کد خبر: 2886975
تاریخ انتشار : ۰۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۳
کفاش اعلام کرد:

بهسازی نیروی انسانی با برگزاری آزمون مربیان امور تربیتی در سال ۹۴

گروه جامعه: معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورشی طی نشستی خبری از برگزاری آزمون مربیان امور تربیتی با هدف بهسازی نیروی انسانی در سال ۹۴ خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری به مناسبت هشتم اسفندماه، سالروز تأسیس امور تربیتی و هفته تربیت اسلامی، پیش از ظهر امروز دوشنبه چهارم اسفندماه با حضور حمیدرضا کفاش، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش برگزار شد.

در این نشست خبری کفاش با اشاره به مناسبت هشتم اسفندماه اظهار کرد: هشتم اسفندماه سالروز تأسیس امور تربیتی توسط شهیدان رجایی و باهنر در آموزش و پرورش است و این روز در تقویم اجرایی کشور به نام امور تربیتی و تربیت اسلامی نام‌گذاری شده است. ما از این روز به مدت یک هفته در حوزه تربیت برنامه‌هایی را برگزار خواهیم‌کرد.

وی به بیان گزارشی از فعالیت‌های تربیتی انجام شده در 18 ماه اخیر در دوره وزارتی فانی، وزیر آموزش و پرورش دولت تدبیر و امید پرداخت و گفت: ما در روز پنجشنبه گذشته آزمون تخصصی برای مشاوران تربیتی و تحصیلی در سطح کشور برگزار کردیم و قرار است چنین آزمونی را برای مربیان امور تربیتی در سال 94 نیز داشته باشیم. این آزمون یکی از سیاست‌های وزیر تحت عنوان بهسازی نیروی انسانی است.

ورود اولین گروه مربیان مجرب از دانشگاه فرهنگیان در سال 95

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: دانشگاه فرهنگیان جذب دانشجو برای دوره کارشناسی مربیان تربیتی و مشاوران را از سال 90 داشته است و اولین گروه از این دانشجویان در سال 95 فارغ‌التحصیل و وارد مدارس می‌شوند.

وی بیان کرد: تهیه نرم‌افزار بانک اطلاعات کاربران مدارس از دیگر اقدامات محقق شده است که اطلاعات دقیق مشاوران را به لحاظ تحصیلات در آن قرار داده‌ایم.

کفاش اظهار کرد: طراحی برنامه جامع سلامت روان برای دانش‌آموزان، طرح همیار مشاور ویژه متوسطه اول و دوم، تدوین بانک اطلاعات تحصیلی و شغلی دانش‌آموزان از دیگر برنامه‌های انجام‌ شده به شمار می‌رود.

وی افزود: سند تحول بنیادین دو تکلیف را برای ما وضع کرده است که در این خصوص می‌توان به طرح جامع نظام راهنمایی و مشاوره و طرح جامع تربیت اشاره کرد. اجرای این دو طرح توسط دانشگاه‌های معتبر برگزار می‌شود.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: تدوین الگوی مطلوب هدایت تحصیلی از دیگر برنامه‌های‌ ما به شمار می‌رود. همچنین جشنواره تجارب برتر تربیتی در اوایل سال 94 برگزار می‌شود این درحالی است که در اواخر سال 93، کارهای ابتدایی آن کلید خورده است.

وی در ادامه عنوان کرد: جشنواره الگوهای برتر درسی تفکر و سبک زندگی و ساماندهی و سازماندهی گروه‌های آموزشی دروس پرورشی از برنامه‌های‌ ما به شمار می‌رود.

کفاش با اشاره به برنامه‌های آموزش و پرورش در حوزه عترت، اظهار کرد: طرح امام‌شناسی با نام مصباح‌الهدی را بر اساس تأکید مقام معظم رهبری در سال تحصیلی 93-92 اجرایی کرده‌ایم که برای این امر 14 کتاب برای مقطع دبستان و 14 کتاب برای مقطع متوسطه اول تدوین شده است اما هنوز برای مقطع متوسطه دوم مشخص نشده‌است.

وی بیان کرد: برگزاری مناسبت‌های مختلف مذهبی در مدارس و در اختیار قراردادن متون مشخص برای مربیان در این مناسبت‌ها از برنامه‌های‌ ما به شمار می‌رود. همچنین برگزاری اجتماع هیئات مذهبی دانش‌آموزان در میادین بزرگ شهر و آشنایی با صحیفه سجادیه و در انتظار و مهدویت از دیگر برنامه‌های اجرا شده‌ است.

اجرای طرح جامع تقویت و تعمیق نماز

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: طرح جامع تقویت و تعمیق نماز از دیگر برنامه‌های‌ ما در حوزه نماز است. در این زمینه جلسات مختلفی با مسئولان مربوطه برگزار می‌کنیم که هر جلسه در یکی از مناطق آموزش و پرورش برگزار می‌شود. از این پس نیز قرار است جشن تکلیف را متفاوت‌تر و وسیع‌تر از دوره‌های گذشته برگزار کنیم. برای سال آینده قرار است جشن تکلیفی را در مصلی بزرگ امام خمینی(ره) برگزار کنیم. این جشن‌ها می‌تواند خاطره بزرگی را برای دانش‌آموزان به ماندگار بگذارد.

کفاش اظهار کرد: سازماندهی ائمه جماعت و روحانی از دیگر برنامه‌ها است که در این زمینه 19 هزار روحانی و 35 هزار فرهنگی در مدارس، نماز جماعت را برگزار کرده‌اند. این تعداد فعال در سیستم ساماندهی شده‌اند تا بتوانیم مبلغ اندکی را برای ایاب و ذهاب‌شان بپردازیم. با همکاری مرکز رسیدگی به امور مساجد نیز طرح پیوند مدارس با مساجد و نمازجمعه را انجام داده‌ایم.

کفاش اظهار کرد: 600 مرکز دارالقرآن را راه‌اندازی کرده‌ایم این درحالی است که دو هزار و چهارصد مدرسه قرآنی برای مقطع ابتدایی داریم.

اجرای طرح ملی نهضت حفظ قرآن

وی بیان کرد: طرح ملی نهضت حفظ قرآن با حمایت کمیسیون آموزش عالی قرآن در دو سال اخیر به استان‌ها ابلاغ و فعالیت آن مجددا آغاز شده است. همچنین برگزاری مسابقات قرآنی منطقه‌ای و استانی نیز آغاز شده و در تابستان به صورت کشوری برگزار خواهد شد.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: در سال جاری به همت اداره‌کل آموزش و پرورش خراسان رضوی، 9 هزار دانش‌آموز بار اولی به مشهد مقدس اعزام خواهند شد و این دانش‌آموزان دختر هستند چراکه بنا به قانون عربستان، دختران مجرد نمی‌توانند بدون محارم‌شان به مکه مشرف شوند به همین دلیل در عمره دانش‌آموزی تنها دانش‌آموزان پسر خواهند بود. بر این اساس حج فقرا که مشهد مقدس است را به اعزام دانش‌آموزان دختر اختصاص داده‌ایم.

وی بیان کرد: زیارت عتبات امسال برای اولین بار در حال اجراست که اولین کاروان پنج هزار نفره هفته پیش اعزام شدند. اگر از این طرح استقبال شود قطعا سهمیه‌مان بیشتر خواهد شد. در این طرح دختران با مادران و پسران با پدرانشان می‌توانند اعزام شوند. برنامه‌ریزی‌ ما تا پایان اسفند بود اما تا پایان فروردین ماه ادامه دارد.

کفاش ادامه داد: برنامه‌ ما سفر هوایی دانش‌آموزان به زیارت عتبات بود اما این سفر تبدیل به هوایی و زمینی شد. که در این خصوص بانک ملت و چندین بانک عامل می‌توانند وام دانش‌آموزی به آنها ارائه کنند. اردوی راهیان نور نیز از مرز 550 هزار نفر گذشته و این اردو برنامه مشترک وزارت آموزش و پرورش و بسیج است. البته هدف‌گذاری‌ ما یک میلیون نفر است وخوشبختانه تاکنون این اردوها حادثه‌ای نداشته و امیدواریم حادثه‌ای هم نداشته باشد.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: کمک پنج میلیاردی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تجهیز کتابخانه‌ها محقق شده است. همچنین سه و نیم میلیارد کتاب توسط سازمان فرهنگی هنری شهرداری جذب مدارس تهران شده است.

راه‌اندازی 180 سالن سینمایی در مدارس

وی بیان کرد: براساس تفاهم‌نامه‌ با معاونت سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، 180 سالن سینمایی در کانون‌های فرهنگی، تربیتی اردوگاه‌ها و مدارس ویژه راه‌اندازی خواهیم کرد که هم‌اکنون مرحله شناسایی 180 سالن انجام شده است و براساس مطالعه موردی، نتایج به معاونت سینمایی وزارتخانه ارسال شده و امیدواریم تا سال آینده این امر محقق شود.

کفاش اظهار کرد: برگزاری اردوهای دانش‌آموزی به صورت ویژه از برنامه‌های اصلی‌ ما است که تاکنون چهار دوره اردوی 500 نفره را برگزار کرده‌ایم و برای سال آینده دو دوره اردوی سه هزار نفره نیز برگزار خواهیم کرد.

وی اعلام کرد: جشن نیکوکاری کمک به دانش‌آموزان را امسال به صورت ویژه برگزار خواهیم کرد و کمک‌های جمع‌شده در مدرسه صرف دانش‌‌آموزان نیازمند همان مدرسه خواهد شد.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به فعالیت‌های معاونت به مناسبت سالروز هشتم اسفندماه، اظهار کرد: تجلیل از مربیان تربیتی، برگزاری کرسی آزاد اندیشی در منطقه شش تهران در روز سه‌شنبه پنجم اسفندماه در تالار فرهنگ و برگزاری اولین کنگره بزرگداشت شهدای امور تربیتی از جمله این برنامه‌ها به شمار می‌رود.

برگزاری اولین کنگره بزرگداشت شهدای امور تربیتی

وی ادامه داد: اولین کنگره بزرگداشت شهدای امور تربیتی روز پنجشنبه هفتم اسفندماه ساعت 9 صبح با حضور هشتصد مهیمان از خانواده‌های شهدای تربیتی برگزار می‌شود.

کفاش همچنین گفت: آموزش و پرورش 36 هزار شهید دانش‌آموز و بیش از پنج هزار شهید فرهنگی دارد که اغلب آنها مربی تربیتی بودند که برای شناسایی آنها به سراغ خانواده‌هایشان رفتیم و در نهایت مجموع سه جلدی را آماده کردیم که در جلسه خصوصی با مقام معظم رهبری این مجموعه جلدها را تقدیم‌شان کردیم و ایشان فرمودند که اقدام مطلوبی است و شما می‌توانید زندگی شهدا را ترویج دهید.

وی افزود: درخواست اعتباری‌مان 570 میلیارد تومان برای توسعه کانون‌ها بود که شاهد افزایش 30 میلیارد تومان اعتبارات نسبت به اعتبارات دوره گذشته هستیم اما این رقم هم اندک است. برای مقابله با آسیب‌های فضای مجازی نیز باید دوره‌های آموزشی را برای دانش‌آموزان و والدین درنظر بگیریم و برگزار کنیم که البته یزد در این زمینه پیشتاز بوده است. 

وی بیان کرد: متولی تربیتی کل جامعه اعم از رسانه، خانواده و دستگاه‌های مختلف است و البته آموزش و پرورش یکی از این نهادها به شمار می‌رود. آموزش و پرورش تنها پنج ساعت از وقت دانش‌آموز را در اختیار دارد و با این تعداد ساعت تاکنون عملکرد خوبی داشته اشت.

ارزشیابی مکتوب مربیان صحیح نیست

کفاش با اشاره به نظارت بر ارزش‌های اخلاقی مربیان اظهار کرد: در گذشته ارزشیابی مکتوب بود که این ارزشیابی صحیح نیست و باید ارزشیابی به صورت حضوری باشد. امسال بر اساس تفاهم‌نامه‌ای با معاون پرورشی استان‌ها منعقد کرده‌ایم و در آن تفاهم‌نامه همه فعالیت‌ها را برای‌شان تعریف کرده‌ایم. از 15 فروردین ماه تا 15 اردیبهشت ماه تیمی را به صورت حضوری مستقر خواهیم کرد تا از نزدیک در جریان عمکرد مربیان باشند.

وی بیان کرد: در گام اول نظارت بر منطقه، سپس استان‌ها و بعد به صورت کشوری خواهد بود. این نظارت‌ها آغاز شده است و امیدواریم تا سه سال آینده نظارت‌ها بطور کامل تکمیل شود که با این امر بسیاری از مشکلات حل خواهد شد. راه‌حل نظارت، ارزشیابی حضوری است.

captcha