کد خبر: 2860604
تاریخ انتشار : ۲۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۲

چند درصد از مردم به اهمیت مشاوره قبل از ازدواج آشنایی دارند؟

گروه اجتماعی: ازدواج مسئله کفش خریدن نیست که هرگاه آن را دوست نداشت دور و کفش دیگری خرید، از این‌رو باید نهایت دقت در انجام این امر شود. یکی‌ از مهمترین اموری که باید در ازدواج مدنظر قرار گیرد، مشاوره است. باید پرسید چند درصد مردم به اهمیت مشاوره قبل از ازدواج آشنایی دارند؟


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان جنوبی، شاید شما هم در میان بستگان خود زوجی را بشناسید که در عین ناسازگاری با یکدیگر زیر یک سقف زندگی می‌کنند بدون داشتن رابطه عاطفی و زناشویی.



تعجبی ندارد که شاهد چنین افرادی در جامعه باشیم. زمانی که طلاق رنگ ننگ به خود می‌گیرد بسیاری از افراد مجبورند در نهایت رنج در کنار یکدیگر زندگی کنند بی آنکه به فکر فردایی دوباره باشند تنها به دلیل قبحی که هنوز در طلاق وجود دارد.



نه آنکه خدای ناکرده طلاق اولین و آخرین راه باشد اما بیایید باور کنیم که برای برخی از افراد واقعا راهی به جز طلاق نمانده است اما افسوس به‌خاطر کودکانی که در پی بی‌فکری و سفارش خاله زنک‌هایی که به دنیا آمدن یک بچه را راهی برای محکم شدن پایه‌های خانواده می‌دانند خود را فدای آینده این بچه‌ها می‌کنند بی آنکه بدانند کودک نیاز به محیطی امن در خانواده دارد نه آشفته بازاری که شب و روزش از دعوا و بی‌توجهی والدینش پر شده است.



هنوز هم هستند کسانی که وقتی می‌بینند فرزند دلبندشان در آتش اختلاف با همسر خود می‌سوزد زمانی که صحبت از طلاق می‌شود، می‌گویند: «پس همسایه ها چه می‌گویند»!



نیش و کنایه‌های آدم‌های بیکار مهمتر است یا آینده فرزندمان؟



نیش و کنایه‌های آدم‌های بیکار مهمتر است یا آینده فرزندمان؟ آیا وقت آن نرسیده که به هیچ کسی اجازه دخالت در زندگی خصوصی خود را ندهیم؟ آیا فرهنگ ما قابل بازنگری نیست؟ آیا وقت آن نرسیده که با چشمانی باز، نه چشمانی بسته و بی‌تفکر بخواهیم به ازدواج فرزندمان فکر کنیم؟ آیا بهتر نیست قبل از اینکه بخواهیم فرزندانمان را سر و سامان بدهیم اندکی به فردای بعد از ازدواج و مشکلات بعدی فکر کنیم؟ آیا وقت آن نرسیده که قبح آشنایی هر چه بیشتر دو جوانی که قصد ازدواج دارند را از بین ببریم و فرصت بیشتری با نظارت همه جانبه برای آشنایی به آن‌ها بدهیم؟.



از همه مهمتر آیا وقت آن نرسیده که قبل از اینکه فرزند دسته گل خود را تشویق به ازدواج کنیم چند ساعتی را برای مشاوره به وی اختصاص دهیم؟ اصلا چند درصد از خانواده‌های ایرانی برای ازدواج فرزندشان تحقیق می‌کنند؟ چند درصد به اهمیت مشاوره قبل از ازدواج آشنایی دارند؟ چند درصد از آنها مثل یک دوست با فرزند خود رفتار و صحبت می‌کنند و چند درصد خواسته‌های فرزند خود را در ازدواج قبول دارند؟.



ازدواج مسئله کفش و جوراب خریدن نیست



مسعود طاهری، وکیل و مشاور خانواده در خراسان جنوبی در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا با بیان اینکه ازدواج مسئله کفش و جوراب خریدن نیست که هرگاه آن را دوست نداشت دور وکفش دیگری خرید، اظهار کرد: پیوند زناشویی یک پیمان مقدس انسانی و پیوند معنوی است.



وی با اشاره به اینکه دو انسان باهم عهد و پیمان می‌بندند که تاپایان عمر یار و غمخوار هم باشند، ادامه داد: به اعتماد همین پیمان مقدس است که دختر پدر و مادر و خویشاوندان را رها کرده و با صدها امید و آرزو به خانه شوهر قدم و سرمایه عفت خویش را دراختیار او قرار می‌دهد.



وکیل و مشاور خانواده در خراسان جنوبی اظهار کرد: به اعتماد همین پیمان ملکوتی است که مرد مبالغ هنگفتی را برای عقد وعروسی و مرتب ساختن اسباب و لوازم زندگی هزینه و شبانه‌روز برای آسایش خانواده‌اش زحمت می‌کشد.



طاهری ادامه داد: ازدواج هوس بازی نیست تا مرد وزن به اندک بهانه‌ای آن را برهم بزنند.



وی با اشاره به اینکه طلاق امرمشروعی اما شرع مقدس اسلام جدا آن را نهی کرده است، افزود: متأسفانه همین امر مغبوض درکشورهای اسلامی چنان شیوع پیداکرده که بنیاد خانواده‌ها را متزلزل و اعتماد زناشویی را سلب کرده است.



وکیل و مشاور خانواده در خراسان جنوبی گفت: بیشتر طلاق‌هایی که صورت می‌گیرد منشأ درست و قابل توجهی ندارند بلکه به بهانه‌های کودکانه در اثر لجبازی زن و شوهر انجام می‌گیرند.



طاهری با بیان اینکه موضوعات کوچک و بی‌اهمیتی باعث طلاق می‌شوند که ارزش آن را ندارند که به‌خاطر آن‌ها کانون مقدس زناشویی ازهم بپاشد، ادامه داد: نادانی و خودخواهی زن یا شوهر یک امر جزئی را چنان مهم جلوه می‌دهدکه سازش را غیرممکن می‌گرداند.



وی ادامه داد: کودکانی که والدینشان از ازدواج خود راضی نیستند اما با هم زندگی می‌کنند ممکن است تحت‌تأثیر تنش ناشی از روابط آن‌ها به اضطراب یا افسردگی مبتلا شوند.



کودکان پس از جدایی پدر و مادرشان به اضطراب عاطفی دچار می‌شوند



وکیل و مشاور خانواده در خراسان جنوبی بیان کرد: کودکان پس از جدایی پدر و مادرشان نیز به اضطراب عاطفی دچار می‌شوند چرا که اگر  بزرگ‌تر باشند بهتر می‌توانند انگیزه‌های پدر و مادرشان را برای طلاق درک کنند.



طاهری گفت: کودکان هنگامی که پس از جدایی هم با پدر و هم با مادر رابطه مداوم دارند در وضع بهتری به سر می‌برند تا هنگامی که فقط یکی از آن‌ها را به‌طور منظم می‌بینند.



وی بیان کرد: نوجوانانی که در خانواده‌های تک والدی بزرگ شده‌اند بیش از همسالان خود که در خانواده‌های دو والدی تربیت شده‌اند به سمت رفتارهای پرخطر مانند مصرف دخانیات، نوشیدن الکل، خشونت، روابط جنسی ناامن و اقدام به خودکشی تمایل دارند.



تفاهم و گذشت به زندگی طراوت می‌بخشد



حجت‌الاسلام صادق حسنی، کارشناس دینی در خراسان جنوبی گفت: چیزی که عملاً به روح زندگی مشترک کمک و چرخ زندگی مشترک را به جلو می‌برد این حقوق نیست بلکه تفاهم و گذشت است که به روح زندگی مشترک طراوت می‌بخشد.



وی با بیان اینکه منشأ طلاق‌ها غالباً امور جزئی و غیرقابل اهمیت است، عنوان کرد: اگر زن و شوهر عاقل و عاقبت‌اندیش باشند نباید به آن‌ها ترتیب اثر بدهند



کارشناس دینی در خراسان جنوبی با اشاره به اینکه زن و مردی که جدا می‌شوند لابد در نظر دارند بعدها با شخص دیگری ازدواج کند گفت: مرد با خود می گوید همسرم را طلاق و بازن دیگری که مطابق میلم باشد ازدواج می کنم.



حسنی فقر فرهنگی را یکی از عوامل افزایش طلاق در جامعه عنوان کرد و افزود: متأسفانه فقر فرهنگی باعث گسستن خانواده‌ها، از میان رفتن احترام و ادب و همچنین بالا رفتن آمار فرار دختران و پسران از خانه می‌شود.

 

وی بیان کرد: مهمترین شاخصه فقر فرهنگی جهل و نادانی است زیرا اگر انسان از شناخت و آگاهی لازم نسبت به هستی جامعه و انسان برخوردار نباشد به‌طور حتم قادر نخواهد بود تغییر و تحولی در اوضاع زندگی خود ایجاد کند. 



این کارشناس دینی در خراسان جنوبی با اشاره به اینکه با وقوع طلاق کانون گرم خانواده از هم پاشیده می‌شود، یادآور شد: فرزندان خانواده بی‌سرپرست و بی‌پناه می‌شوند چرا که گاهی پدر و مادر دراثر لجبازی و خودخواهی به کللی آن افراد بی‌گناه را رها می‌کنند.



گزارش از لیلا لیمویی، خبرنگار ایکنای خراسان جنوبی

captcha