به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری در مراسم رونمایی از کتاب مبانی دینی اقتصاد مقاومتی که امروز در فرهنگسرای شفق برگزار شد، با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی مهمترین موضوع روز کشور ما و نیاز جدی زمان ماست، افزود: نه تنها اقتصاد، بلکه امنیت و سیاست ما به این رویکرد وابسته است؛ همانگونه که مقام معظم رهبری به تعابیر مختلف به این موضوع اشاره کردهاند؛ از آیت الله نعیم آبادی سپاسگزارم که از نگاه درون دینی به این موضوع پرداختهاند.
وی افزود: در این کتاب به مقولات مهمی از جمله شکر، احسان و قناعت پرداخته شده اما زیبایی این کار این است که معنای زیبا از این واژهها ارائه شده است و به زوایای محدود توجه نشده است بلکه نگاه عملگرایانه، رفتار مصرفی، فرهنگ مصرف و پیامدهای اجتماعی آن بیان شده است.
وزیر دادگستری بیان کرد: مصرف گرایی یکی از آسیبهای عمده جامعه ماست و مقام معظم رهبری هم بارها به این نکته پرداختهاند. اگر ما فرهنگ مصرفی را اصلاح کنیم بسیاری از مشکلات اقتصادی برطرف خواهد شد اما در شرایط کنونی آمارها نگران کننده است.
فرهاد رهبر در ادامه اظهار کرد: اقتصاد مقاومتی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به دلیل تحقق شعار استقلال دغدغه حضرت امام(ره) هم بود و مقام معظم رهبری در سال 89 این مسئله را مطرح کردند و بنده معتقدم برای برون رفت از مشکلات اقتصادی کشور تکیه بر اقتصاد مقاومتی تنها راه حل است.
وی ادامه داد: اقتصاد مقاومتی میتواند با هر تهدیدی علیه اقتصاد مبارزه کند اما بحث جدی وجود دارد که اقتصاد مقاومتی یک سیستم دارای فرآیند اجرایی هست و بر این اساس نظام اقتصادی جمهوری اسلامی ایران باید به ارزشها و جهان بینی اسلامی تکیه کند و در غیر این صورت حل مشکلات کشور غیر ممکن خواهد بود.
رهبر در پایان اظهار کرد: در این کتاب به خوبی از آیات و روایات در تبیین شُکر استفاده شده و به موضوعات تکراری پرداخته نشده است.
حسن سبحانی استاد اقتصاد دانشگاه تهران سخنران بعدی این مراسم بود که اظهار کرد: در مقدمه قانون جمهوری اسلامی ایران آمده است که ملت ما بر آن است با موازین اسلامی جامعه نمونه خود را بنا کند و بر چنین پایهای وظیفه قانون اساسی است که زمینههای عینی نهضت اسلامی را فراهم کند. معنای این عبارت این است که اگر قبل از انقلاب امکانش نبود که به مردم بگویم قرار است چه جامعه شکل بگیرید سالها بعد از تشکیل این قانون اساسی باید این معنا روشن شود که این ارزشها کدامند.
وی افزود: کتاب حضرت آیت الله نعیم آبادی برخی از این ارزشها از جمله انسانی که شاکر و قانع است را روشن کرده است. نکته بدیعتر این کتاب این است که در آن به معارف دینی نگاه سیستمی و علت و معلولی وجود دارد؛ نکته دوم تاکید بر اهمیت عقلانیت در این کتاب است و این جایگاه رفیع برای عقل که از منابع شناخت ما هم محسوب میشود در این کتاب به خوبی مورد توجه واقع شده است.
سبحانی اظهار کرد: استاد در اثر خود این ژرف نگری و سیستمی دیدن ارزشهای دینی به شکل مبسوط نمایان کرده، ظاهر بینی را کنار زده و با فهم زمان و مکان باطن بینی را مورد توجه قرار داده است. علاوه بر تبین ارزشهای والا در انسان پرداختن به تاثیر نهاد به خصوص نهادهای قانون اساسی از نکات مورد توجه است.
آیت الله غلامعلی نعیم آبادی، نویسنده کتاب سخنران آخر این کتاب بود که اظهار کرد: بنده معتقدم تا مفاهیم دینی اصلاح نشود اقتصاد مقاومتی شکل اساسی به خود نمیگیرد؛ مثلا در فرهنگ مصرف بسیار بد رفتار میکنیم و شکر عملی نداریم در حالی پیشرفت اقتصادی و صنعتی در شکر عملی است و عزت هم برای مردم تفسیر کند چرا که قرآن مخالفتی با ثروت اندوزی ندارد اما با ذلت مخالف است.
وی در پایان اظهار کرد: عبادت 10 جزء دارد که 9 جزء آن در طلب حلال است. کار عبادت است و این امر باید برای مردم معنا شود و مطمئن باشیم اگر این موارد معنا شده و تبدیل به فرهنگ عمومی شود بسیاری از مشکلات اقتصادی برطرف میشود و وظیفه تبیین این امر با حوزههای علمیه و نخبگان علمی و دانشگاهی است.