کد خبر: 2833815
تاریخ انتشار : ۲۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۸:۵۱
مجید زکی‌لو:

انقلاب اسلامی از بطن عموم مردم برخاست/ همراهی در تصرف پادگان «عشرت‌آباد» و «جی»

گروه فعالیت‌های قرآنی: فعال قرآنی کشورمان گفت: انقلاب اسلامی از بطن عموم مردم به ویژه متدینین، اهل مساجد و حسینیه‌ها برخاسته است.

مجید زکی‌لو، فعال قرآنی کشورمان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به نقش پررنگ قرآنیان در به ثمر نشستن پیروزی انقلاب اسلامی، بیان کرد: هنگامی که در جلسات قرآن سال‌های 56 و 57 شرکت می‌کردم، اساتید از آیات قرآن برای مبارزه با نظام شاهنشاهی و بیان ظلم دستگاه طاغوت صحبت می‌کردند.

کارشناس امور قرآنی سازمان تبلیغات اسلامی با تأکید بر اینکه این امر موجب تشویق ما برای حرکت در این راه بوده است و حتی گاهی اعلامیه‌های حضرت امام خمینی(ره) را پخش می‌کردیم، ادامه داد: حتی آیات قرآنی که درباره ستیز با ظالمان است از طُرق مختلف پررنگ می‌کردیم و یا بیشتر و بارها آنها را در مراسم تلاوت می‌کردیم و یا هنگامی که می‌خواستیم روزنامه دیواری درست کنیم با مراجعه به تفاسیر به نشر آنها می‌پرداختیم.

این قاری و مدرس قرآن در پاسخ به این سؤال که پایه اصلی و شالوده اساسی جلسات قرآن برای تشویق مردم برای به ثمر نشاندن پیروزی انقلاب اسلامی چه بوده است؟ اظهار کرد: تأثیرات مطلوبی بر روی اعتقاد مردم داشت به گونه‌ای که باورهای قرآنی و اسلامی مردم بوده است تا این انقلاب پیروز شد.

این فعال قرآنی عنوان کرد: این انقلاب از بطن عموم مردم به ویژه مردم متدیّن داخل مساجد، حسینیه‌ها و هیئات مذهبی برخاسته است همانطور که مقام معظم رهبری(دامت برکاته) فرمودند «کتاب انقلاب ما قرآن مجید است» و این قرآن بود که مردم را در خط اول انقلاب و تظاهرات به راه می‌انداخت و شهدای جنگ تحمیلی حتی وقتی می‌خواستند عملیاتی را آغاز کنند از زیر قرآن عبور می‌کردند.

وی تأکید کرد: حتی خاطرم است که در اجتماعات قبل از پیروزی انقلاب اسلامی اگر می‌خواستند علیه طاغوت و رژیم شاهنشاهی سخنرانی کنند، مراسمشان را با تلاوت قرآن آغاز می‌‌کردند و سخنران هم از آیات قرآن نکات تفسیری و مفاهیم آن را بیان می‌کرد.

«وَلاَ تَرْکَنُواْ إِلَى الَّذِینَ ظَلَمُواْ فَتَمَسَّکُمُ النَّارُ»

زکی‌لو اشاره کرد: حتی سخنران جلسات برای حاضران در جلسه تبیین می‌کردند که قرآن می‌فرماید: زیر بار ظلم نروید، چنانکه من از دی‌ماه سال 57 به جلسات مرحوم استاد مولایی(ابراهیم پورفرزیب) می‌رفتم که در جلسه او آیه‌ای بر روی پوستر قرار داشت « وَلاَ تَرْکَنُواْ إِلَى الَّذِینَ ظَلَمُواْ فَتَمَسَّکُمُ النَّارُ» که در این آیه تأکید می‌کند به کسانى که ستم کرده‌اند مگرایید و به آنان پشتگرم مشوید که آنگاه آتش دوزخ شما را نیز در بر می‌گیرد و یا آیه «لاَ تَظْلِمُونَ وَلاَ تُظْلَمُونَ» که تأکیدی است بر اینکه ظلم بر هیچ‌کس نکنید.

21 بهمن 57

وی با اشاره به اینکه در سال 57 حدود 17 سال داشته است به بیان خاطره‌ای پرداخت و گفت: روز 21 بهمن‌ماه سال 57 در تصرف پادگان عشرت‌آباد حضور داشتم. آن زمان که کلانتری‌ها را مردم می‌گرفتند و اسلحه‌ها را می‌بردند و به همراه سایر دوستان انقلابی‌ام در تصرف چند پادگان نیز دخالت داشتیم.

این فعال قرآنی ادامه داد: تعدادی اسلحه بدست ما و دوستانمان رسید. مردم از صبح دسته‌های تظاهرات راه انداخته بودند به طوری که طرف‌های عصر به دیوارهای پادگان عشرت‌آباد رسیدند و در آن هنگام تیراندازی شدید بود که نیاز به بستن سنگر بود.

وی ادامه داد: شروع کردیم به پر کردن کیسه‌های شن برای مبارزان انقلابی و گاهی هم زخمی‌ها را داخل آمبولانس می‌گذاشتیم تا بالاخره پادگان تصرف شد، سپس ماشین شهربانی را برداشتیم و با تعدادی از مبارزان به سمت میدان انقلاب حرکت کردیم.

اوج ازدحام جمعیت در شب 22 بهمن‌ماه

زکی‌لو با تأکید بر اینکه خیابان‌ها و تمام مسیر مملو از جمعیت بود، افزود: حوالی میدان انقلاب ماشین خاموش شد و آنجا بود که متوجه شدیم بنزین ماشین تمام شده است به دلیل اوج ازدحام مردم در آن شب و تظاهرات‌های گسترده مردم و حضور پرشورشان در خیابان‌ها، نمی‌توانستیم ماشین را به نزدیک جایگاه بنزین ببریم و ماشین را همان‌جا رها کردیم.

وی با اشاره به اینکه ناگاه آنجا متوجه شدم که ساعت از 10 شب گذشته است، به هر صورتی بود خودم را به منزلمان که در حوالی 30 متری جی بود رساندم، بیان کرد: هنگامی که به نزدیکی خانه رسیدم متوجه شدم که صدای تیراندازی می‌آید و مردم به سمت پادگان جی حرکت کرده‌اند، شخصی  با صدایی بلند به سربازان داخل پادگان می‌گفت که کار شاه تمام شده است و و پادگان را رها کنید که من هم با جمعیت همراه شدم.

زکی‌لو عنوان کرد: شروع کردیم به درست کردن کوکتل مولوتف و پرتاب کردن آن به سمت پادگان که سرانجام در دقایق اولیه بامداد 22 بهمن‌ماه مبارزان انقلابی موفق به تصرف پادگان جی شدند.

این مدرس قرآن در پایان این گفت‌وگو با اشاره به اینکه یکی از هم محلی‌شان با نام «محمد نجفی» به درجه شهادت رسید، اظهار کرد: هنگامی که وارد پادگان شد، مقابل درب پادگان که «درب جبهه» به آن می‌گویند جنازه‌های زیادی افتاده بود که زیرپوش سفیدشان نظرها را جلب می‌کرد و متوجه شدیم اینها به نشانه تسلیم با زیرپوش سفید می‌خواستند که اعلام کنند تسلیم هستیم که سربازان داخل پادگان، به آنها تیراندازی کرده بودند.

captcha