کد خبر: 2885725
تاریخ انتشار : ۰۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۴:۱۳
میرزا بیگی به ایکنا خبر داد:

اجرای 32 برنامه در رابطه با جبران کمبود پرستار/ دانشجویان پرستاری به تحکیم بنیان‌های اخلاقی خود بپردازند

گروه سلامت: معاون پرستاری وزارت بهداشت جبران کمبود پرستار و افزایش ظرفیت دانشکده‌های پرستاری را برنامه‌های آینده این معاونت اعلام کرد و گفت: دانشجویان پرستاری ثواب و سختی‌های این حرفه را در‌ نظرگرفته به تحکیم بنیان‌های اخلاقی خود بپردازند.

محمد میرزا بیگی معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به مناسبت سالروز تولد حضرت زینب(س) و روز پرستار اعلام کرد: معاونت پرستاری وزارت بهداشت 32 برنامه در رابطه با جبران کمبودهای نیروی پرستار در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، تغیر ظرفیت دانشکده‌های پرستاری به دو برابر آن و بازنگری در ساختار مراکز درمانی و بیمارستانی تدوین کرده است.

وی همچین تصریح کرد: پیش از این برنامه‌های روز پرستار در قالب 12 بند به دانشگاه‌های علوم پزشکی بخشنامه شده است و در مراسمی که در روز شنبه دوم اسفند‌ ماه در تالار امام علی دانشگاه‌ها علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، از50 تا پرستار نمونه کشور تقدیر به عمل آمد.

دانشگاه‌های علوم پزشکی در تغیر سطح رفاه پرستار‌ها اختیار کامل دارند

میرزا بیگی در پاسخ به سوالی در خصوص اقدامات معاونت پرستاری وزارت بهداشت در راستای ارتقای سطح رفاه جامعه پرستاری، اظهار کرد: تمامی اعضای جامعه پرستاری مترکز و متصل به وزارت بهداشت نیستند بلکه بخشی در مراکز خصوصی فعال‌اند و بخشی نیز در بیمارستا‌ن‌ها یا در دانشگاه‌های علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی خدمت می‌کنند، بنابراین وزارت بهداشت تولیت این گروه را بر عهده ندارد. از سوی دیگر وزارت بهداشت به دانشگاه‌های علوم پزشکی خود این اختیار و جایگاه را داده است که امکانات رفاهی را برای همه کارمندان خود به صورت مناسب در نظر بگیرند.

تمرکز بر اخلاق معنوی در کنگره‌های اخلاق پرستاری

معاون پرستاری وزارت بهداشت به برنامه‌های این معاونت در رابطه با اخلاق پرستاری نیز اشاره و عنوان کرد: در کنگره اخلاق پرستاری که سالیانه برگزار می‌شود بر روی اخلاق معنوی تمرکز شده است و از دو سال پیش به صورت مرتب کدهای اخلاق حرفه‌ای به بیمارستان‌ها ارائه شده‌اند و عمده کار کدها این است که پرستارها را به سمت ارتباط خوب پرستار و بیمار هدایت کند.

کج خلقی‌ها و بداخلاقی‌های پرستاران گاه طبیعی است/ باید بر روی کمبود نیروی پرستار تمرکز شود

رئیس کل سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه فشارهای کاری و استرسی گاه کج‌خلقی‌هایی در میان پرستاران به وجود می‌آورد، گفت: با نیروی اندک و حجم زیاد بیماران و علی رغم صبوری بسیار زیاد پرستارها گاه کج خلقی‌ها و بداخلاقی‌هایی به وجود می‌آید که از نظر ما این امر بسیار طبیعی است. لذا در هر برنامه و دستور کاری باید اول بر روی کمبود نیروی پرستار تمرکز شود سپس به بحث‌های فرهنگی و تربیت اخلاقی پرداخته شود.

مراقبت از فعل پرستاری نخستین وظیفه معاونت پرستاری است

میرزابیگی نخستین وظیفه معاونت پرستاری را مراقبت از فعل پرستاری دانست و عنوان کرد: آنچه وظیفه ماست مراقبت از فعل پرستاری در یک کشور اسلامی به نام ایران است؛ لذا پرستاری باید با فرهنگ ایرانی ارائه شود.
وی ضمن تبریک سالروز میلاد حضرت زینب(س)، اظهار کرد: آنچه که موجب افتخار برای جامعه پرستاری است این است که روز پرستار با این روز فرخنده مقارن شده است.
وی در پایان خطاب به پرستاران عنوان گفت: صبر پیشه کرده و امید خود را هیچ وقت از دست ندهید، مطمئن باشید اوضاع بهتر می‌شود. به دانشجویان پرستاری نیز می‌گویم که اگر آنها این حرفه را با شناخت انتخاب کرد‌ه‌اند، ثواب و سختی‌های آن را در‌نظرگرفته به تحکیم بنیان‌های اخلاقی خود بپردازند.

captcha