرگذارتر کنیم، باید به قشر بانوان نیز توجه بیشتری داشته باشیم.
وی افزود: ما در کویت شاهد فعالیت‌های وسیع بانوان در حوزه قرآن کریم هستیم و فعالیت آنها از مردان بیشتر است؛ بانوان در گسترش فعالیت‌های قرآنی نقش مهمی را ایفا می‌کنند، زمانی که بانوان قرآن کریم را حفظ می‌کنند تأثیرگذاری آنها به سبب نقشی که در جمع خانواده و دوستان و حتی شهروندان دارند، بیشتر از آقایان است.
استاد حسن قمبر عنوان کرد: استفاد از امکانات آموزشی و فن‌آوری‌های نوین برای آموزش قرآن کریم به ویژه آموزش مقامات قرآنی بسیار مهم است.
مدیر مؤسسه قرآنی «حبیب بن مظاهر الأسدی» در ادامه به فعالیت‌های مؤسسه خود اشاره و عنوان کرد: مؤسسه ما مرکزی خیریه است که اساتید آن به صورت داوطلبانه مشغول آموزش و تدریس قرآن هستند.
این فعال قرآنی افزود: مؤسسه حبیب بن ظاهر الأسدی، نخستین مسابقه قرآنی در سطح مؤسسات خیریه کویت را برگزار کرد، این مسابقات هرساله با مشارکت مؤسسات قرآنی خیریه سراسر کشور برگزار می‌شود که در انتها جوایز گرانقدری به نفرات برتر اهدا می‌شود.
استاد حسن قمبر در پایان تصریح کرد: برخی از دروس حفظ قرآن کریم، تجوید و تدبر در معانی قرآن کریم در منزل افراد داوطلب نیز برگزار می‌شود. همچنین از دیگر فعالیت‌‌های این مؤسسه می‌توان به بازدید قرآن‌آموزان از مؤسسات خیریه قرآنی دیگر کشورها همچون عراق، شهر «قطیف» عربستان و بحرین اشاره کرد.

captcha