توحید معصومی، مدیر امور استانهای مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: متأسفانه مدتهاست که شاهد اقداماتی ددمنشانه در سطح بینالملل و به ویژه در حوزه کشورهای اسلامی هستیم که هدف آن معرفی چهرهای متوحش از اسلام به منظور ایجاد اسلامهراسی در میان پیروان سایر ادیان است؛ نمود بارز این اقدامات، جنایات گروههای تکفیری و داعش است که به اسم اسلام در حال وقوع است و البته بیشترین واکنشی که در مقابله با این جریانات صورت میگیرد، اعتراضات سیاسی است.
وی ادامه داد: این در حالی است که باید با توسل به حوزههای دیگر مناسبات بشری، به مقابله با این جنایات برخاست و به جای اعتراضات نمادین، معرفی جامع و فراگیری از چهره واقعی اسلام و رأفت این دین در مواجهه با پیروان همه ادیان الهی داشته باشیم که به نظر میرسد زبان هنر، ظرفیت مناسبی را در این راستا در اختیار داشته باشد.
معصومی تصریح کرد: از میان هنرهای گوناگون، هنر تئاتر به دلیل ارتباط بیواسطه و زنده خود با مخاطب میتواند نقشی ویژه در این زمینه ایفا کند؛ هنرمندان تئاتر با استخراج منابع دینی، آیات و احادیث موجود و تبدیل کردن آن به زبان درام میتوانند چهره واقعی اسلام را به مخاطب باز نمایانند و نقشه شوم استکبار جهانی در انتساب این اعمال زشت به دین مبین اسلام را خنثی کنند.
این کارگردان تئاتر در ادامه گفت: به نظر من در این فضای غبارآلود، تنها با معرفی درست ساحت اسلام به ملل مختلف و پرهیز از اقدامات سطحی فرهنگی و هنری است که میتوان مقابلهای سازمان یافته با جریانات منحرفی که ماهیت خود را برای ضربه زدن به شریعت محمدی(ص)، اسلام معرفی میکنند داشت.
معصومی تأکید کرد: قطعاً در این مسیر نهادهای فرهنگی و انقلابی میتوانند نقش الگویی داشته باشند. به طور مثال حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی که محصولات و تولیدات فرهنگی و هنری آن در راستای تبیین ارزشهای اسلامی و آرمانهای انقلابی است، باید پا در میدان گذاشته و با تولید و عرضه مجموعهای از آثار فرهنگی و هنری خود، علاوه بر خنثیسازی هجمه تبلیغاتی و فرهنگی دشمن در مخدوش کردن سیمای اسلامی، نمونهای از تولیدات استاندارد و مناسب را برای الگوبرداری سایر نهادهای فرهنگی و هنری ایجاد کند.
وی در پایان در مورد نقش سازنده فعالیت پیشکسوتان عرصه فرهنگ و هنر در نمایش چهره واقعی و رئوف اسلام گفت: چندی پیش در جریان جشنواره «تئاتر فجر» شاهد اجرای نمایشی تحت عنوان «عزیز شنگالی» به کارگردانی قطبالدین صادقی در رابطه با جنایات داعش بودم که تصور میکنم تأثیر عمیقی بر مخاطب گذاشت؛ اکنون این نمایش در حال اجرای عمومی است و امیدوارم شاهد تولیدات فراوانی از این دست در آینده نزدیک باشیم.