به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری سومین کنگره شهید رهنمون که هفتم اسفندماه در دارخوین اهواز برگزارمیشود با حضورحسن عراقیزاده، معاون بهداری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی صبح امروز چهارم اسفندماه، در محل بسیج صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
در این نشست حسن عراقیزاده، با تکریم از پزشکانی که سی سال پیش ایثارگرانه در جبهههای جنگ حاضر شده و عقبه جنگ را اداره میکردند تشریح کرد: در اوایل جنگ و در زمانی که سپاه و بسیج هنوز ظرفیت مداوای مجروحان جنگیرا نداشتند، ده هزار نفر از اعضای جامعه پزشکی در بیمارستانهای صحرایی حضور پیدا کرده و با امکانات ناچیزی که بعضا خود از بیمارستانهای محل خدمتشان آورده بودند به مداوای مجروحین میپرداختند.
وی افزود: بعدها که بهداری رزم در سپاه شکل گرفت تعدادی از این پزشکان به آنجا پیوسته و یکی از درخشانترین کارنامههای مربوط به دفاع مقدس را از خود به یادگار گذاشتند و تقریبا تمامی رزمندگان و فرماندهان دفاع مقدس متفقالقولاند که دستاوردهای دوران جنگ تحمیلی مرهون فداکاریهای جامعه پزشکی است.
جامعه پزشکی با کمترین امکانات به مجروحان شیمیایی رسیدگی میکرد
معاون بهداری سپاه پاسداران با اشاره به وجود پنج هزار جانباز شیمیایی ناشی از حملات رژیم متجاوز بعث به ایران عنوان کرد: جنگ شیمیایی در حالی بر ایران تحمیل شد که پیش از این هیچ سابقه و پژوهش علمی در این راستا شکل نگرفته بود و جامعه پزشکی با کمترین امکانات به مداوای مجروحان شیمایی و تحقیق در رابطه با اثرات سلاحهای شیمیایی بر مجروحان پرداخت.
وی افزود: ایثارگری جامعه پزشکی تا به امروز استمرار داشته است و چنانکه بحرانی در کشور پدید آید، ایثارگری جامعه پزشکی به اوج میرسد آنها بدون کمترین چشم داشت و به صورت خودجوش در محل بحران حضور یافته و به ارائه خدمات پزشکی و امدادی به بیماران میپردازند.
پزشکان ایرانی نسبت به مداوای مجروحین جنگ عراق با داعش اعلام آمادگی کردهاند
عراقیزاده با اشاره به آمادگی کامل پزشکان ایرانی اعلام کرد: در جریان جنگ اخیری که داعش بر ملت و کشور عراق تحمیل کرده است تعداد زیادی از پزشکان ایرانی با حضور در بهداری سپاه نسبت به اعزام به عراق و مداوای مجروحین آن کشور اعلام آمادگی کردهاند.
وی با اشاره به وجود بیاخلاقیها و دریافتهای ناعادلانهای برخی پزشکان از مردم، اظهار کرد: اگر ناهنجاری در بخشهای قلیلی از جامعه پزشکی دیده میشود باید آن روی سکه یعنی خدمت داوطلبانه و ایثارگرانه پزشکان متعهد را نیزمشاهده و بررسی کرد. با برجسته کردن این نقاط مثبت تمایل برای خدمت صادقانه در میان سایر پزشکان به وجود میآید لذا به عنوان یکی از اعضای جامعه پزشکی از شما به عنوان نمایندگان اصحاب رسانه در این نشست درخواست دارم این نوع نگاه را برجسته و ترویج کنیم.
معاون بهداری سپاه با اشاره به کنگره ملی بزرگداشت شهید رهنمون که در محل بیمارستان صحرایی دارخوین اهواز برگزار میشود، گفت: جایزه ملی شهید رهنمون در راستای فرهنگ ایثارگری در جامعه پزشکی اهدا میشود.
جامعه پزشکی، پرستاری و امدادی چهار هزار شهید تقدیم انقلاب کرده است
وی با اشاره به وجود چهار هزار شهید در میان جامعه پزشکی و پرستاری، گفت: این جایزه برای بزرگداشت یاد و خاطره این شهدا اهدا میشود که مورد تائید و تصویب مقام معظم رهبری نیز رسیده است.
وی افزود: با برنامههایی که در این زمینه تدوین شده است قرار است بیمارستان امام حسین(ع) که یکی از فعالترین بیمارستانهای دوران دفاع مقدس بوده و بارها و بارها مورد حملات هواپیمایی دشمن قرار گرفته است به عنوان موزه خدمات جامعه پزشکی در دوران جنگ و محلی برای یادآوری ایثارگریهای پزشکان، پرستاران و امدادگران دوران جنگ بازگشایی شود.
عراقیزاده گسترش فرهنگ دینی به نسل جوان پزشکی و معرفی الگوهای برترایثارگری را از اهداف اعطای جایزه شهید رهنمون اعلام و عنوان کرد: این جایزه همچنین اهداف دیگری مانند تجلیل از مقام شامخ شهیدان و یاد شهدای عرصه درمان و آموزش پزشکی و زنده نگاه داشتن جایگاه ایثار و شهادت دارد.
وی اضافه کرد: جایزه شهید رهنمون خدمات ایثارگران دیگر کشورهای اسلامی را نیز مد نظر قرار میدهد و باید اشاره کرد که این جایزه به افرادی که در راه جهاد علمی و دانش نرمافزاری از خود تلاشهای خستگی ناپذیری را نشان دادهاند نیز اهدا میشود.
عراقیزاده در پایان با تاکید بر فضای معنوی حاکم بر جبهههای جنگ یادآور شد: در زمان جنگ تنها معنویت و ایثارحاکم بود و اصل بر خدمت صادقانه و داوطلبانه بود؛ به تدریج که از جنگ فاصله گرفتیم این فضا به حالت تعلیق درآمده و شرایط به گونهای شد که کمتر از فرهنگ شهادت و ایثار در میان جامعه پزشکی سخن به میان میآید. لذا از طریق برگزاری این کنگرهها و اهدای چنین جوایزی تلاش میشود فرهنگ ایثار و شهادت را در میان جامعه پزشکان زنده کرد.