عوض حیدرپور، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، درباره اظهارات اخیر جان کری مبنی بر ترک میز مذاکرات در صورت نپذیرفتن شروط آمریکا از سوی ایران گفت: جمهوری اسلامی ایران از روز اولی که وارد عرصه مذاکرات شد معتقد بود با شفافسازی شرایطی را فراهم کند تا آژانس بینالمللی انرژی اتمی براساس مقررات N.P.T از وضعیت فعالیتهای هستهای ایران مطلع باشد.
ایران شفافسازیهای لازم از فعالیتهای هستهای را انجام داده است
وی افزود: در خلال دو دهه گذشته که ایران مشغول مذاکره بوده است همیشه مبادرت به شفافسازی، ارائه اطلاعات نوبهای صحیح و گزارشات مورد تأیید بازرسان آژانس کرده است، اما متأسفانه آنها بر جایی دست گذاشتهاند و بر روی آن مانور میدهند که همه دنیا نیز بر روی چنین موردی حساس است و میگویند ایران به دنبال سلاح هستهای و فعالیت نظامی هستهای است.
حیدرپور تأکید کرد: در این راستا نیز رهبر معظم انقلاب فتوای حرام بودن هر گونه فعالیت در این جهت را صادر کردند و فرمودند ما تنها به دنبال فعالیت صلحآمیز هستهای هستیم؛ با این حال اخیراً آنها در مذاکرات مجدداً بر روی این مسئله دست گذاشتند و براساس هماهنگی موجود میان آمریکا و آژانس، آمانو در گزارش اخیر خود اعلام کرد که صلحآمیز بودن فعالیتهای هستهای ایران برای ما کاملاً شفاف نشده است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در مورد دلایل هماهنگی آمریکاییها و آژانس علیه ایران گفت: پایههای استقرار و نفوذ آمریکا در منطقه در گذشته 3 عامل بودند؛ ایران قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، رژیم صهیونیستی و رژیم آل سعود. پس از انقلاب اسلامی یکی از این پایهها حذف شد و جمهوری اسلامی ایران به مقابله جدی با اهداف آمریکا پرداخت.
وی اضافه کرد: همچنین حوادث چند سال گذشته در فلسطین اشغالی نشان میدهد که رژیم صهیونیستی دیگر به عنوان یک پایه قدرتمند برای آمریکا نمیتواند انجام وظیفه کند. اخیراً هم به دنبال فوت ملک عبدالله در عربستان و رصد تحولات درون این کشور، عربستان هم ممکن است دچار تغییرات و تحولاتی شود، لذا در چنین شرایطی آمریکاییها خود را در وضعیتی متزلزل میبینند.
صحبتهای کری درباره ترک میز مذاکره به یک شوخی شبیه است
حیدرپور اظهار کرد: برداشت ما این است که در چنین شرایطی آمریکاییها میخواهند در مذاکرات هستهای به بهانههای مختلف اجماعی علیه نظام جمهوری اسلامی در سطح بینالمللی ایجاد کنند. این صحبت آمریکاییها مبنی بر ترک میز مذاکره را نباید جدی گرفت و بیشتر به یک شوخی شبیه است.
وی تصریح کرد: اگر قرار بر ترک میز مذاکره باشد این ایران است که باید میز مذاکره را ترک کند، زیرا تمام شفافسازیها و ارائه اطلاعات لازم را انجام داده است که بازرسیهای آژانس این مسئله را تأیید میکند.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: امروز آمریکا در شرایطی نیست که بخواهد به عنوان کدخدای دنیا تصمیم بگیرد و آن را به دنیا تحمیل کند؛ ایران امروز در وضعیت مستحکم و قدرتمندی قرار دارد که با این بادها نخواهد لرزید.
طرف مقابل به دنبال اطاله مذاکرات است، نه ایران
حیدرپور در مورد اتهام غرب به ایران مبنی بر خرید زمان و مذاکره برای مذاکره و در پاسخ به این سؤال که سخنان رهبر معظم انقلاب درباره توافق یک مرحلهای و مخالفت امریکا با آن، تا چه حد عکس این موضوع را نشان میدهد، گفت: جمهوری اسلامی ایران علاقمند است مذاکرات در یک مرحله حل و فصل شود اما طرف مقابل موضوع را تا الان اطاله داده است. براساس فرمایشات مقام معظم رهبری، مصوبات شورای عالی امنیت و نظرات نمایندگان مجلس، کل مذاکرات، جزئیات و کلیات باید در یک توافقنامه به صورت قطعی به جمعبندی برسد.
وی در پایان ابراز کرد: طرف مقابل بر این اصل تأکید دارد که ابتدا باید بر روی کلیات توافق شود و سپس وارد جزئیات شد، در حالی که ممکن است توافق بر روی جزئیات چندین سال طول کشد؛ لذا میتوان گفت آمریکاییها به صورت جدی دنبال طولانی کردن مذاکرات هستند و در این باره اظهارنظر میکنند.