کد خبر: 2890467
تاریخ انتشار : ۰۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۸
نظام‌دوست اظهار کرد:

لزوم ایجاد دانشگاه‌های کارآفرین/ تربیت دانشجویان کارآفرین از مهمترین خدمات جهاد دانشگاهی است

گروه اجتماعی: در حال حاضر ما بایستی به سمت نسل سوم دانشگاه‌ها یعنی دانشگاه‌های کارآفرینی که به‌دنبال ارزش افزوده باشند پیش رویم؛ برای اینکه بتوانیم در پرتو آن علم را به ثروت تبدیل کنیم.

سیدجعفر نظام‌دوست، رئیس جهاد دانشگاهی استان مرکزی در حاشیه نمایشگاه استانی کارآفرینی و اشتغال در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، با تأکید بر لزوم کارآفرینی و توسعه اشتغال، گفت: در شرایط کنونی کشور با توجه به وضعیت اقتصادی موجود بایستی نسبت به اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی نگاه ویژه‌ای صورت گیرد؛ چراکه دولت، ملت و خانواده فارغ‌الحصیلان در تحصیل این فارغ‌التحصیلان سرمایه‌گذاری بسیاری انجام داده‌اند؛ بنابراین لازم است تا نسبت به این مهم توجه و دقت ویژه‌تری صورت گیرد.

وی با تأکید بر لزوم سرمایه‌گذاری بر روی فارغ‌التحصیلان دانشگاهی، بیان کرد: ایجاد زمینه‌های لازم برای اشتغال فارغ‌التحصیلان امری ضروری است؛ چراکه اگر این زمینه ایجاد شود؛ نه تنها شرایط خوداشتغالی فارغ‌التحصیلان فراهم می‌شود؛ بلکه دیگران نیز توسط این فارغ‌التحصیلان به‌کار گرفته خواهند شد.

نظام‌دوست بیان کرد: فارغ‌التحصیل دانشگاهی باید به گونه‌ای تربیت و پرورش یابد که نه‌تنها نیازمند استخدام دولتی نباشد؛ بلکه ضمن خوداشتغالی زمینه اشتغال و کارآفرینی دیگران را نیز فراهم کند.

علم را باید به ثروت تبدیل کنیم

وی افزود: در حال حاضر ما بایستی به سمت نسل سوم دانشگاه‌ها یعنی دانشگاه‌های کارآفرینی که به دنبال ارزش افزوده باشند پیش رویم؛ برای اینکه بتوانیم در پرتو آن علم را به ثروت تبدیل کنیم.

رئیس جهاد دانشگاهی استان مرکزی ادامه داد: هرچند تاکنون فعالیت دانشگاه‌ها با رویکرد آموزشی و پژوهشی جوابگوی نیازها بود؛ اما از این پس این رویکرد اثر زیادی ندارد و ما باید به دنبال دانشگاه‌های کارآفرین باشیم.

وی، حرکت در جهت کارآفرینی را از اولویت‌های دانشگاه جامع علمی کاربردی و جهاد دانشگاهی برشمرد و اظهارکرد: در حال حاضر دانشگاه جامع علمی - کاربردی و جهاد دانشگاهی با تأسیس مراکز آموزش عالی به این سمت و سو حرکت کرده‌اند تا بتواند در کنار فعالیت آموزشی و پژوهشی در جهت کارآفرینی فارغ‌التحصیلان نیز گام‌های مثبتی بردارد.

نظامدوست، تربیت دانشجویان کارآفرین را از جمله مهمترین خدمات دانشگاه جامع علمی - کاربردی و جهاد دانشگاهی به جامعه عنوان کرد و گفت: در حال حاضر قریب سه هزار دانشجو در مراکز آموزش عالی جهاد دانشگاهی استان مرکزی مشغول به تحصیل هستند.

تأسیس دفتر اشتغال و تجاری سازی ایده‌ها در کشور

رئیس جهاد دانشگاهی استان از تأسیس دفتر اشتغال و تجاری‌سازی ایده‌ها در سطح کشور خبرداد و اظهار کرد: این دفتر با هدف زمینه‌سازی مناسب جهت اشتغال فارغ‌التحصیلان با یک نگاه ویِژه به سرمایه‌گذاری و تربیت فارغ‌التحصیلان از طریق ایجاد شرکت‌های دانش بنیان، مراکز رشد و... ایجاد شده است.

وی با تأکید بر ضرورت تبدیل علم و فناوری به ثروت گفت: امروزه ما در سطح کشور از نظر تولید علم و فناوری در مقطع و رتبه خوبی قرار داریم؛ ولیکن در بحث تبدیل فناوری و علم  به ثروت چندان موفق عمل نکرده‌ایم و این یکی از مشکلات و ضعف‌های جامعه کنونی است که باید در این زمینه‌ها نیز قدم‌های جدی برداشته شود و ایجاد این زمینه از دیگر رویکردهای جهاد دانشگاهی استان است و امیدواریم با فعالیت این دفتر بتوانیم در این جهت نیزگام‌های موثرتری برداریم.

وی با بیان اینکه برپایی نمایشگاه‌های کارآفرینی و اشتغال زمینه‌ معرفی کارآفرینان را فراهم می‌کند، اظهار کرد: این نمایشگاه‌ها اگر مستمر و پایدار برگزار شود و در کنار آن بتوان ارتباط بین کارآفرین و فارغ‌التحصیلان را فراهم و تجارب کارآفرینان به فارغ‌التحصیلان را منتقل کرد؛ قطعاً اثرگذاری بسیاری خواهد داشت.

نظامدوست، معرفی کارآفرینان و ارائه محصولات کارآفرینی به جامعه را مهمترین هدف برپایی این نمایشگاه عنوان کرد و افزود: در دنیای کنونی تنها نمی‌توان با تکیه بر مشاغل سنتی فارغ‌التحصیلان را کارآفرین کرد؛ لذا ضرورت دارد مشاغل جدید ایجاد و به فارغ‌التحصیلان معرفی شود.

رئیس جهاد دانشگاهی استان در پایان از تدوین سند توسعه اشتغال استان خبرداد و گفت: یکی از اقدامات مهم جهاد دانشگاهی در راستای توسعه اشتغال تدوین سند توسعه اشتغال و سرمایه‌گذاری استان مرکزی است که در برنامه ششم توسعه بکار گرفته خواهد شد.

captcha